Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Cel mai activ vulcan din Europa, a erupt din nou

30 Mai 2021, 11:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
30 Mai 2021, 11:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Vulcanul Etna, situat pe Insula Sicilia, le-a dat din nou emoții sicilienilor. Etna a erupt iar, oferind un spectacol de o frumusețe stranie. 

Râuri de lavă s-au scurs pe versantul sud estic al vulcanului înalt de 3.300 de metri, transmite Digi24.

Din fericire, erupția nu a provocat pagube în zona adiacentă masivului vulcanic.

Etna are cea mai lungă serie de erupții documentate istoric. Cea mai veche mențiune a unui astfel de eveniment datează din anul 425 înainte de Hristos.

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 22:13
 // Categoria: Life // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 22:13 // Life //  Cristina Vlah

Interpretul rus Filip Kirkorov a venit cu o reacție, după ce autoritățile de la Kiev l-au inclus pe „lista neagră” a persoanelor ce reprezintă un pericol la adresa securității Ucrainei, informează Realitatea.md.

Kirkorov a publicat un video pe contul său de Instagram, unde susține că acest lucru este un motiv de mândrie. „Includerea pe lista neagră a Ucrainei un artist ucrainean – reprezintă un lucru absurd. Dar în lume multe asemenea lucruri se întâmplă. Unii demnitari în acest fel încearcă să obțină bonusuri, prin lozinci despre propaganda naționalistă. Chiar ar trebui să le spun „mulțumesc”, pentru că prin această prostie îmi crește popularitatea.

Ar trebui să fiu mândru de asta, mândru să ajung în această listă. Pentru că de fapt nu este vorba despre Kirkorov, ci despre Rusia. Ura față de Rusia ia amploare. Dacă Kirkorov devine pericol pentru un stat, atunci acel stat merită să fie compătimit”, a spus artistul.

În context, el a spus că va continua să manifeste dragoste față de Ucraina, dar nu în calitate de stat, ci în calitate de țară și oameni. În acest sens, el a vorbit despre legăturile culturale dintre ruși și ucraineni, apoi a interpretat o piesă în limba ucraineană.

Filip Kirkorov este declarat Artist al Poporului în Ucraina, oferit de un fost președinte al Ucrainei, Victor Iușcenko.

Amintim, că interpretul Filip Kirkorov a fost inclus pe lista neagră a persoanelor, după ce el s-a pronunțat de mai multe ori în susținerea anexării Krimeii la Federația Rusă, spunând că peninsula este parte a teritoriului rusesc.