Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

China interzice starurilor naţionale să se laude pe reţelele de socializare cu viața de lux. Lista neagră a guvernului

25 Nov. 2021, 17:16
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Nov. 2021, 17:16 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Administraţia Cyberspace din statul chinez interzice starurilor naţionale să se mândrească pe reţelele de socializare cu averea pe care o deţin şi stilul de viaţă luxuriant. Regulile îi împiedică, de asemenea, să publice informaţii false sau private, să instige la ură sau să încurajeze fanii la strângeri de fonduri.

Noile măsuri introduse marchează represiunea recentă a Partidului Comunist Chinez asupra culturii, ţara consolidându-şi controlul asupra industriei de divertisment şi promovând individualismul.

Practic pe lista neagră a guvernului chinez au intrat celebritățile ale căror nume sunt legate de „scandaluri”, suspecte de evaziune fiscală, care își etalează ostentativ averile și faima, care sunt legate de companii, afaceri sau personalități non grata pentru autoritățile chineze sau care promovează idei și mișcări ce nu sunt agreate de partidul comunist.

China consideră „cultura celebrității” drept un element de import occidental periculos, care amenință comunismul, deoarece promovează individualismul mai degrabă decât colectivismul.

China interzice la televizor apariția bărbaților „efeminați” și a „vedetelor vulgare”

Autorităţile chineze au implementat o serie de măsuri fără precedent pe care le consideră necesare pentru dezvoltarea şi regenerarea ţării. Noile hotărâri anunţă totodată înăsprirea controalelor realizate de Partidul Comunist.

Oficialii chinezi au interzis apariţiile televizate ale bărbaţilor efeminaţi şi îndeamnă posturile de televiziune să promoveze tot mai mult cultura ţării. Executivul de la Beijing extinde o campanie pentru a întări controlul asupra companiilor prin care doreşte impunerea moralităţii, transmite Los Angeles Times.

Practic companiile și cetățenii sunt supuși unei presiuni tot mai mari de a se alinia la viziunea partidului comunist despre o China mai puternică și o societate mai sănătoasă. Televiziunile trebuie să interzică prmovarea „bărbaților pămpălăi și altor estetici anormale”, a spus autoritate publică de reglementare a audiovizualului din China, folosind un termen jignitor pentru bărbații percepuți ca efeminați.

China limitează activitatea copiilor la jocurile video

Preşedintele Xi Jinping vorbeşte depre o regenerare naţională şi anunţă declanșarea unor controale mai severe ale Partidului Comunist asupra activităţilor, afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei. Hotărârea vine la doar câteva zile după ce guvernul a decis să reducă timpul pe care copiii îl pot petrece în faţa jocurilor video la doar trei ore pe săptămână, după un orar bine stabilit.

Decizia a fost luată în urma îngrijorărilor apărut cu privire la impactul jocurilor asupra tinerilor. Cu o lună înainte de implementarea acestor reguli, un articol publicat de Economic Information Daily susţinea că mulţi adolescenţi au devenit dependenţi de jocurile online, acestea din urmă având un impact negativ asupra lor. Dezvoltatorii de jocuri au fost deja obligați să prezinte noi proiecte, care vor fi trimise către aprobare guvernului, înainte de a putea fi lansate. Oficialii le-au cerut acestora să includă în jocuri teme naționaliste.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 16:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 16:40 // În Lume //  Realitatea.md

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID-19 negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Statul elen a introdus restricțiile încă pe data de 18 noiembrie curent, persoanelor nevaccinate interzicându-li-se accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică, 28 noiembrie curent, a fost prima zi în care credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu. „Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a mai spus el.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi prea mare pentru cei cu familii.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală