Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO Milionarul care a cumpărat cafeneaua Guguță de la Plahotniuc dezvăluie noi detalii despre tranzacție

06 Dec. 2021, 10:42
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
06 Dec. 2021, 10:42 // Economie //  Petru Cosoi

Regata Imobiliare, controlată de milionarul Ceslav Ciuhrii, este compania care deține un cunoscut local din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală. O tranzacţie ca oricare alta, la prima vedere, dacă nu ar fi vorba despre cafeneaua „Guguţă”, obţinută anterior în urma unor tranzacţii dubioase de către firma „Finpar Invest”, controlată de şeful PD, Vladimir Plahotniuc.

Mulți mă consideră vinovat de acest proiect și așteaptă ca eu să fiu pedepsit pentru asta. Vreau să văd care este pedeapsa, ce vor ei ca eu să construiesc acolo. Eu chiar vreau să fac ceva bun pentru oameni, dar trebuie să se încadreze în niște limite când vorbim de afaceri. Au fost speculații ca să mi-o ia. Înseamnă că ne întoarcem în perioada sovietică. Nu poate să mi-o ia, poate doar să mi-o cumpere”, a explicat omul de afaceri Ceslav Ciuhrii în interviul „Fără Protocol”.

Potrivit acestuia, este o clauză în contract pe care nu o poate divulga, însă a spus că i-a achitat lui Plahotniuc peste de două milioane de euro.

Ciuhrii spune că a cumpărat cafeneaua Guguță la pachet cu alte terenuri pe care le-a negociat pentru magazinul Kaufland.

Achiziția cafenelei Guguță de Regata Imobiliare a avut loc pe 27 iunie 2017, la doar două săptămâni după ce Curtea Supremă de Justiţie a trimis la rejudecare dosarul prin care compania controlată de Vladimir Plahotniuc, „Finpar Invest”, cerea permisiunea de a construi un hotel în Grădina Publică „Ştefan Cel Mare şi Sfânt”. Publicaţia notează că „Regata Imobiliare” SRL, noua proprietară a cafenelei „Guguţă”, are ca unic asociat firma „Biotehnos” SRL, fondată de Ceslav Ciuhrii.

„Regata Imobiliare” s-a judecat anterior cu Primăria pentru privatizarea terenului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde actualmente se află cafeneaua „Guguță”. Astfel, în noiembrie 2018, prin decizia Curții Supreme de Justiție, „Regata Imobiliare” a obținut dreptul de a privatiza terenul aferent cafenelei și a de a construi un centru socio-cultural și de agrement în Grădina Publică.

Mai mulți membri ai societății civile, dar și comunicatatea „Occupy Guguță”, pledează pentru păstrarea cafenelei „Guguță” și se opun demolării acesteea. Membrii „Occupy Guguță” au criticat anterior în mai multe instanțe decizia autorităților de permite construcția un nou edificiu, chiar în Grădina Publică Ștefan cel Mare, organizând în acest sens mai multe manifestații publice.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 18:58
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 18:58 // Societate //  Mădălina Guștiuc

La data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie nr.14 Ghindari, din județul Mureș, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din Bălăuşeri, care a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat de autorităţile din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate,s-a stabilit faptul că permisul în cauză era contrafăcut.

În cauză, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, și uz de fals.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală