Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Crimă la FĂLEȘTI! Și-a înfipt un cuțit în piept în fața polițiștilor. Individul ținea ostatici DOI copii

04 Aug. 2021, 10:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 10:24 // Societate //  Valentina Buză

UPDATE 11:22 Potrivit martorilor, agresorul își suspecta concubina că îl înșeală, iar copiii sunt nepoții, de la soră, ai pretinsului amant. Aseară bărbatul ar fi sunat-o și a amenințat-o că dacă nu vine acasă, omoară minorii. Aceasta a apelat imediat Poliția.

Clipe de groază pentru doi copii din Fălești. O fată de 16 ani și un băiat de 12 ani, erau ținuți ostatici de un bărbat, fiind amenințați cu un cuțit. Potrivit informațiilor, aseară, în jurul orei 23:00, Poliția din Fălești a fost sesizată de o femeie care a comunicat că în satul Ilenuța, concubinul ei, de 25 de ani, este agresiv la domiciliu.

„Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au stabilit că bărbatul, fiind în stare de ebrietate, ținea ostatici doi copii, o fată de 16 ani și un băiat de 12 ani, amenințându-i cu un cuțit. Copiii au fost salvați, iar agresorul amenința că se va sinucide”.

Mai mult, cu toate că s-au dus tratative și încercări de a-l opri, bărbatul și-a înfipt cuțitul în piept.

Imediat a fost solicitată intervenția medicilor și a grupei operative, iar după sosirea Serviciului medical de urgență, acesta a decedat.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat un proces penal pentru a stabilirea tuturor circumstanțelor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române