Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Consilieră PAS, despre alimentația copiilor din Chișinău: Macaroane cu zahăr la dejun și paste cu brânză la cină

30 Mart. 2021, 15:11
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Mart. 2021, 15:11 // Societate //  Valentina Buză

Consilierii municipali din Fracțiunea PAS, solicită ca în cel mai scurt timp să fie realizată o anchetă internă privind modul în care s-a organizat și desfășurat licitația pentru atribuirea contractului, în vederea alimentației copiilor din sectorul Centru al capitalei. În acest context, Angela Munteanu-Pojoga, membra Fracțiunii PAS, a adus la cunoștință despre insuficiența de alimente oferite copiilor, dar și despre calitatea îndoielnică a acestora.

„În rezultatul unei evaluări recente, organizate de o comisie de control, în care au fost incluși părinții, vreau să vă informez că s-a constatat că în majoritatea instituțiilor unde procesul de alimentație este asigurat de această companie, meniul real nu corespunde cu cel afișat. Cantitățile sunt mai mici decât în normele prevăzute. Foarte mult zahăr, foarte puține fructe și legume proaspete, iar diversitatea cărnii pusă sub semnul întrebării. Combinația de produse nu se respectă, și drept dovadă este meniul din 9 martie 2021, unde la dejun se dau macaroane cu zahăr și la cină paste cu brânză. Untul și brânza conțin aditivi interziși copiilor, iar calitatea lor este îndoielnică”, a declarat Angela Munteanu-Pojoga.

În context, consiliera propune inițierea unei comisii care va merge în câteva instituții pentru a inspecta situația.

„Noi nu permitem să facem bussines pe sănătatea copiilor noștri. În caz contrar, nu ne rămâne decât să înțelegem că în spatele unor declarații aprinse de lupta cu corupția, nu este altceva decât interesul de a schimba beneficiarii acestor scheme corupționale”, a mai adăugat membra Fracțiunii PAS.

Pe final, s-a solicitat ca soluția propusă de către autorități să fie clară și viabilă întrucât sănătatea copiilor este pusă în pericol.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 21:43
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
20 Sept. 2021, 21:43 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, susține că în prezent se discută și cu deputații socialiști în privința proiectului de modificare a Legii Supreme, informează Realitatea.md.

„La moment se discută si cu deputati din alte fractiuni parlamentare, mai ales ca este proiectul promovat de catre Guvernul anterior, sustinut de socialisti. Deci nu văd de ce nu l-ar vota”, a afirmat Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Fiind întrebată ce le solicită la schimb cei din PSRM, Stamate spune că opoziția reprezentată de socialiști nu ar putea pretinde să ceară ceva la schimb, deoarece acesta este în fond proiectul lor.

Fostul președinte al Curții Constituționale, care a fost și ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a menționat că din acest lucru va avea de câștigat și opoziția.

„Eu cred că opoziția trebuie să voteze. Ar fi perfect dacă ar fi un vot unanim, pentru că reforma Justiției ar însemna că e nevoie și de suportul celor din opoziție, pe termen lung. Dar opoziția ar putea să torpileze acest proces”, susține Alexandru Tănase.

Menționăm, că pentru modificarea Constituției este nevoie de votul a două treimi dintre deputați. Proiectul prevede că Legea Supremă va fi modificată în ceea ce privește imunitatea judecătorilor, adică această imunitate va fi scăzută. De asemenea, se va modifica criteriile de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție, unde vor putea candida și persoane non-judecători, adică avocați, profesori universitari din domeniu, dar și va fi modificată componența CSM, în sensul că va fi exclus procurorul general și ministrul Justiției din componența acestui Consiliu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române