Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

Conținutul pentru copii de pe YouTube va fi filtrat! Află de ce unele canale vor fi demonetizate

27 Oct. 2021, 17:43
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 17:43 // Sci-tech //  Valentina Buză

YouTube va începe să demonetizeze unele dintre canalele de pe platforma sa etichetate drept „create pentru copii” dacă conținutul este de calitate scăzută, încurajează comportamente și atitudini negative sau este foarte comercial, scrie playtech.

În vara aceasta, YouTube a anunțat pentru prima dată planurile de a schimba actualele reglementări și condiții de utilizare a platformei. La acea vreme, YouTube a spus că va schimba setările implicite pentru videoclipurile pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani la private, va activa „fa o pauză” și mementourile de culcare pentru minori, va înceta să folosească date despre „interese” pentru a viza adolescenții și copiii cu reclame.

Printre modificări s-a numărat și un avertisment adresat creatorilor care creează conținut special destinat copiilor, menționând că YouTube intenționează să elimine „conținutul excesiv de comercial” din aplicația sa destinată minorilor.

Înainte de această mișcare, o serie de grupuri de susținere a consumatorilor au făcut presiuni pentru ca YouTube să pună capăt acestor tipuri de videoclipuri, spunând că au estompat granițele dintre conținut și publicitate.

Schimbări majore pentru creatorii de conținut

YouTube a declarat că va elimina conținutul de pe YT Kids care incita spectatorii să cumpere un produs și „conținut concentrat pe acumularea sau consumul excesiv de produse”.

Acum, compania avertizează că orice canal care vizează un public mai tânăr sau pe cei care sunt clasificați drept „creat pentru copii” ar putea fi expus riscului de demonetizare dacă lansează alte tipuri de conținut de calitate scăzută.

Aceasta include conținut care încurajează comportamentul și atitudinile negative, cum ar fi hărțuirea, necinste, lipsa de respect față de ceilalți, farse periculoase, obiceiuri alimentare nesănătoase, conținut care include utilizarea ciudată a personajelor copiilor. De altfel, aceasta a fost o problemă deosebită în ultimii ani, cum ar fi videoclipurile cu personaje, precum Peppa Pig, prezentate în situații care nu erau potrivite pentru copii.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 10:34
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Nov. 2021, 10:34 // Politica //  Petru Beregoi

Prima ședință de judecată dintre fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, și ex-președintele țării, Igor Dodon, va avea loc la data de 5 aprilie 2022. Anunțul a fost făcut astăzi, 30 noiembrie de către Slusari, precizând că Dodon l-a atacat în judecată pentru „a-și apăra onoarea și demnitatea profesională”.

Așadar, pe 5 aprilie 2022 prima ședința de judecată cu socialistul-capitalistul Igor Dodon. Dânsul pretinde că are onoare și reputația profesională. Tac despre onoare, dar reputația lui este reflectată în mai multe video cu Plahotniuc și mai multe poze de la vacanța de lux. Cel mai mult lui Igor Dodon îi plac banii, câștigați nu prin muncă și afaceri, ci prin combinațiile politice”, scrie Slusari.

Mai în glumă mai în serios, fostul deputat afirmă că se va prezenta la judecată cu „kuliocul” (n.r. punga), doar că nu știe ce să pună în ea.

„Desigur că la judecata demnității lui Igor Nicolaevici voi veni cu „kuliocul”. Mă găndesc acum ce să pun în el și ce să scriu pe el. Aștept propuneri de la voi, stimați urmăritori ai paginii mele. Poate cineva cunoaște dialect bahamian creole? Dar dacă serios, noi, cei de la Platforma DA, am așteptat și mai așteptăm că, după schimbările în Procuratura Generală acest individ să fie atras la răspunderea penală pe multiple dosare de rezonanță. Dar din păcate, din informații, care tot mai mult ajung la noi, organele coercitive acum sunt mai mult preocupați de activiștii Platforma DA, decât de Igor Dodon. Vorbesc de axa Musteață – Morari – Rurac – Podarilov, care are susținerea unor deputați și miniștrii, cu care noi cândva am fost în aceeași barcă. Complicii regimului Plahotniuc, care sunt promovați și acum în diferite funcții înalte, pun la cale o operațiunea masivă de denigrare a oamenilor incomozi de la Platforma DA, care rămân consecvenți și niciodată nu vor spune alb pe negru, indiferent cine este la putere. Noi nu ne vom schimba în funcție de vântul politic. Regretăm doar că sistemul nereformat și corupt tot mai mult absoarbă noua guvernare”, conchide Slusari.

Precizăm că, anterior, Alexandr Slusari a anunțat că a fost atacat în judecată de mai multe persoane publice printre care Vladimir Baldovici, Igor Dodon, Dorel Musteață, după ce a făcut public mai multe atacuri la adresa acestora, acuzându-le de corupție.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală