Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

Consilieră PAS, despre alimentația copiilor din Chișinău: Macaroane cu zahăr la dejun și paste cu brânză la cină

30 Mart. 2021, 15:11
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Mart. 2021, 15:11 // Societate //  Valentina Buză

Consilierii municipali din Fracțiunea PAS, solicită ca în cel mai scurt timp să fie realizată o anchetă internă privind modul în care s-a organizat și desfășurat licitația pentru atribuirea contractului, în vederea alimentației copiilor din sectorul Centru al capitalei. În acest context, Angela Munteanu-Pojoga, membra Fracțiunii PAS, a adus la cunoștință despre insuficiența de alimente oferite copiilor, dar și despre calitatea îndoielnică a acestora.

„În rezultatul unei evaluări recente, organizate de o comisie de control, în care au fost incluși părinții, vreau să vă informez că s-a constatat că în majoritatea instituțiilor unde procesul de alimentație este asigurat de această companie, meniul real nu corespunde cu cel afișat. Cantitățile sunt mai mici decât în normele prevăzute. Foarte mult zahăr, foarte puține fructe și legume proaspete, iar diversitatea cărnii pusă sub semnul întrebării. Combinația de produse nu se respectă, și drept dovadă este meniul din 9 martie 2021, unde la dejun se dau macaroane cu zahăr și la cină paste cu brânză. Untul și brânza conțin aditivi interziși copiilor, iar calitatea lor este îndoielnică”, a declarat Angela Munteanu-Pojoga.

În context, consiliera propune inițierea unei comisii care va merge în câteva instituții pentru a inspecta situația.

„Noi nu permitem să facem bussines pe sănătatea copiilor noștri. În caz contrar, nu ne rămâne decât să înțelegem că în spatele unor declarații aprinse de lupta cu corupția, nu este altceva decât interesul de a schimba beneficiarii acestor scheme corupționale”, a mai adăugat membra Fracțiunii PAS.

Pe final, s-a solicitat ca soluția propusă de către autorități să fie clară și viabilă întrucât sănătatea copiilor este pusă în pericol.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 17:17
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 17:17 // În Lume //  Realitatea.md

Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război.

Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.

Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc” la efortul de reconstrucţie, a adăugat el.

„În faţa noastră se află sarcina măreaţă şi soluţia la problemele dificile, implementarea unui mare program de reconstrucţie şi dezvoltare socio-economică a regiunilor noastre istorice. Şi ne vom atinge cu siguranţă obiectivele stabilite”, a mai spus Putin în mesajul video.

Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a oficializat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina prin referendumuri considerate pe plan internaţional ca frauduloase şi nelegitime. La 30 septembrie 2022, Putin a semnat acorduri cu liderii celor patru regiuni ucrainene ocupate, pe care astfel le-a proclamat drept componente ale Federaţiei Ruse.

Sâmbătă, Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”. El le-a mulţumit locuitorilor din teritoriile ocupate, afirmând că hotărârea lor a întărit Rusia mai mult ca oricând. „Suntem un singur popor. Iar împreună vom trece peste toate, vom găsi un răspuns la toate problemele”.

Ucraina îşi continuă contraofensiva pentru eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea, anexată în acelaşi mod de Rusia în 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la începutul războiului, Rusia nu controlează în întregime niciuna din cele patru regiuni anexate în 2022.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală