Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

Cinci angajați ai Poliției de Frontieră, instruiți în Lituania. Scopul și valoarea totală a proiectului

22 Oct. 2021, 10:20
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
22 Oct. 2021, 10:20 // Societate //  Valentina Buză

În scopul sporirii capacităților angajaților responsabili prin achiziționarea unui vehicul specializat cu echipament destinat examinării actelor de călătorie, în perioada 18-21 octombrie cinci angajați ai Poliției de Frontieră au realizat o vizită de studiu în or. Vilnius, Republica Lituania.

Mai exact, vizita a fost organizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacităților instituționale ale IGPF prin consolidarea securității documentelor de identitate și de călătorie pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și traficului de ființe umane” finanțat de către Uniunea Europeană, prin Programului de Facilitare al Parteneriatului de Mobilitate și implementat de Serviciului Grăniceresc de Stat al Republicii Lituania, sub coordonarea Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD).

„Scopul de bază a acestui proiect este sporirea capacităților angajaților responsabili prin achiziționarea unui vehicul specializat cu echipament destinat examinării actelor de călătorie (așa numit laborator mobil – Schengen Bus), elaborarea unui manual practic cu descrierea elementelor de protecție din documente, desfășurarea instruirilor pentru îmbunătățirea procedurilor la efectuarea controlului la trecerea frontierei”, se arată în nota informativă.

Mai mult, acest proiect în valoare totală de 392,927.63 Euro vizează anumite obiective specifice ale dezvoltării capacităților funcționale ale Poliției de Frontieră, cum ar fi perfecționarea cunoștințelor și abilităților privind expertiza judiciară a documentelor, combinând utilizarea operațională a echipamentelor speciale, cât și perfecționarea capacităților tehnice de prevenire a criminalității și pregătirea pentru a răspunde la posibile provocări la frontieră legate de utilizarea frauduloasă a documentelor de călătorie, pe baza standardelor UE și bunelor practici internaționale.

„Pe parcursul întrevederii delegația Poliției de Frontieră a vizitat instituția de învățământ a Serviciului Grăniceresc de Stat al Republicii Lituania, unde a fost prezentată activitatea Centrului de expertiză din cadrul autorității de frontieră, a trei subdiviziuni ai Poliției de Frontieră situate la hotarul cu Republica Belarus, Centrul de Expertize Judiciare pe lîngă Ministerul Justiției, cât și Centrul de Personalizare a Documentelor de identitate din Lituania”.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală