Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Caricaturistul Buretz face haz de „o operațiune secretă” legată de PAS. Din comentariile ironice: „Întoarce miliardul”

09 Iul. 2021, 09:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 09:55 // Politica //  Realitatea.md

La începutul săptămânii, pe un site suspect, despre care internauții zic că este citat des în știri de către sursele media afiliate socialiștilor, NewEurope.eu – a fost publicat un articol despre o oarecare operațiune secretă, în care europenii ar fi investit 56 de milioane de euro pentru ca alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie să fie câștigate de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Articolul este semnat de un oarecare autor pe nume „Kassandra” și a stârnit multe ironii pe rețelele sociale. Unul din cei care au reacționat a fost caricaturistul Alex Buretz.

„În ciuda faptului că este cea mai săracă țară din Europa, 25% din teritoriul său fiind sub controlul separatiștilor pro-sovietici din regiunea transnistreană și având o locație geografică fără un rol geopolitic semnificativ, această țară a devenit o zonă de interes pentru Occident. Am intrat în posesia mai multor documente secrete de la serviciile speciale ale unui membru al UE, care arată că Occidentul investește aproximativ 56 de milioane de euro pentru a se asigura că principalul partid pro-euro-atlantic din Moldova – PAS, unul dintre membrii căruia este noua președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, câștigă la alegerile parlamentare anticipate”, scrie în articol.

Alex Buretz a luat în derâdere un aliniat legat de banii alocați, în cadrul acestei așa-zise operațiuni, pentru caricaturi. „… se oferă o sumă destul de modestă pentru „Canale Telegram” – 20.000 euro. Puțin mai mult – 58.500 euro, sunt pentru caricaturi”.

„Dacă vă întrebați vreodată câți bani primește caricaturistul Alex Buretz , apoi aflați din așa numita „rasledovanie” (n.r. investigație) sacialisto-camunistă că 58.500 euro. Soția mă întreabă: „N-am înțeles, unde-s banii???”, eu tot întreb „pasovțî, soroseata, ong-iști, UNDE-S BANII MEI???”, întreabă în glumă Alex Buretz.

În comentariile postării de pe Facebook, internauții au făcut mai multe glume, inclusiv despre faptul că articolul conține o serie de greșeli gramaticale în limba engleză.

Caricaturi de-ale lui Alex Buretz pot fi găsite pe pagina sa de Facebook.

Este de menționat că, anterior, au apărut investigații jurnalistice în surse credibile de media despre finanțarea Rusiei pentru campania electorală din alegerile parlamentare anticipate. Despre asta, găsiți mai jos, la rubrica recomandări.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 12:39
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
28 Iul. 2021, 12:39 // Cosmos //  Realitatea.md

O echipă internaţională de cercetători, condusă de un astronom de la universitatea americană Harvard, a anunţat o nouă iniţiativă care are drept scop căutarea unor dovezi ale existenţei tehnologiilor extraterestre. Iniţiativa, intitulată „Galileo Project”, preconizează instalarea unei reţele mondiale de telescoape de dimensiuni medii, camere de luat vederi, aparate fotografice şi computere care să caute Obiecte de Zbor Neidentificate (OZN-uri) şi a primit deja finanţări private în valoare de 1,75 de milioane de dolari.

Având în vedere cercetările recente care demonstrează existenţa în galaxia noastră a numeroase planete similare cu Terra, ‘„nu mai putem ignora posibilitatea potrivit căreia civilizaţii tehnologice au existat înaintea civilizaţiei noastre”, a declarat profesorul Avi Loeb, coordonatorul proiectului, cu prilejul unei conferinţe de presă.

„Impactul pe care l-ar putea avea orice descoperire a unei tehnologii extraterestre asupra ştiinţei, tehnologiei şi concepţiei noastre generale despre lume ar fi enormă”, a adăugat el într-un comunicat.

La proiect participă cercetători din cadrul universităţilor americane Harvard, Princeton şi Caltech, precum şi Cambridge, din Regatul Unit, şi Universitatea Stockholm, din Suedia.

Proiectul este anunţat la o lună după publicarea de către Pentagon a unui raport despre OZN-uri, care a ajuns la concluzia că zeci de fenomene aeriene constate de piloţii militari nu au putut fi explicate.

„Nu oamenii politici şi militarii trebuie să interpreteze ceea ce vedem pe cer, întrucât nu sunt oameni de ştiinţă. Comunităţii ştiinţifice îi revine sarcina de a înţelege aceste lucruri”, a spus Loeb, care speră să multiplice de zece ori finanţarea proiectului său.

În afara OZN-urilor, „Galileo Project” vizează studierea obiectelor interstelare care traversează sistemul nostru solar şi căutarea unor eventuali sateliţi extratereştri care ar studia Terra.

Avi Loeb anticipează o nouă ramură a astronomiei, denumită „arheologia spaţiului”, complementară proiectului SETI de căutare a inteligenţei extraterestre, care încearcă să detecteze semnale radio de origine extraterestră.

Acest cercetător americano-israelian în vârstă de 59 de ani, care a publicat sute de cercetări inovatoare şi a colaborat cu regretatul Stephen Hawking, este autorul unui articol ştiinţific controversat, care sugerează că un obiect interstelar care a traversat rapid sistemul nostru solar în 2017 putea fi o sondă extraterestră cu propulsie solară.

Noul proiect poartă numele astronomului italian Galileo Galilei, care a fost excomunicat şi judecat în secolul al XVII-lea pentru că a demonstrat că Terra nu se găseşte în centrul Universului.

Cofondatorul proiectului, Frank Laukien, cercetător în cadrul facultăţii de chimie şi biologie Harvard, s-a autointitulat „scepticul de serviciu” şi a precizat că, mai degrabă decât să elimine idei în avans, trebuie „înregistrate şi interpretate datele în modul cel mai independent, potrivit metodelor ştiinţifice”.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid