Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Cavcaliuc – pe Facebook! „De ce atâta grabă?”, se întreabă el cu referire la dispunerea reținerii sale

16 Iul. 2021, 14:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
16 Iul. 2021, 14:07 // Actualitate //  Realitatea.md

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție pe pagina sa oficială de Facebook, după ce Procuratura Generală a anunțat că a dispus reținerea acestuia în dosarul „verde de briliant”. Acesta învinuiește procurorii că ar acționa la indicația unor politicieni corupți, fără a da anumite nume. Totodată, a plasat video-uri din 7 și 8 iulie curent, în unul din ele vorbind despre nemulțumirile față de procurora de caz

„Abuzurile și acțiunile ilegale ale Procuraturii Generale și ale procurorului Zaharia (n.r. Ludmila Zaharia) continuă la indicația politicienilor corupți și a șefilor care în curând vor pleca din funcții. Aceștia vor pe ultima sută de metri să-și facă poftele și să se răfuiască cu mine și colegii mei din partidul PACE. Mă întreb, de ce atâta grabă, de parcă se termină lumea, de ce se face ilegalitate după ilegalitate? Doamna Zaharia, orice nu ați face, crezând că șefii care vă ghidează și politicienii care v-au promis că vor clasa dosarul penal al soțului Dvs și îl vor scăpa de la pușcărie pentru că a lovit cu mașina un om și a fugit de la fața locului, lăsându-l să zacă acolo, într-o baltă de sânge, nu vă va ajuta. Eu voi insista ca pentru toate fărădelegile să răspundeți până la capăt și Dvs, și soțul, și cei care vă șantajează să faceți toate ilegalitățile împotriva mea și a PACE”, a scris Gheorghe Cavcaliuc.

Mai mult, acesta a promis că, în curând, va ieși cu dezvăluiri despre „un alt mare dosar instrumentat de dvs la comandă, la locul dvs precedent de muncă”. „Cred că bănuiți despre ce este vorba, după el a urmat avansarea la Sângerei, mai aproape de casă. Eu bănuiam că sunteți șantajabilă de șefi, dar când mi-a fost transmisă și informația aceasta, mi-am pus mâinile în cap”.

Amintim că, anterior, Gheorghe Cavcaliuc a motivat că nu se poate prezenta la Procuratură și din alt motiv, pe lângă cel invocat legat de procurora Ludmila Zaharia. Avocatul său s-ar afla într-un concediu, peste hotare, până pe 30 iulie curent.

Cât despre el, ultima dată Gheorghe Cavcaliuc s-a filmat de alegerile parlamentare anticipate, pe 11 iulie, în Italia. Urma să se întoarcă la Chișinău până-n seară, însă cursa cu care urma să zboare a fost amânată. Acum, nu este clar dacă Gheorghe Cavcaliuc se află în țară, mai ales că, cu o zi în urmă, a scris un mesaj pe contul său de Facebook: „Și aici este PACE. Frumos să vezi în alte țări ceea ce este aproape sufletului”.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 10:39
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 10:39 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Italia se confruntă zilele acestea cu fenomene meteorologice extreme. În nord, țara este grav afectată de inundații în urma ploilor abundente, în timp ce în sud, temperaturile ridicate au ajutat la răspândirea a sute de incendii, unele dintre ele extrem de aproape de zonele rezidențiale, potrivit serviciului italian pentru intervenţii de urgenţă.

În Lombardia a fost decretat cod roşu de alertă după ce ploile abundente din apropierea lacului Como au produs inundaţii şi alunecări de teren. Satul Laglio a primit chiar o ofertă de ajutor din partea actorului George Clooney.

În acest timp, flăcările se extind în sud, în special în apropierea oraşului Catania din Sicilia. O plajă cunoscută a fost mistuită, iar flăcările s-au apropiat extrem de mult de aeroportul din Catania, care a fost închis timp de mai multe ore. Pompierii luptă în Sicilia cu peste 100 de incendii.

Seceta, temperaturile ridicate şi vântul puternic din ultimele zile au contribuit la răspândirea flăcărilor. Cele mai multe dintre incendii au fost provocate de neglijenţă sau intenționat, spun anchetatorii.

Totodată, 12 avioane de stingere a incendiilor acţionează deja în Sicilia şi că se lucrează pentru a aduce mai mulţi pompieri pe insulă.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate