Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

Municipalitatea a deschis conturi bancare pentru sinistrații de la Buiucani. În ce valută pot fi făcute donațiile

27 Oct. 2021, 17:47
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Oct. 2021, 17:47 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Primăria Chișinău a deschis conturi bancare în lei și în valută străină: Euro, Dolari SUA și RONI, pentru susținerea familiilor care și-au pierdut locuințele în urma incendiului produs sâmbătă la o mansardă din strada Ion Pelivan, sectorul Buiucani al Capitalei.

Mai jos, atașăm rechizitele bancare:

Amintim că toate cele 20 de familii care au suferit de pe urma incendiului care s-a produs în sectorul Buiucani al Capitalei în acest weekend, vor primi sume de bani ca recompensă pentru ceea ce au pierdut. Despre acest lucru a anunțat primarul Capitalei Ion Ceban în cadrul unui briefing de presă.

Mai exact municipalitatea va despăgubi toți proprietarii cu suma investită la achiziționarea locuinței, precum și câte 50 mii lei pentru mobilier/bunuri personale care au fost distruse de foc.

VIDEO Familiile care au suferit în urma încendiului din weekend, vor fi ajutate de primărie

Realitatea.md amintește că, la data de 23 octombrie curent, mansarda unui bloc de locuit din Capitală a luat foc. Cazul are loc pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani.

Mai exact, focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit, iar mai multe echipaje de salvatori și pompieri au venit la fața locului pentru a lupta cu flăcările violente.

Alte știri la acest subiect.

FOTO Cum arată interiorul apartamentelor după incendiul de proporții de la Buiucani. Ceban: E o bătaie de joc de oameni

Versiunile preliminare ale incendiului de la Buiucani. De ce iau foc mansardele în Chișinău

Detalii noi despre incendiul de la Buiucani: 90 de locuri de cazare vor fi oferite familiilor care au rămas pe drumuri

VIDEO Arde mansarda unui bloc locativ din sectorul Buiucani: 11 autospeciale și peste 70 de salvatori, la fața locului

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 16:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 16:19 // Politica //  Realitatea.md

John Bolton, fostul consilier american pentru securitate națională, și-a reiterat opinia că NATO ar trebui să „lichideze regiunea transnistreană nerecunoscută” și „să facă presiuni asupra Rusiei” pentru reîntregirea Republicii Moldova. NM a scris despre asta cu referire la un articol publicat vineri, la 26 noiembrie curent, pe 19fortyfive.com, „NATO trebuie să înceapă să rezolve „conflictele înghețate” și să elimine alte combinații rusești de potențiali noi membri NATO”.

„Una dintre măsurile care ar trebui să devină prioritară este eliminarea regiunii transnistrene, formațiune artificială care este complet dependentă politic de Rusia. Făcând presiuni asupra Moscovei pentru a realiza reunificarea completă a Moldovei, îi vom abate atenția lui Putin de la Ucraina. O altă distragere a atenției ar putea fi atenția internațională sporită acordată provinciilor capturate Georgia, Abhazia și Osetia de Sud”, a declarat Bolton.

Amintim că, în luna mai, într-un alt articol publicat de nationalreview.com, John Bolton a exprimat o idee asemănătoare, potrivit căreia Washingtonul ar trebui să acționeze decisiv în ceea ce privește reîntregirea Republicii Moldova.

„Moldova, strânsă între Ucraina și România, este un conflict înghețat gata să fie dezghețat. Transnistria presupusă independentă, o invenție rusă, există în afară de Moldova doar datorită prezenței militare constante a Moscovei. Doar atragerea atenției internaționale asupra acestei anomalii post-Război Rece ar putea speria Kremlinul, iar un nou guvern hotărât de la Chișinău oferă acum Washingtonului ocazia de a face un pas înainte”, a explicat Bolton la acea vreme.

În 2019, președintele american de atunci Donald Trump l-a demis pe John Bolton din funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională. Apoi a spus că administrația sa nu a fost de acord cu multe dintre propunerile politicianului. În același an, Bolton făcuse o vizită în Republica Moldova. Se întâlnise cu actuala președintă Maia Sandu, care era prim-ministru. În timpul discuției, ar fi anunțat-o că Statele Unite „nu au nicio aspirație în această regiune”. „Vrem să vedem Moldova independentă”.

AMENINȚĂTOR! Dacă NATO se va atinge de forțele de menținere a păcii în Transnistria, trupele ruse vor intra în Odessa

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală