Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Continuă epopeea ilegalităților! Ce lucruri au fost depistate în urma perchezițiilor din penitenciare

06 Dec. 2021, 10:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
06 Dec. 2021, 10:28 // Societate //  Valentina Buză

Responsabilii din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, informează că săptămâna trecută în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6431 persoane, 57 de persoane au fost eliberate, iar 49 de persoane au reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

„În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 2 telefoane mobile, 500 MDL, 7 carduri bancare, 3 carduri de alimentare cu carburanți, un pachet cu 6 kg făină de grâu, amestecată cu drojdie, 2 pachete de masă vegetală și 2 pachețele cu o substanță praf de culoare cafenie, presupuse a fi droguri, 0,5 litri de băutură alcoolică, două obiecte cu conținut necunoscut, o substanță solidă de proveniență necunoscută. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție”, se arată în nota informativă a ANP.

De asemenea, potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 310 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2485 de persoane.

Totodată, în prezent în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția COVID-19 privind persoanele private de libertate:

 • Total testări de la începutul pandemiei – 1322;
 • Total confirmați de la începutul pandemiei – 291;
 • La tratament (active) – 10;
 • Total imunizați complet anti-COVID-19  –  3403;
 • Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția COVID-19 – 0.

De menționat că potrivit responsabililor, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 8 cazuri și au fost efectuate 13 de examinări în instituțiile medico-sanitare publice.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 22:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Ursu Ana
26 Sept. 2023, 22:49 // Societate //  Ursu Ana

Șefa statului Maia Sandu a vizitat astăzi mai multe localități din țară. Președinta a mers în satele Țipala, Răzeni, Cărbuna din raionul Ialoveni, unde a discutat cu câteva sute de oameni despre cum se dezvoltă localitățile și ce înseamnă pentru ei să aducem Uniunea Europeană acasă, anunță președinția.

„La Țipala localnicii erau bucuroși că se pot aduna din nou la Casa de Cultură, renovată prin programul „Satul European”. Cu oamenii din Răzeni am discutat despre importanța de a continua investițiile în proiecte care modernizează localitatea, precum termoizolarea liceului și renovarea primăriei, care se află acum în proces de lucru”, a declarant șefa statului.

Șefa statului a avut o întâlnire călduroasă cu oamenii din Cărbuna și a apreciat eforturile localnicilor în implementarea proiectelor.

„M-am bucurat să descopăr o comunitate puternică, ce și-a unit eforturile cu moldoveni din diasporă, administrația centrală și locală pentru a asigura iluminarea localității prin instalarea unui parc fotovoltaic. Angajamentul nostru este să asigurăm condiții de viață mai bune în fiecare localitate, ca satele și orașele noastre să arate ca în Uniunea Europeană, iar oamenii să se simtă bine acasă”, a mai precizat Maia Sandu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală