Cercetători de Statele Unite ale Americii (SUA), Germania și Ungaria efectuează studii pe lacul Ursu din România. Aceștia cercetează algele ulva, considerate „mâncarea viitorului”, încercând să afle dacă acestea pot fi crescute într-un mediu artificial.
Potrivit oamenilor de știință, algele au o valoarea nutrițională mare și cresc la peste trei metri adâncime, potrivit Antena3. Acestea se dezvoltă rapid și conțin mulți aminoacizi.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Studiul pe care îl fac cercetătorii urmează să monitorizeze plantele și să stabilească dinamica apei sărate din Lacul Ursu. Potrivit savanților, urmează să identifice informații și despre hormonul vegetal care ajută ulva să se dezvolte corect și care este produs de niște bacterii.
Cercetările au loc la Sovata, iar specialiștii susțin că la nivel internațional există interes pentru creșterea algelor, fapt care i-a determinat să inițieze cercetările.