Curs valutar
 • EUR
  20.4444
  0.317%
 • USD
  19.0722
  -0.1872%
 • RUB
  0.3069
  -8.8954%
 • RON
  4.1366
  0.2804%
 • UAH
  0.6460
  0.031%

Crezi în horoscop? Iată ce-ți recomandă astrologii să faci în ultimul weekend din această lună

30 Oct. 2021, 09:50
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
30 Oct. 2021, 09:50 // Life //  Realitatea.md

Astrologii spun că sâmbătă este o zi perfectă pentru a finaliza proiecte, relaţii sau orice altceva ce poate fi încheiat. Nu neapărat în sensul negativ. Iar duminică suntem avantajaţi să încercăm lucruri noi.

BERBEC

Pe de o parte vor interveni relatiile sentimentale, iar pe de alta parte se vor ivi ocazii de a te ocupa de hobby-uri alaturi de prieteni. S-ar putea sa simti ca esti dus de val si te trezesti in situatii neplanificate de tine. Bine ar fi sa te bucuri de tot ce se iveste, insa cu masura. Exista riscul sa te entuziasmezi fara rost. Vorbeste putin, asculta atent ce spun ceilalti si evita sa iei decizii sau sa iti asumi responsabilitati care te depasesc.

TAUR

Sunt zile minunate de a le petrece acasa, alaturi de familie. Ai avea spor si succes in treburile gospodaresti si in dialogurile cu cei dragi. Dar, responsabilitatile socio-profesionale sau unii prieteni te pot solicita mult. Aranjeaza-ti programul astfel incat sa ai suficient timp si resurse pentru toata lumea. Membrii familiei s-ar putea necaji pe seama faptului ca esti preocupat mai mult de altii, decat de ei. Fii prudent si prezent langa cei dragi!

GEMENI

Gandurile tale hoinăresc printre subiecte ezoterice la finalul acestei saptamani. Sunt posibile discutii interesante cu persoane din anturajul apropiat. In primul rand, vei afla detalii ascunse din segmentul profesional in care activezi. Pe de alta parte se intrezareste o avalnsa de discutii cu multe persoane. Fii prudent si selectiv in discutii! Evita sa iti divulgi ideile, conceptiile sau planurile de viata si activitate profesionala! Calatoriile pe distante scurte.

RAC

S-ar putea sa cheltuiesti sume importante de bani in aceste zile de weekend. Pe langa cumparaturile necesare traiului zilnic pot aparea cheltuieli pentru o calatorie, pentru un curs, examen sau pentru un spectacol. In orice situatie te afli, fii prudent si chibzuieste fiecare ban cheltuit. Este adevarat ca primesti bani din activitatea desfasurata la un loc de munca, dar sumele primite sunt nesatisfacatoare.

LEU

Din cauza chestiunilor financiare comune cu partenerul de viata, rudele sau colaboratorii, starile tale de spirit sunt fluctuante. Pe de alta parte, fiind foarte senzitiv in aceste zile, reusesti sa patrunzi dincolo de aparentele evenimentelor si relatiilor in care esti implicat. Observand amanunte relationale care iti displac, dar fiind-ti greu sa le povestesti si altora te interiorizezi mult. Detaseaza-te, ai rabdare si vorbeste deschis cu ceilalti.

FECIOARA

Sufletul tau are nevoie de odihna si retragere din forfota cotidiana. Posibil sa se accentueze unele afectiuni mai noi sau mai vechi, de aceea fii prudent si ingrijeste-te. Partenerul de viata sau responsabilitatile pe care le ai in cadrul unor colaborari te pot solicita mult. Recomandabil este sa iti selectezi prioritatile si sa te ocupi numai de ele. La nevoie cere ajutorul cuiva de incredere, pentru a duce treburile la bun sfarsit.

BALANȚA

Relatiile cu prietenii si cu sustinatorii din segmentul profesional in care activezi sunt foarte solicitante la finalul acestei saptamani. Temele principale de discutie se pare ca se leaga de statutul tau profesional, de locul tau in cadrul unei echipe de lucru. Totusi este bine sa nu pui baza pe cele discutate acum, deoarece este loc suficient pentru rasturnari de situatii sau pentru revenire asupra unor decizii oficiale.

SCORPION

Finalul acestei saptamani iti aduce multa lume in preajma. Sunt posiible intalniri, dialoguri interesante cu persoane erudite, persoane cu functii inalte, dar si cu altii care impartasesc aceleasi idei, hobby-uri ca tine. Totusi exista un risc major de a intelege gesturile sau vorbele altora gresit. La randul tau si tu poti inteles sau apreciat necorespunzator. Astfel, fii prudent, tolerant si intelegator. Cineva din anturajul apropiat te va sprijini foarte bine in toate demersurile tale.

SĂGETĂTOR

Sunt zile potrivite pentru a-ti rafina sufletul cu subiecte interesante, deosebite, alaturi de oameni interesanti. Foarte usor vor intra in sfera ta de interes calatoriile indepartate, studiile, chiar abordarea unui program de instruire personale sau profesionala. Totul este sa lasi lucrurile la stadiul de idei si planuri, deoarece inca sunt sanse de a te razgandi sau de a aparea cu totul altceva mai bun. Citeste, vizioneaza filme, piese de teatru sau plimba-te in aer liber!

CAPRICORN

Sfarsitul acestei saptamani iti aduce posibilitati de a te retrage tu cu tine, in locuri linistite, de a medita la sensurile ascunse ale vietii si de a obtine concluzii interesante vizavi de situatiile si relatiile in care te afli. Sigur ca va trebui sa te ocupi si de cele lumesti, cum ar fi verificarea bugetului comun cu partenerul de viata, rudele sau colaboratorii. Vei reuși să rezolvi și chestiunile practice, și nevoile sufletului tau.

VĂRSĂTOR

Zilele acestui weekend iti aduc in atentie relatiile parteneriale si colaborarile in care esti implicat sau vrei sa te implici. Sunt posibile discutii aprinse pe teme financiare. Partenerul de viata sau colaboratorii doresc in taina sa profite de pe urma muncii tale, astfel incat tu sa cheltuiesti ceva mai mult pe lucrurile comune. Sau, acestia doresc sa directioneze banii comuni spre cu totul alte segmente de viata, decat doresti tu. Se recomanda prudenta si discernamant.

PEȘTI

Treburile de rutina iti vor ocupa intregul weekend. Este bine sa iti dozezi eforturile, pentru ca organismul este obosit si are nevoie de odihna. Insa evita consultatiile, analizele medicale sau interventiile chirurgicale, pentru ca sunt momente pasagere. Ar fi bine sa te interesezi de terapii naturiste, de abordarea unei diete potrivite tie si de activitati care chiar iti bucura sufletul. Fii prudent in relationarea cu ceilalti, pentru ca exista riscul sa vorbesti prea mult.

Realitatea Live

Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
Afacerile mici cresc împreună cu maib
Afacerile mici cresc împreună cu maib
27 Mai 2022, 18:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
27 Mai 2022, 18:16 // Actualitate //  Valentina Buză

Pe teritoriul Republicii Moldova continuă să se afle peste 83.800 refugiați din Ucraina, dintre care circa 44.500 sunt minori. Centrul Unic de Gestionare a Crizei a prezentat, astăzi, 27 mai, ultimele date privind situația refugiaților din țara vecină. Conform informațiilor, în ultimele trei luni, 474.770 de persoane au intrat în țară, iar dintre acestea – 74.870 s-au întors în Ucraina. 

Refugiații ucraineni, rămași în Republica Moldova, continuă să se afle în cele 95 de centre temporare de plasament și în familii gazdă. Rata de cazare în centrele de plasament este în prezent de 46,4%. În total, peste 716 mii de mese zilnice au fost distribuite în centrele de plasament de către Guvern, organizațiile non-guvernamentale și Programul Alimentar Mondial. 

În aceeași perioadă, au fost înregistrate cca 14.000 de solicitări de asistență medicală primară, urgentă și de spitalizare, dintre care 86 cazuri COVID, 101 nașteri, 518 ședințe de dializă și 241 ședințe de chimio și radioterapie.

„482 de refugiați și-au găsit un loc de muncă, iar 1.135 de angajatori și-au arătat deschiderea față de cetățenii din Ucraina, oferind 2.163 de locuri de muncă vacante. Totodată, 283 de cetățeni ucraineni sunt înregistrați în subdiviziunile teritoriale ale ANOFM pentru a beneficia de suport la angajare”.

De asemenea, 54.029 de persoane refugiate au primit ajutorul financiar lunar din partea Agenției ONU pentru Refugiați, dintre care 27.449 de persoane au beneficiat de a doua tranșă de asistență financiară. În paralel cu suportul acordat refugiaților, circa 10.500 de familii gazdă din Moldova au primit alocația unică din partea Programului Alimentar Mondial.

Datele au fost prezentate în cadrul evenimentului organizat de Agenția ONU pentru Refugiați, împreună cu Guvernul Republicii Moldova, Agențiile ONU și partenerii, care au lansat, astăzi, Planul Regional de Răspuns la criza refugiaților.

„Guvernul va acorda în continuare tot sprijinul necesar tuturor celor care fug din calea războiului din Ucraina”, a spus Colonelul Adrian Efros, șeful Centrului unic de gestionare a crizei, creat de Guvernul Republicii Moldova. „În aceste condiții, mizăm pe sporirea ajutorului partenerilor internaționali, astfel încât să asigurăm refugiații cu minimul necesar, dar și să-i ajutăm să se integreze în viața socială și să susținem comunitatea gazdă în care se află”.

Francesca Bonelli, reprezentata UNHCR în Republica Moldova, a mulțumit comunității gazdă și Guvernului pentru ajutorul continuu și ospitalitatea demonstrată față de refugiați.

„O parte esențială a răspunsului interagențiilor va fi orientat spre susținerea capacității de răspuns a Guvernului, precum și comunității din Republica Moldova, care au avut un comportament extraordinar în ceea ce privește găzduirea, hrana și sprijinul de urgență pentru refugiați”, a spus Bonelli, adăugând că vulnerabilitatea lor este în creștere și aproape toți au nevoie de asistență umanitară.

UNHCR și partenerii săi au nevoie de circa 414 milioane de dolari pentru a susține aproximativ 1 milion de refugiați, care ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul anului 2022. Promovarea rezilienței, acoperirea cheltuielilor, incluziunea socio-economică a refugiaților, oferirea de microgranturi pentru activități independente și ale întreprinderilor mici, traininguri de formare profesională, validarea și certificarea competențelor –  sunt aspecte de bază ale planului, care reunește eforturile a 40 de organizații, inclusiv Agenții ONU, ONG-uri naționale și internaționale, instituții religioase și societatea civilă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
Sfaturi pentru alegerea unui telefon mobil performant
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
SEBO – Instituția Anului în Domeniul Microfinanțării 2021
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Client maib: „Suntem cam scumpi la vorbă, dar astăzi simțim necesitatea să vă spunem că vă prețuim și vă iubim”
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
EdTech Moldova Forum: inovații, metodologii de predare și cum utilizăm IT-ul pentru transformarea digitală a învățământului!
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Solicită credit online de la Moldindconbank – rapid, comod și avantajos
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
Depozite în lei cu dobânzi avantajoase de până la 12% anual
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
În unison de la Eurovision! Formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov au revenit acasă de la Torino
Afacerile mici cresc împreună cu maib
Afacerile mici cresc împreună cu maib
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală