Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Cum să scapi de cozile mari din magazine în preajma sărbătorilor Pascale?

28 Apr. 2021, 16:58
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
28 Apr. 2021, 16:58 // Life //  Realitatea.md

Sărbătorile Pascale sunt ocazia perfectă pentru a petrece timp de calitate cu familia și rudele apropiate, de a medita asupra noilor începuturi și de a fi mai buni. De ce ți-ai pierde această vreme în cozi interminabile pentru a umple cămara sau frigiderul, în loc să plasezi o comandă online? Specialiștii rețelei METRO Cash&Carry îți propun câteva sfaturi pentru a-ți eficientiza cumpărăturile pascale și a economisi timp, dar și bani. În rândurile următoare, le poți descoperi.

Fă liste!

Rafturile magazinelor sunt o adevărată ispită, mai ales dacă îți dorești de toate și vrei să bucuri cât mai mulți prieteni sau rude, dar dacă vrei să iei strictul necesar este oportun să îți pregătești… Bingo! O listă cu cele necesare. Îți recomandăm să îți structurezi lista pe trei categorii:

Produse indispensabile / urgente: aici pot fi incluse alimentele pentru masa de sărbătoare (gândește lista în concordanță cu meniul, astfel încât să acoperi toate pozițiile), decorațiunile (bibelouri, față de masă, șervețele textile sau de hârtie, lumânări parfumate), băuturile (nu vrei să uiți cumva sticla de vin roșu sau alb) și desertul (cozonacul, pasca și biscuiții, în cazul în care nu le prepari în casă);

Produse de rezervă – câteodată, te poți pomeni în situația în care ai rămas pe ultima sută de metri fără anumite produse, de exemplu condimente, sosuri sau garnituri. De aceea, trece pe lista ta și câțiva itemi de bază (de exemplu, sare, zahăr, piper negru, orez sau mazăre bob). În acest fel vei scăpa de surprizele neplăcute care pot apărea.

Produse de stocat – aici pot fi ușor incluse produsele necesare pentru casă: de exemplu, hârtia de copt, folia de aluminiu sau scobitorile. În plus, nu uita să îți suplinești stocul de săpun de mâini sau de gel antibacterian.

Individualizează meniul

Da, un meniu mai puțin generalist îți ușurează sarcina și îți economisește timp și bani. De exemplu, în loc să faci câteva zeci de aperitive sau feluri principale, poți opta pentru un meniu de trei poziții: un aperitiv cald, o salată și un fel principal. În acest caz, atunci când vei face cumpărăturile vei putea selecta doar strictul necesar pentru fiecare poziție.

În cazul în care vrei să faci un fel principal cu carne, vei putea alege din start tipul acesteia: miel, porc sau pui. Legumele sau garniturile le poți seta din start, în dependență de alegerea cărnii.

Individualizarea meniului îți permite nu doar să economisești bani, ci și să raționalizezi resursele folosite, deci nu vei mai irosi produse în zadar, iar oaspeții tăi vor fi încântați de bucatele tale.

Comandă online

Acum ai posibilitatea să eviți cozile interminabile, apelând la serviciile METRO online și să procuri tot cu doar câteva click-uri. Sortimentul amplu din magazinul METRO zakaz te ajută să-ți pregătești rapid masa pascală și să eviți aşteptarea enervantă în fața caselor de marcat. Selectează produsele necesare și îți vor fi livrate direct la ușă.

Bucură-te de căldura sărbătorilor pascale alături de cei dragi, iar echipa METRO va pune umărul pentru a te ajuta.

METRO – savoare și gust zi de zi!

P. 

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 14:05
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Oct. 2021, 14:05 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Au început să discute despre situația din Chișinău cu privire la conectarea blocurilor la agentul termic, despre criza din sistemul de sănătate și evoluția epidemiologică, însă au ajuns să se acuze reciproc și să calculeze cine are parte de mai multă promovare pe rețelele de socializare. S-a ajuns la această situație din cauza crizei gazelor naturale în Republica Moldova, subiect care l-a scos din sărite pe edilul Capitalei, Ion Ceban, iar ulterior și pe consilerul PAS, care este și director al „Poștei Moldovei”, Roman Cojuhari.

Cei doi și-au împărțit acuzații, după ce Ion Ceban a reiterat că este indignat de faptul că guvernarea PAS ascunde aspecte importante în legătură cu achizițiile de gaz din surse alternative și că nu-și asumă lucruri importante, precum ar fi deconectarea instituțiilor statului de la agentul termic.

În replică, Roman Cojuhari l-a acuzat pe Ceban de populism.

„Domn primar dumneavoastră astăzi deja a nuștiu a câta oară sau vă contraziceți sau vorbiți și minciuni, faceți populism. Vă spun și de ce. Pe de-o parte spuneți că primarul e de vină, dar în același timp spuneți că toți sunt de vină, numai nu primarul. Că Parlamentul e de vină, că Guvernul, că nuștiu cine mai e de vină, dar cine e de vină că s-a ajuns în criza care este de azi cu gazele, nu tot voi care ați fost la guvernare în ultimii doi ani? Nu e despre asta, ci despre minciunile și populismul pe care-l faceți acum, marea majoritatea a instituțiilor la care ați făcut referință nu sunt conectate la agentul termic. Nu e cazul să veniți cu acuzații și aberații și cu niște demersuri care nu sunt argumentate și adevărate, nu duceți opinia publică în eroare. Nici Guvernul, nici Președinția și nici alte instituții publice nu sunt conectate la agentul termic. De Parlament, acuș, încă nu mi-o fost comunicat”, a declarat consilierul PAS, directorul „Poștei Moldovei”, Roman Cojuhari.

A fost însă, în mod repetat, contrazis de primarul general al Capitalei care spune că are informații veridice precum că în timp ce oamenii îngheață. mai multe instituții din subordinea Guvernului au parte de căldură.

„Eu cred că dumneavoastră personal și autoritățile centrale trebuiau să vină cu mesaj public, nu primarul să spună, că vă deziceți de agentul termic până nu rezolvați problema și ați fi arătat corect în raport cu oamenii, dar în momentul în care nu furnizați căldură oamenilor și eu știu cu certitudine că sunt conectate foarte multe instituții guvernamentale, dacă vreți vă dau și lista, și vă deconectați în mod benevol pentru că asta o să vă slaveze măcar o parte din obraz”, a declarat edilul Capitalei, Ion Ceban.

A urmat „războiul” replicilor în privința promovării pe rețelele sociale.

„- Ceban: Aveți două persoane aici care vă filmează și vă pun pe rețelele de socializare. A cui este angajat acest domn?

– Cojuhari: Și dumneavoastră, din banii cui achitați promovarea, banerele de pe Facebook? Când o să publicați rapoarte cât achitați pentru promovare pe rețelele sociale și din a cui bani, atunci o să vă răspund și eu.”

Scandalul celor doi a fost întrerupt de un consilier socialist care l-a luat la rost pe consilierul PAS, Roman Cojuhari.

„Mi se pare că trebuie de oprit această manipulare din CMC. Atunci când contractul și prețul la gaz este un secret, eu cred că dvs. trebuie să vă închideți gura și să vă fie rușine în fața a tot poporul din Moldova pentru acest secret al tarifului la gaz”, a mai adăugat consilierul socialist Alexandr Odințov.

Realitatea.md menționează că anterior în rundele de negocieri cu cei de la Gazprom, autoritățile de la Chișinău nu au reușit să convină asupra unor condiții reciproc avantajoase și nu a fost semnat vreun acord în privința livrării gazelor naturale din Federația Rusă. Între timp, Guvernul caută soluții de alternativă și a reușit să procure câteva milioane de m3 de gaze de la companii înregistrate în UE.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău