Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.4672%
 • USD
  17.8563
  -0.1714%
 • RUB
  0.2450
  -0.1633%
 • RON
  4.3040
  -0.4856%
 • UAH
  0.6631
  -0.4826%

Cetățenii unei țări sunt amenințați cu pușcăria, dar și cu moartea, dacă nu vor să se vaccineze

28 Iun. 2021, 13:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Iun. 2021, 13:34 // În Lume //  Realitatea.md

Cetățenii filipinezi sunt amenințați cu pușcăria de președintele Rodrigo Duterte, în cazul în care nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19. Acesta i-a avertizat că vor fi reținuți și pe numele lor vor fi deschise dosare penale pentru omucidere. Declarații în acest sens au fost făcute la unul din briefing-urile de presă săptămânale.

„Nu mă înțelegeți greșit, [dar] această țară este în criză, în stare de urgență. Dacă nu doriți să vă vaccinați, vă voi reține și vă voi face vaccinul. Sunteți dăunători, suferim din cauza voastră și voi sunteți cei care agravați situația”, a declarat Duterte.

„Dacă nu vă vaccinați, părăsiți Filipine. Mergeți în India sau undeva – în America, dar în timp ce sunteți aici și sunteți un potențial purtător al virusului, vaccinați-vă”, a adăugat acesta.

Președintele a spus că va contacta Ministerul Afacerilor Interne și administrația locală pentru a întocmi liste cu persoanele care refuză să fie vaccinate.

Consideră „oameni proști care nu vor să fie vaccinați”. „De fapt, sunt purtători, pot călători dintr-un loc în altul, pot transporta virusul și îi pot infecta pe alții. Voi, oameni care nu doriți să fiți vaccinați, vă voi da [un vaccin pentru porci], care va ucide virusul, inclusiv pe voi”, a conchis acesta.

Anterior, acesta a declarat că este în căutarea unei legi „adecvate” care să permită reținerea persoanelor care încalcă regimul de carantină. De asemenea, el i-a amenințat cu închisoare pe cei care participă la evenimente în masă.

Potrivit datelor internaționale despre situația țările din fiecare stat în legătură cu răspândirea Covid-19, Filipine are înregistrate de la începutul pandemiei până în prezent 1.397.992 de cazuri. 24.372 de persoane au murit. În ultimele 24 de ore, cazuri noi înregistrate au fost 6.096 și 128 de morți.

Autorităţile filipineze au aprobat până acum în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V, chinezesc produs de Sinovac şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 22:10 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi pus la cale o schemă întreagă, prin care să o compromită pe Maia Sandu și PAS în ajun de alegeri parlamentare, informează Realitatea.md cu referire la Jurnal.md. Acestea, însă, au fost deconspirate de către ofițerii SIS, în urma unor percheziții.

Jurnaliștii au publicat un material video, din care reiese că trolli plătiți de Veaceslav Platon ar încerca de multe ori s-o lege pe Maia Sandu de Ilan Șor.

„Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru. Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale. La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei”, se menționează în materialul jurnalistic.

În calculatorul în posesia căruia au intrat junaliștii au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat de jurnaliști pentru o reacție, dar telefonul acestuia era deconectat.

Nu este însă exclus, ca aceste imagini urmau să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu. Asta luând în considerare faptul că fracțiunea Partidului Șor l-a votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița.

De cealaltă parte, Natalia Gavrilița a spus că respinge susținerea fracțiunii Șor, din motiv că numele liderului lor este legat de frauda bancară. Gavrilița a mai adăugat că votul pentru viitorul Guvern a celor din partidul Șor ar putea submina încrederea oamenilor în următorul Executiv.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată