Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Cum să scapi de cozile mari din magazine în preajma sărbătorilor Pascale?

28 Apr. 2021, 16:58
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
28 Apr. 2021, 16:58 // Life //  Realitatea.md

Sărbătorile Pascale sunt ocazia perfectă pentru a petrece timp de calitate cu familia și rudele apropiate, de a medita asupra noilor începuturi și de a fi mai buni. De ce ți-ai pierde această vreme în cozi interminabile pentru a umple cămara sau frigiderul, în loc să plasezi o comandă online? Specialiștii rețelei METRO Cash&Carry îți propun câteva sfaturi pentru a-ți eficientiza cumpărăturile pascale și a economisi timp, dar și bani. În rândurile următoare, le poți descoperi.

Fă liste!

Rafturile magazinelor sunt o adevărată ispită, mai ales dacă îți dorești de toate și vrei să bucuri cât mai mulți prieteni sau rude, dar dacă vrei să iei strictul necesar este oportun să îți pregătești… Bingo! O listă cu cele necesare. Îți recomandăm să îți structurezi lista pe trei categorii:

Produse indispensabile / urgente: aici pot fi incluse alimentele pentru masa de sărbătoare (gândește lista în concordanță cu meniul, astfel încât să acoperi toate pozițiile), decorațiunile (bibelouri, față de masă, șervețele textile sau de hârtie, lumânări parfumate), băuturile (nu vrei să uiți cumva sticla de vin roșu sau alb) și desertul (cozonacul, pasca și biscuiții, în cazul în care nu le prepari în casă);

Produse de rezervă – câteodată, te poți pomeni în situația în care ai rămas pe ultima sută de metri fără anumite produse, de exemplu condimente, sosuri sau garnituri. De aceea, trece pe lista ta și câțiva itemi de bază (de exemplu, sare, zahăr, piper negru, orez sau mazăre bob). În acest fel vei scăpa de surprizele neplăcute care pot apărea.

Produse de stocat – aici pot fi ușor incluse produsele necesare pentru casă: de exemplu, hârtia de copt, folia de aluminiu sau scobitorile. În plus, nu uita să îți suplinești stocul de săpun de mâini sau de gel antibacterian.

Individualizează meniul

Da, un meniu mai puțin generalist îți ușurează sarcina și îți economisește timp și bani. De exemplu, în loc să faci câteva zeci de aperitive sau feluri principale, poți opta pentru un meniu de trei poziții: un aperitiv cald, o salată și un fel principal. În acest caz, atunci când vei face cumpărăturile vei putea selecta doar strictul necesar pentru fiecare poziție.

În cazul în care vrei să faci un fel principal cu carne, vei putea alege din start tipul acesteia: miel, porc sau pui. Legumele sau garniturile le poți seta din start, în dependență de alegerea cărnii.

Individualizarea meniului îți permite nu doar să economisești bani, ci și să raționalizezi resursele folosite, deci nu vei mai irosi produse în zadar, iar oaspeții tăi vor fi încântați de bucatele tale.

Comandă online

Acum ai posibilitatea să eviți cozile interminabile, apelând la serviciile METRO online și să procuri tot cu doar câteva click-uri. Sortimentul amplu din magazinul METRO zakaz te ajută să-ți pregătești rapid masa pascală și să eviți aşteptarea enervantă în fața caselor de marcat. Selectează produsele necesare și îți vor fi livrate direct la ușă.

Bucură-te de căldura sărbătorilor pascale alături de cei dragi, iar echipa METRO va pune umărul pentru a te ajuta.

METRO – savoare și gust zi de zi!

P. 

Realitatea Live

Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 18:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Mai 2021, 18:17 // Societate //  Tatiana Rusnac

Peste 110 mii de persoane din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii au primit consultanță în afaceri, circa 38 000 de companii au fost instruite, iar alte 4 500 de companii au primit finanțare în sumă totală de peste 665 milioane lei.

Finanțările ODIMM, la rândul lor, au generat investiții în economia națională de circa două miliarde lei și au creat aproximativ 11 000 de locuri de muncă.

Acestea sunt rezultatele Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, un ambasador al mediului de afaceri, în cei 14 ani de activitate.

Instituția a fost creată pe 17 mai 2007 la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructuri. Reușitele ODIMM au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„De-a lungul activității, ODIMM a evoluat constat completându-și portofoliul cu noi produse și servicii pentru sectorul ÎMM  din R.Moldova. Cu ajutorul nostru companiile reușesc să micșoreze costurile operaționale, să reducă riscurile de business, să aducă valoare adăugată brandului, să genereze noi surse de venit și să devină competitive pe piața locală și pe diverse piețe externe. ODIMM este prezentă în toate regiunile Moldovei, de la Nord la Sud, punând la dispoziția ÎMM-urilor 11 Incubatoare de Afaceri pentru fortificarea start-up-urilor, 3 clustere pentru consolidarea relațiilor dintre actorii regionali; o rețea de centre de consultanță, pe lângă consiliile raionale, sunt în proces de constituire Platformele Industriale Multifuncționale pentru susținerea producătorilor locali”, a declarat Iulia Costin, directorul general al ODIMM.

Iar lucrurile bune nu se opresc aici. Potrivit directorului general, Iulia Costin, pe parcursul anului 2021, cu suportul Guvernului și a partenerilor de dezvoltare externi, ODIMM va lansa șapte noi programe de suport în afaceri care vor spori competitivitatea ÎMM-urilor.

De asemenea, aceste programe vor oferi antreprenorilor, aflați în dificultate, oportunități de relansare a afacerilor, vor fortifica turismul rural, vor impulsiona transferul de tehnologie dintre universități și sectorul privat, și, nu în ultimul rând, vor stimula constituirea întreprinderilor sociale, etc.

„În 14 ani de activitate ODIMM și-a consolidat rolul de cea mai importantă instituție de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii, acordând servicii de consultanță, suport și instruire tinerilor și femeilor cu idei de afaceri, migranților reveniți acasă, companiilor cu potențial de creștere și export, tuturor persoanelor interesate de domeniul businessului. MEI și ODIMM vor fi în continuare alături de antreprenori cu instrumentele existente, vor lansa noi inițiative de suport și vor continua să inoveze în tot ceea ce fac, pentru a răspunde necesităților la zi a antreprenorilor”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu.

În cei 14 ani, Uniunea Europeană a fost un partener de încredere al ODIMM, care a contribuit atât prin expertiză și asistență tehnică, cât și prin susținerea  financiară a antreprenorilor  din regiuni, dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri și transformarea digitală a companiilor.

Suportul integrat al Uniunii Europene pentru dezvoltarea sectorului IMM și consolidarea capacităților ODIMM însumează, de-a lungul anilor peste 17 milioane de Euro.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82