Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Marina Tauber: Agenții economici din Bălți vor găsi, la Primărie, un partener de nădejde

26 Nov. 2021, 15:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
26 Nov. 2021, 15:42 // Politica //  Realitatea.md

Oamenii de afaceri, agenții economici din Bălți, vor găsi la Primărie un partener de nădejde, după data de 5 decembrie. Declarația aparține candidatului Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber. Potrivit ei, în primul rând, va fi eliminată birocrația în ceea ce privește eliberarea autorizațiilor, iar agenții economici vor fi consultați în privința deciziilor de dezvoltare a mediului de business din municipiu.

„Noi venim din domeniul afacerilor și noi înțelegem că business-ul este una dintre sferele de bază ale economiei. Noi, așa cum am mai spus, vrem să majorăm bugetul municipiului de patru ori, iar pentru asta vrem să dezvoltăm acest domeniu, la Bălți. Vreau să vă anunț că, din 5 decembrie, eu și echipa mea vom crește viteza cu care se vor elibera actele permisive, autorizațiile pentru toate domeniile de activitate economică, construcții, activitate comercială etc. Este important să nu le punem piedici oamenilor de afaceri”, a declarat Marina Tauber.

Tauber a mai spus că va dispune crearea, pe lângă Primărie, a comitetelor consultative, din care vor face parte agenții economici din oraș, experți, membri ai societății civile, pentru a găsi împreună soluții, pentru a discuta proiectele de investiții.

„Pentru echipa mea este foarte important ca în toate proiectele mari de investiții, pe care vrem să le implementăm la Bălți, să fie implicați agenții economici locali. Și aici vorbesc de toate sferele. Noi știm că orice proiect mare trebuie făcut cu oamenii de la Bălți, cu agenții economici locali. Pentru că acest lucru presupune și crearea locurilor de muncă și faptul că taxele și impozitele vor rămâne în bugetul local. Vom schimba complet atitudinea Primăriei față de business. Vreau să vă asigur că oamenii de afaceri, agenții economici vor găsi la Primărie un partener de nădejde, iar ușa instituției va fi deschisă mereu pentru ei”, a mai adăugat Tauber.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 12:46
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
18 Ian. 2022, 12:46 // Actualitate //  Valentina Buză

Gheorghe Urschi, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău împlinește astăzi, 18 ianuarie, vârsta de 74 de ani. „Regele umorului”, cum este supranumit pentru activitatea sa artistică de peste 40 de ani, a înscris în patrimoniul cultural autohton pagini de aur dedicate satirei și umorului.

Gheorghe Urschi este actor, regizor, scenarist, cavaler al Ordinului Republicii, laureat al Premiului de Stat.

Astfel, cu ocazia zilei de nașterei, fiica „regelui umorului”, Laura Urschi, a publicat pe rețele de socializare un mesaj de felicitare.

„Azi e ziua lui tata! 2021 a fost un an foarte dificil pentru noi – crezute neurologice, alergii, reactii adverse la medicamente, traumatisme minore, raceli si totul a incununat Covidul. Starea lui e inca subreda, dar ne luptam in pofida tuturor greutatilor. Multumesc tuturor celor care au fost cu noi in 2021 si speram ca anul asta va fi unul mai usor, cu mai multa sanatate si noroc! LA MULTI ANI TATICU!”.

Mai mult, în contextul aniversării maestrului, Primăria Chișinău a pregătit un șir de activități consacrate lui Gheorghe Urschi, desfășurate în format online:

 • secvențe din spectacole după Gheorghe Urschi, protagoniști – Teatrul municipal de păpuși „Guguță”, ora 13:00 (https://www.facebook.com/Teatrul-Gugu);
 • recital de poezie pe versuri de Gheorghe URSCHI (https://fb.watch/aC7vAeh4II/ );
 • Școala de Arte „Valeriu Poleakov” a montat piesa „PRINCIPIALITATE”, după Gheorghe URSCHI, în cadrul căreia s-au etalat talentul elevii de la catedra teatrală.

Inspirați de stilul maestrului, prin intermediul piesei realizate, tinerii actori au confirmat că „Umorul este lumina solară a minţii”, iar talentul artistului Gheorghe Urschi nu aduce doar zâmbete, dar şi educă generații.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală