Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Conducerea AMDM, în discuții cu operatorii economici, distribuitori de medicamente din țară. Detalii

28 Oct. 2021, 14:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Oct. 2021, 14:35 // Societate //  Tatiana Rusnac

Conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a chemat la masa de discuții operatorii economici, distribuitori de medicamente din țară.

La această întrevedere au fost pus în discuții subiectul ce vizează procedurile de import, cu accent pe modalitățile de import și provocările care apar în cadrul acestei proceduri.

„În cadrul întrunirii conducerea Agenției a făcut o prezentare amplă despre procedura de import a medicamentelor, s-au discutat aspecte ce țin de legislația care stă la baza importului de medicamente autorizate/neautorizate, formularele și procedurile necesare în acest sens, precum și tipurile de cereri de import, dar și pașii care asigură importul produselor medicamentoase autorizate/neautorizate. Un accent aparte însă a fost pus pe importul neautorizat și aspectele ce țin de acesta. Conducerea AMDM a ținut să menționeze că a fost actualizată componența comisiei care examinează cererile de acest tip de import, despre frecvența de convocare a ședințelor care se planifică să se realizeze lunar, dar și la necesitate”, anunță AMDM.

De asemenea, s-a precizat în cadrul întrunirii că toate cererile pentru importul neautorizat a fost grupat în trei categorii mari:

– cereri de import care se bazează pe prevederile Ordinului MS nr. 739 cu privire la autorizarea medicamentelor;
– cereri de import destinate importului bazat pe procedurile de Licitații publice;
– cereri de import destinate punerii pe piață a medicamentelor;

S-a specificat că pentru acceptarea importului prin aceste 3 tipuri de cereri de import se vor lua în considerare criterii clare care, de altfel, au fost aduse la cunoștință participanților.

„O atenție deosebită a fost acordată subiectului privind erorile admise la depunerea dosarului de import care, în consecință, duc la tergiversarea procedurii de eliberare a autorizației de import. Întrevederea, la care au fost invitați operatorii economici, distribuitori de medicamente din țară, s-a încheiat cu sesiunea întrebări-răspunsuri, fiind dezbătute și o serie de subiecte, dar și probleme ce vizează aspectele logistice suplimentare. Participanții la discuții au salutat organizarea unor asemenea întruniri, iar, la rândul său, conducerea AMDM le-a dat asigurări acestora că vor beneficia de tot suportul necesar, dar și de maximă transparență din partea instituției”, se mai arată în comunicatul agenției.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 13:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 13:20 // Actualitate //  Realitatea.md

Zeci de oameni au făcut cale întoarsă de la secțiile de votare din municipiul Bălți. Alegătorii sunt revoltați de eliminarea din cursa electorală a Marinei Tauber, dar și de faptul că scrutinul a fost suspendat pe ultima sută de metri. Unora nu le venea să creadă că astăzi nu își vor putea alege primarul, scrie nordnews.md .

Bălțenii care au venit dis-de-dimineaţă pentru a-şi exercita dreptul au găsit secțiile închise.

„Numai ce am fost la secția de vot și mi-au spus că alegerile au fost suspendate. Ce cred eu? Se vede că au rămas careva întrebări nerezolvate.”

„– Este foarte stupid. – De ce? – Pentru că este stupid bl*a. – Sunteți revoltat, sunteți de acord cu acest lucru? – Nu sunt deacord. Bineînțeles că nu!”

Decizia de a suspenda turul doi de alegeri din localitate vine după ce magistrații Judecătoriei Bălți și a Curții de Apel Bălți au anulat înregistrarea candidatei partidului „ȘOR”, Marina Tauber, iar legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.

„Ce e cu această anarhie? Se consideră încă președinte.. a spus că va lupta cu corupția, dar singură..împrejur doar corupție. Noi suntem oameni, dar nu avem dreptul să votăm. Pe noi nu ne consideră de oameni. Suntem doar niște pioni, râme peste care s-a călcat și s-a mers mai departe.”

„Idioți. Cum au amânat alegerile, au putut să o facă mai devreme nu acum cu o oră înainte de scrutin. Unii oameni deja au fost, dar ei trebuiau să se ducă pentru că nimic nu era clar.”

„Sunt revoltat pentru că judecătorii sunt corupți. Cine dă bani, pe acei ei îi admit. Nu este corect. Bine că au amânat, poate ceva se va adăuga, dreptate trebuie să fie cum n-ai da, trebuie să fie dreptate.”

Președinții celor 60 de secții de votare din Bălți spun că au restituit buletinele de vot.

„Ieri am primit 1641 de buletine (de vot – notă red.). Am pregătit secția de votare după reguli, astăzi am venit la ora 06.00. Ni s-a comunicat că să întoarcem buletinele la CECE nr.2.  Am scris un anunț și l-am afișat la ușa de intrare precum că alegerile sunt anulate. Alegătorii vin, citesc și pleacă”, a spus Ala Spelciuc, președinte BESV Bălți, nr.2/25.

„Sectorul nostru a primit 1075 de buletine, le-am numărat, împachetat și le-am lăsat în safeu până dimineața. Astăzi dimineață, când am venit și am deschis sectorul, am primit informația că toate buletinele de vot le împachetăm și le ducem la biroul electoral central. Cum vedeți, secția de votare nu lucrează. Acum noi suntem pe loc, așteptăm alegătorii care nu sunt la curent ce să facă mai departe. Se miră, dar oricum le spunem informația care este, pe care am primit-o până acum și alegătorii se întorc înapoi acasă”, a declarat Natalia Procopovici, președinte BESV Bălți, nr.2/5.

Marina Tauber a contestat decizia Curții de Apel din Bălți la Curtea Supremă de Justiție.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală