Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.4597%
 • USD
  17.9777
  0.0412%
 • RUB
  0.2472
  0.6472%
 • RON
  4.3585
  0.4359%
 • UAH
  0.6591
  0.3945%

CNA a mai găsit un vinovat la Direcția municipală ANSA. A fost reținut pentru 72 de ore

26 Mai 2021, 11:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
26 Mai 2021, 11:02 // Societate //  Petru Beregoi

Un alt medic-veterinar din cadrul Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău a fost reţinut, în această dimineaţă, de ofiţerii anticorupție şi procurorii anticorupţie, fiind cercetat penal în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare.

Bărbatul are statut de bănuit pentru acte de corupţie şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

Amintim că, ieri, şeful adjunct al Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău şi un medic-veterinar oficial al aceleiași subdiviziuni din cadrul ANSA au fost reţinute, fiind cercetate pentru acte de corupţie. Acestea estorcau sistematic mită, pentru diferite servicii, acordate unor agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în raza municipiului Chişinău.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte trei persoane puse sub învinuire (arest la domiciliu).

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 23:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 23:49 // Politica //  Cristina Vlah

Tensiuni s-au creat la postul transnistrean de control de la Varnița, după ce reprezentanții blocului electoral AUR au fost blocați de către forțele regiunii transnistrene, informează Realitatea.md. Aceștia în semn de protest, au anunțat că au instalat corturi și vor rămâne acolo peste noapte.

Astăzi cei din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) porniseră cu un autocar spre alegătorii din regiunea transnistreană, ca să-și promoveze candidații de pe listele electorale pentru parlamentarele din 11 iulie, current.

„Caravana Alianța pentru Unirea Românilor este blocată de patru ore de așa-zișii milițieni transnistreni la Varnița. Nu putem trece la Tighina să facem campanie electorală. Nu vom ceda…”, a anunțat Valeriu Munteanu, candidat AUR.

Unul dintre participanții la manifectarea electorală, Octavian Racu, susține că reprezentanții AUR deja și-au instalat corturile și că în apropiere sunt prezenți oameni din structurile de forță.

„Zona este împânzită de persoane în uniformă. Probabil, e vorba de grăniceri. La fața locului se află și reprezentantul trupelor rusești de menținere a păcii de la Bender.

Corturile și autocarul cu activiștii AUR au fost izolate de restul teritoriului cu un gard cu sârmă ghimpată. Reprezentanții părții transnistrene sunt destul de pașnici”, scrie Octavian Racu.

Menționăm că anterior, cei din blocul AUR au mai avut tentativa de a face agitație electorală în stânga Nistrului. În data de 21 iunie, ei au încercat să meargă la Râbnița, dar au fost opriți de grănicerii separatiști.