Curs valutar
 • EUR
  20.6601
  -0.5305%
 • USD
  17.6371
  0.0499%
 • RUB
  0.2402
  -1.0408%
 • RON
  4.1750
  -0.5198%
 • UAH
  0.6603
  -0.106%

Contrabandă cu țigări la Briceni. Liderul grupului infracțional, reținut pentru 72 de ore

30 Apr. 2021, 14:38
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
30 Apr. 2021, 14:38 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Riscă să-și petreacă sărbătorile pascale în izolator, iar următorii 10 ani în pușcărie. Vorbim despre un bărbat, lider al unei activități criminale care a fost prins cu contrabandă de țigări pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni. Ocupația ilegală a acestuia a fost deconspirată de către procurorii PCCOCS, de comun cu SPIA ȘI MAI. Bărbatul a fost reținut, aseară, pentru 72 de ore.

Oamenii legii urmează să ceară mandat de arest pentru un termen de 30 de zile.

„În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transportul (un microbuz). La fața locului, au fost depistate: 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ 0,5 milioane lei. Tot acolo, au mai fost depistate: o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor, pompă pentru umflarea bărcii și o vâslă”, anunță Procuratura Generală.

La fața locului, au fost depistate urmele de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil, iar la scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul în cauză. Acesta urmează a fi confiscat de oamenii legii.

„La moment, acțiunile de urmărire penală sunt în plină desfășurare pentru stabilirea și reținerea tuturor infractorilor implicați, dar și colectarea de noi probe. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea”, mai precizează PG.

Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 400 000 până la 600 000 lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 16:27
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
21 Sept. 2021, 16:27 // Economie //  Realitatea.md

Un incendiu a izbucnit marţi la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, România. Potrivit ISU Prahova, flăcările au afectat o suprafaţă de aproximativ 400 mp, scrie BANI.MD cu citarea presei din România.

La faţa locului au fost mobilizate patru autospeciale de stingere, două de descarcerare, o autoscară, două ambulanţe SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Până la sosirea echipajelor de pompieri au acţionat patru autospeciale de la Serviciul privat al rafinăriei.

Nu sunt raportate victime, anunţă ISU.

Potrivit reprezentanților rafinăriei, incendiul a fost stins în jurul orei 11,30. Se fac cercetări pentru identificarea cauzei izbucnirii focului, relatează Observatorul Prahovean.

Din cauza fumului dens a fost emis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert. Oamenii au fost sfătuiți să stea în casă și să închidă geamurile.

Petrotel aprovizionează cu carburanți și Lukoil din Republica Moldova.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române