Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Cavcaliuc „fuge de procurori”. A găsit motive pentru a nu se prezenta la Procuratura din Sîngerei

13 Iul. 2021, 15:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
13 Iul. 2021, 15:10 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc nu se va prezenta în fața procurorilor Procuraturii Sîngerei, după ce Procuratura Generală a anunțat public că este așteptat la audieri, motivând prin faptul că „procurorul pe caz Zaharia ar avea conflicte de interese și este șantajabilă”.

Un alt argument invocat de liderul PACE este faptul că, avocatul său se află în concediu ordinar, precum și el în persoană la fel ar fi dus la odihnă cu familia, așa cum a anunțat ieri, deși înainte de alegeri a promis că se va prezenta la Procuratură imediat după alegerile parlamentare.

„Procuratura ignoră toate demersurile președintelui Partidului PACE și ale avocatului său și continuă abuzurile și ilegalitățile, în interesul politicienilor de la guvernare. Ignorând toate argumentele prezentate și cererea repetata de recuzare a procurorului de caz, conducerea procuraturii Sîngerei continuă instrumentarea dosarului politic. Procurorul Zaharia este în conflict de interese și șantajabilă din cauza soțului său, cercetat penal. Mai mult, Ludmila Zaharia periodic primește bani sub formă de cadouri, ceea ce trezește suspiciuni privind integritatea sa. Menționăm că avocatul se află în concediu ordinar, despre care fapt a informat organele de resort”, se arată într-o postare pe Facebook.

Liderul PACE declară că a respectat, respectă și va respecta legea și va oferi declarațiile de rigoare, doar „în fața unor procurori cinstiți, echidistanți și imparțiali”. Mai mult, Cavcaliuc a anunțat public, ieri, că după o campania electorală, pleacă în concediu împreună cu familia sa.

Amintim că, astăzi Procuratura Generală a anunțat că-l așteaptă la audieri pe Gheorghe Cavcaliuc în dosarul „verde de briliant”.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 12:03
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 12:03 // În Lume //  Realitatea.md

În data de 4 august 2020 o serie de explozii puternice a zguduit portul Beirut din Liban, iar cea mai puternică dintre aceste explozii este şi una dintre cele mai puternice explozii din istorie care nu a fost produsă de o bombă nucleară.

Cercetătorii au analizat propagarea undei de şoc, pornind de la sunetele surprinse în clipurile video şi de la analiza cadru cu cadru a acestora, precum şi dimensiunea mingii de foc produsă de explozie. Ei au ajuns la concluzia că această explozie catastrofală a fost echivalentă cu detonarea a minimum 500 şi până la 1.100 de tone de TNT – adică aproximativ 5% din puterea de distrugere a bombei nucleare aruncată de SUA asupra Japoniei la Hiroshima, în data de 6 august 1945.

Explozia, care a ucis aproximativ 180 de persoane şi a rănit peste 6.000, a fost provocată de un incendiu ce a cuprins un depozit ce conţinea 2.500 de tone de nitrat de amoniu, un compus chimic foarte exploziv care era depozitat în port.

Explozia a avariat aproximativ jumătate dintre clădirile din Beirut, ducând la evacuarea a peste 250.000 de oameni, iar silozurile din port ce depozitau aproximativ 85% din cerealele Libanului au fost fie distruse fie avariate atât de grav încât cerealele nu au mai fost bune pentru consum, după cum raporta publicaţia The New York Times.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate