Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Cui aparține mașină făcută praf de un perete și ce le-a declarat polițiștilor? Nu am pretenții, a spus șoferița

15 Sept. 2021, 15:25
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
15 Sept. 2021, 15:25 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Noi detalii în cazul mașinii făcute praf astăzi de un perete al fostului restaurant Sănătate, amplasat pe strada Grigore Vieru din Capitală. Potrivit oamenilor legii, vehiculul aparține unei femei, iar aceasta a fost deja audiată de poliție.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic:

„Mașina Daewoo aparține unei doamne. Ajunși la fata locului, polițiștii au audiat doamna însă aceasta a refuzat să înregistreze o plângere în acest sens, declarând ca nu are pretenții”, a declarat Scripnic.

Amintim că astăzi pe rețelele de socializare au fost publicate imagini șocante de pe strada Grigore Vieru din Capitală. O mașină a fost făcută praf, după ce un perete al fostului restaurant Sănătate ar fi căzut peste vehicul.

Imagini șocante pe strada Grigore Vieru din Capitală. O mașină a fost făcută praf, după ce un perete al fostului restaurant Sănătate ar fi căzut peste vehicul.

La fața locului se afla și un excavator care efectua lucrări de demolare la clădire. Internauții susțin că anume acesta ar fi de vină în cele întâmplate.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 21:57
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
17 Sept. 2021, 21:57 // Economie //  Cristina Vlah

Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă.

Declarația aparține președintelui Comisiei de protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, informează Realitatea.md.

În acest sens, deputații vor să revizuiască unele prevederi legale cu privire la inechitatea vârstei de pensionare. Astfel, consideră parlamentarul, se va reduce din presiunea economică asupra bugetului Asigurărilor Publice.

„Sunt asemenea lucruri, care trebuie corectate și care afectează sustenabilitatea sistemului. Și, odată corectate, vor reduce un pic din presiune. Noi ținem cont de toate aceste aspecte. Am început cu pensia minimă, ca prim pas și urmează să corectăm toate aceste probleme”, a declarat Dan Perciun.

Menționăm, că pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova, vârsta standard de pensionare este de 59 de ani şi 6 luni pentru femei, cu stagiul complet de cotizare de 32 de ani şi 6 luni, iar pentru bărbați vârsta este de 63 de ani cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române