Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

„Ce e cu voi oameni buni? Eu sunt om, nu robot” Mesajul disperat al tânărului hărțuit în armată, REFUZAT la angajare

26 Nov. 2021, 15:38
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
26 Nov. 2021, 15:38 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

În secolulul 21, Marin, un tânăr din Moldova a ajuns să fie umilit, discriminat și condamnat la o viață anormală din cauza orientații sexuale pe care o are. După ce a fost hărțuit de militarii din armată, ignorat la propriu de reprezentanții Ministerului Apărării, mai nou, acesta nu se poate angaja în câmpul muncii din același motiv.

Tânărul a mers în aceste zile la o rețea de magazine din țară, a trecut stagiul de practică, însă la scurt timp a fost contactat de administratoarea alimentarei care i-ar fi spus că nu poate fi angajat din cauza celor scrise despre el în mediul online. Acesta a făcut publică o parte din conversația pe care a avut-o cu administratoarea.

„M-a telefonat doamna admnistrator și m-a întrebat dacă e drept ceea ce este scris în mediul online și la știri despre mine. I-am spus că da. Dumneaei mi-a spus că, din păcate, nu pot lucra la ei. Ea nu este gomofobă sau ceva de genul dat, dar nu pot lucra că sunt dezertor și nu dorește probleme cu poliția sau cu ministerul”, a scris pe Facebook tânărul.

Motivele invocate de admnistratoarea magazinului l-au șocat pe tânăr care spune că este discriminat și înjosit în societate.

„Oameni buni, eu sunt la fel om și am dreptul să trăiesc și să mă bucur de viață. Cum pot trăi normal sau cum mă pot bucura de viață când mă confrunt cu diferite greutăți? Nici la lucru nu pot fi angajat. Eu sunt om, nu robot. Ca să trăiesc trebuie să mă întrețin, nu trăiesc cu aer, ce e cu voi oameni buni?”, a mai scris tânărul.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, un tânăr pe nume Marin venea cu acuzații către militarii din armată, spunând că a fost hărțuit după ce s-a aflat despre faptul că este gay. În acest context, tânărul spunea că nu se va mai întoarce în armată după concediu, chiar dacă poate fi cercetat penal pentru dezertare.

Totul ar fi pornit după ce tânărul a împrumutat telefonul unui șef să vorbească cu iubitul său, fără a ști că telefonul dat înregistrează discuțiile. Convorbirea a fost ascultată, iar informația despre homosexualitatea tânărului a fost făcută publică.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:54
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Ian. 2022, 17:54 // Societate //  Valentina Buză

Pentru a putea fi reciclați, primăria municipiului Chișinău atenționează cetățenii referitor la necesitatea depozitării separate a brazilor care au fost utilizați în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Astfel, în perioada 17-22 ianuarie 2022, resturile vegetale vor fi stocate în preajma platformelor de colectare a deșeurilor menajere (nu în containere), urmând ca serviciile specializate din cadrul Primăriei să-i transporte la o platformă din str. Lunca Bâcului, 24 (în preajma Stației de Epurare).

De menționat că, rumegușul de brad va fi utilizat ulterior pentru compost.

Totodată, Î.M. Regia „Autosalubritate” îndeamnă cetățenii să nu arunce brazii în containerele pentru deșeuri menajere solide, pentru că astfel nu vor putea fi reciclați, fiind transformați în masă neutilizabilă.

„Brazii uscați trebuie depozitați separat, pentru ca ulterior să poată fi folosiți în calitate de îngrășământ organic pentru plante, la fertilizarea solului”.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală