Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Care sunt avantajele serviciului ATM Locator de la Mastercard

18 Iun. 2021, 09:50
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
18 Iun. 2021, 09:50 // Economie //  Petru Cosoi

Sistemul internațional de plăți Mastercard oferă clienților săi o gamă largă de servicii, bonusuri și reduceri unice, precum și o serie de servicii exclusive. Cel mai notabil dintre acestea este ATM Locator, un sistem care permite localizarea rapidă în regim online a unui bancomat alături de o locație anumită. Aceasta poate fi fie locația reală a clientului sistemului de plăți, fie un alt loc oriunde în lume.

Principiul de lucru al serviciului ATM Locator

Esența acestui serviciu este următoarea:

 • Utilizatorul intră pe site-ul oficial al sistemului de plată Mastercard și accesează secțiunea ATM Locator.
 • Aici, în bara de căutare, indică adresa exactă lângă care dorește să găsească bancomatul (ATM).
 • După aceea, serviciul începe automat să caute un bancomat. După câteva secunde, pe ecran se va afișa o listă cu bancomatele cele mai apropiate de acea locație.

Vă rugăm să rețineți: căutarea se efectuează într-o anumită rază de la adresa specificată în bara de căutare. Dacă este necesar, puteți reseta rezultatele încercând să găsiți bancomatul în altă parte.

Particularitățile utilizării serviciului ATM Locator

Acest serviciu vă permite nu numai să găsiți cel mai apropiat bancomat prin care puteți retrage numerar, ci și să găsiți un bancomat după anumiți parametri, folosind filtrele speciale de pe pagină.

De exemplu, prin această căutare, puteți găsi rapid un bancomat la care este cel mai convenabil să vă apropiați cu automobilul. De asemenea, puteți căuta un bancomat, lângă care există o rampă pentru persoanele care folosesc un scaun cu rotile. La fel, puteți găsi bancomate care funcționează non-stop, care acceptă funcționarea cu carduri cu cip și/sau bandă magnetică. Puteți găsi chiar și bancomate prin care este permisă completarea depozitelor. Mai mult, acestea nu trebuie să aparțină neapărat băncii la care clientul a deschis inițial sau doar va deschide un depozit.

De ce să folosiți ATM Locator de la Mastercard

Cu acest serviciu, puteți fi sigur că veți putea retrage cu ușurință și rapid bani în altă țară, deoarece acum puteți găsi oricând cel mai apropiat bancomat.

Astfel, se facilitează retragerea banilor într-o anumită valută în condiții mai favorabile decât efectuarea unui schimb valutar în țara de origine înainte de călătorie. În plus, în orice țară din lume puteți găsi un bancomat și ele funcționează întotdeauna în același mod.

Vă rugăm să rețineți că atunci când utilizați bancomatul pentru a retrage numerar, este posibil să vi se perceapă un comision de către operatorul bancomatului sau bancă. Sistemul de plată Mastercard nu percepe taxe suplimentare; puteți utiliza gratuit serviciul ATM Locator.

P. 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate