Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Cine decide dacă mai apare un PAS pe lista partidelor politice? Precizările făcute de CEC

21 Mai 2021, 16:04
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
21 Mai 2021, 16:04 // Politica //  Petru Beregoi

Deși Partidul Politic Noua Opțiune Istorică (NOI) a anunțat intenția de a-și schimba denumirea, cu una, care se va asemăna cu cea a Partidului Acțiune și Solidaritate, decizie care a fost deja astăzi publicată în Monitorul Oficial, nu reprezintă o etapă finală pentru această formațiune.

Secretarul general al Comisie Electorale Centrală (CEC), Maxim Lebedinschi, a declarat pentru TV8 că Agenția Servicii Publice (ASP) va fi cea care va decide dacă se validează această modificare sau nu. Doar abia atunci, CEC va aproba noua denumire. În cazul în care, un concurent electoral va anunța că noua denumire a acestui partid afectează drepturile lui, atunci decizia CEC și ASP poate fi contestată în instanță, dacă va fi una în favoarea NOI.

„Colegii de la ASP responsabili de evidența partidelor, ne-au comunicat că la această etapă nu a fost depusă o cerere privind efectuarea modificărilor în registrul de stat al partidelor politice, respectiv, venind cu o cerere ca să fie schimbată denumirea integrală, aceștia au dreptul să prezinte și denumirea prescurtată. În momentul în care o să fie prezentată o potențială denumire prescurtată a acestei formațiuni politice, colegii de la ASP vor examina prin prisma legală și contrapunerea cu denumirea altor partide politice și vor trimite decizia de înregistrare sau de ne-înregistrare reieșind din cadrul normativ”, a Lebedinschi, pentru sursa citată.

Potrivit lui Lebedinschi, regulamentele CEC-ului prevede că, înregistrarea simbolului electoral indică asupra imposibilității de contrapunere sau similitudine a simbolurilor partidelor politice.

„Dacă vine un alt partid independent și solicită înregistrarea simbolului care aparține altui partid politic, în momentul în care acesta este înregistrat de Agenția Servicii Publice (ASP), noi nu putem să luăm o asemenea decizie”, a precizat Maxim Lebedinschi.

Amintim că, astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicată o decizie a Partidului Politic Noua Opțiune Istorică de a-și schimba denumirea în Partidul Politic Alternativă și Șanse, ceea ce abreviat ar însemna PPAȘ. Totuși, există mari șanse ca formula care ar putea să fie utilizată de această formațiune să fie PAS, ceea ce ar concura cu abrevierea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 19:22
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 19:22 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Jennifer Lopez este în centrul atenției indiferent de hainele pe care alege să le îmbrace. La doar câteva zile după ce a strălucit la Met Gala 2021, artista în vârstă de 52 de ani a atras toate privirile pe străzile din Los Angeles.

În imaginile surprinse de paparazzi, artista apare îmbrăcată în pantaloni de trening albi și într-o bluză scurtă, ce-i lasă la vedere abdomenul perfect sculptat.

De asemenea, artista a ales să-și prindă părul într-o coadă și să încalțe niște adidași colorați, însă n-a renunțat la poșeta elegantă, ce pare „dintr-un alt film”.

Jennifer Lopez a dezvăluit care sunt produsele de make-up la care nu renunță

Într-un video postat săptămâna aceasta pe contul ei de Instagram, JLo a dezvăluit care este rutina sa de înfrumusețare după o sesiune de antrenamente la sală.

Într-o pereche de colanți, cu un top alb, cu abdomenul la vedere, Lopez, care are propriul brand de produse cosmetice, a explicat că nu iese din casă fără să se machieze.

Starul din „Hustlers”, mamă a doi copii, a povestit că după ce se antrenează la sală, unde îi place să poarte echipamente frumoase, care să o motiveze, își curăță fața cu un demachiant, pentru a îndepărta impuritățile și uleiurile, apoi își spală fața.

Artista trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu actorul Ben Affleck.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române