Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3992%
 • USD
  18.0183
  0.0166%
 • RUB
  0.2353
  -1.955%
 • RON
  4.1602
  -0.4038%
 • UAH
  0.6392
  -1.5645%

Cum să alegi o hota pentru bucătărie: sfaturi și trucuri

08 Oct. 2021, 17:38
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
08 Oct. 2021, 17:38 // Life //  Realitatea.md

Hota este proiectată pentru a îndepărta fumul, mirosurile neplăcute și vaporii din aer. Acest design este conceput pentru a proteja mobilierul și suprafețele de depozitele de grăsime. Ca urmare, aerul rămâne curat, nimic nu vă va aminti de mâncarea gătită.

Principiul de funcționare este ventilația forțată. În interior există filtre care captează funinginea, mirosurile și alte produse de ardere. Un panou electronic sau mecanic este destinat controlului.

Este important să ne amintim că o hota într-o bucătărie nu este doar un detaliu util, ci și un element al interiorului care îl completează. Nu doar microclimatul camerei depinde de tipul acesteia, ci și de întreaga atmosferă. Prin urmare, alegerea hotei pentru bucătărie trebuie abordată cu atenție.

Pentru ca hota să nu rămână inactivă și să își îndeplinească pe deplin funcțiile, ar trebui să acordați atenție performanțelor, modului de funcționare și designului. Astăzi piața oferă o gamă largă de produse de la mărci cunoscute precum Pyramida. Puteți găsi diferite modele pe site-ul oficial. Există produse de la alți producători la vânzare – Bosch, Hansa, Miele.

Caracteristicile de design ale hotei

Gama de hote este reprezentată de o mare varietate de articole. Următoarele opțiuni de proiectare sunt oferite pentru a alege dintre:

Înclinat. Hota în sine este într-un unghi. Are un design modern, potrivit pentru bucătăriile moderne, de înaltă tehnologie. Diferă într-un nivel ridicat de productivitate.

Dom. Aceasta este o versiune clasică a hotei, cunoscută și sub numele de coș de fum. Instalat direct deasupra plitei, montat pe perete. Principiul de funcționare: aerul evacuat este evacuat prin carcasă în ventilație.

Ascuns. Perfect pentru camere mici, precum și pentru gospodinele care nu doresc să instaleze structuri mari. Hota este montată în dulap, corpul în sine este ascuns de vedere, partea de lucru rămâne vizibilă.

Apartament. Principalul avantaj este ușurința instalării, nu este necesară nici o conexiune la sistemul de ventilație. Operațiunea se efectuează în modul de recirculare prin utilizarea filtrelor reutilizabile. Sistemul nu ocupă mult spațiu și este potrivit pentru bucătăriile mici.

În bucătăriile mari, unde aragazul este așezat într-o zonă separată, o hotă de insulă va fi o opțiune excelentă. Este instalat în tavan, echipat cu o țeavă verticală cu o conductă de aer. Datorită designului său, nu necesită conectare la ventilație, funcționează în modul de circulație. Filtre de lungă durată sunt instalate în interiorul carcasei, captând toate mirosurile neplăcute. Astfel de modele sunt realizate într-un design modern, vor deveni nu numai un element practic, ci vor completa și interiorul.

Circulație sau deviere – ce să alegi?

Hota aragazului are două moduri principale de funcționare:

Ramură. Caracteristici: performanță, purificare eficientă a aerului de la ardere, eliminarea grăsimilor și a plăcii. Acest indicator se realizează prin conectarea la un singur sistem de ventilație. Prezența filtrelor de grăsime garantează îndepărtarea intensivă a plăcii și funinginei. O hota cu acest mod de operare este o opțiune excelentă pentru cei cărora le place să gătească mult.
Circulaţie. Pentru purificare, se folosesc filtre – grăsime și cărbune. Ca urmare, aerul purificat este returnat înapoi în cameră. Hote de acest tip nu trebuie să fie conectate la ventilația casei. Poate fi montat oriunde în cameră. Există un dezavantaj: este necesară curățarea sau înlocuirea periodică a elementelor de filtrare.

Pentru ce metodă de curățare optați depinde în totalitate de dorința consumatorului.

Caracteristici suplimentare

Atunci când alegeți o hota de gătit de orice marcă, este important să acordați atenție nu numai designului și modului de funcționare, ci și altor parametri:

Performanță de extracție. Calculat pe baza aerului filtrat pe oră. Pentru o bucătărie standard de până la 10 m2, volumul este de 380 m3 / h. Există opțiuni mai puțin puternice – de la 200 m3/h.

Nivel de zgomot. Pentru camere cu un volum mic, este mai bine să alegeți hote liniștite. Marca Pyramida oferă modele cu un nivel de zgomot de 40-50 dB.

Consum de energie. Afectează direct performanța – cu cât este mai mare acest indicator, cu atât aerul este purificat mai repede. Modelele cu putere redusă (până la 150W) sunt potrivite numai pentru cei care petrec puțin timp la gătit.

Există mulți alți factori de care trebuie să țineți cont. Acesta este tipul de panou de control, iluminare din spate, culori. Dar designul, performanța și modul de funcționare sunt indispensabile atunci când cumpărați o hota de bucătărie de înaltă calitate.

P.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:44 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în veșnicie a lui Andrei Mudrea, unul dintre cei mai talentați și mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova.

„A fost un om al curajului și al demnității. Un etern căutător al frumuseții, al luminii și al libertății în artă, dar și în viață. Un creator care a căutat întotdeauna să iasă din tiparele vremii și să se reinventeze, găsind formule inedite de exprimare. Am pierdut, în persoana sa, un artist valoros, dar și un cetățean implicat profund în viața țării și a societății”, se menționează în mesajul adresat de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a transmis sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor artiști, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală