Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Continuă și în această vară promovarea obiectivelor turistice naționale. Vezi inițiativele Campaniei #NeamPornit 2021

15 Iul. 2021, 16:57
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
15 Iul. 2021, 16:57 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

În această vară, Agenția de Investiții vine cu un șir de inițiative care să ofere continuitate promovării și explorării destinațiilor turistice cu experiențele inedite pe care le poate oferi țara noastră, atât în rândul locuitorilor acesteia, dar și în afara ei. Prin urmare, astăzi, a fost dat startul pentru a doua etapă a campaniei #NeamPornit 2021.

„#NeamPornit să dansăm în cel mai frumos loc din localitatea ta” este îndemnul lansat de echipa Agenției de Investiție.

Potrivit Agenției de Investiții, inițiativa a fost lansată anul trecut, în contextul în care sectorul turismului fusese grav afectat de pandemie, iar angajații din industrie aveau nevoie de susținere.

Rolul campaniei este de a promova obiectivele turistice mai puțin cunoscute și să încurajeze cetățenii să călătorească în ținutul natal.

De asemenea, a fost prezentată broșura turistică care povestește într-un limbaj autentic despre istoria, cultura, gastronomia Moldovei, dar și despre experiențele pe care aceasta le poate oferi turiștilor. 

„Broșura include și o hartă informativă care cuprinde atracțiile turistice din țară, precum lăcașuri de cult, muzee, parcuri și rezervații, vinării, dar și alte locuri ce pot prezenta interes atât pentru turiștii interni, cât și cei externi. Broșura este un instrument inedit, care poate fi utilizată atât de actorii din industria turismului, de sectorul asociativ, dar și de orice persoană care vrea să povestească unui potențial vizitator despre țara noastră”, informează reprezentanții Agenției de Investiții. 

Totodată, au fost anunțate două rute turistice noi care vor conecta Republica Moldova la circuitul turistic internațional. Este vorba despre Ruta transfrontalieră România – Republica Moldova a  Bisericilor de Lemn și în proces de elaborare -Ruta Meșteșugarilor. 

Nu în ultimul rând, echipa Agenției de Investiții a lansat astăzi un dance challenge. (n. r. provocare de dans). Mișcările sunt însoțite de melodia lui Pasha Parfeni „Lăutar”, care a fost oaspete la acest eveniment. Artistul și-a exprimat susținerea pentru campania #NeamPornit și a îndemnat toți concetățenii să călătorească prin țara lor natală și să descopere ce le poate oferi. 

Prin intermediul acestei provocări, Agenția de Investiții îndeamnă pe toți cei care vor să promoveze locurile frumoase și care merită vizitate din localitățile lor, să repete mișcările de dans din video pe care îl pot găsi pe paginile și canalul de youtube #NeamPornit și Agenția de Investiții/Invest Moldova. 

Prezentarea campaniei și a unui șir de activități în domeniul turismului o puteți vedea AICI.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:29
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 13:29 // Life //  Realitatea.md

Maestrul Nicolae Botgros a făcut primele declarații în presă din România, după înmormântarea artistei Lidiei Bejenaru, care i-a fost soție. A dezvăluit că se simte mai singur decât oricând. Totodată, recunoaște că a greșit și că a încercat să facă posibilul ca familia să fie „în regulă”. Aici a dat de bănuit că s-a referit la relația sa amoroasă în afara căsătoriei.

„Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum, pentru că așa am rămas singur și sărac, ea îmi lipsește în fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani de la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a spus Nicolae Botgros.

Maestrul a povestit despre problemele grave de sănătate cu care s-a confruntat artista, înainte să-și dea ultima suflare pe patul de spital. „Trei intervenții. Timp de două săptămâni aproape. Dacă vorbim așa, pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe dat de 11 iulie au operat-o. Peste patru zile a urmat a doua intervenție, după patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea, fiindcă era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea și care era foarte avansat, deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabetul ei de vreo 20 și ceva de ani”.

„Noi am trăit cu Lida toate evenimentele cele mai frumoase. Că a fost și sfadă în casă. Ne-am sfădit ca la orice om există treaba asta, că am greșit eu, tot se mai pune. S-au luat toate lucrurile în calcul, am făcut așa ca familia să fie în regulă, să nu fie afectată. Dar, mă rog, Dumnezeu a vrut să ne despartă. Foarte greu. Despărțirea a fost foarte tulburătoare, pentru mine, în viață nu a fost trăsnet mai mare ca acesta”, a mai adăugat acesta.

Lidia Bejenaru s-a stins din viață pe 26 iulie 2021, la 68 de ani. A suferit de cancer la colon.

FOTO ZBOR LIN, Lidia Bejenaru-Botgros. Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a fost petrecută pe ultimul drum

Amintim că familia a fost în gura unui scandal. Nicolae Botgros a fost implicat într-un triunghi amoros. În urmă cu trei ani, Anișoara Dabija, artistă de muzică populară și cea care îi era amantă, i-a născut o fetiță. El era căsătorit cu Lidia Bejenaru. Cei doi nu au divorțat, însă maestrul a recunoscut copilul.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate