Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Cum să-ți cumperi o viață sexuală mai bună?

26 Sept. 2021, 10:52
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 10:52 // Life //  Realitatea.md

18+

Industria de wellness sexual valorează miliarde.
Dar poți pune o garanție de preț pe un orgasm?

Colaboratoarea Cosmo, Paisley Gilmour, a testat piața celor mai noi și mai interesante jucării sexuale. 

Te poate simți când ești aproape. Atunci începe să lumineze violet, zvâcnind, pentru ca mai apoi să împrăștie lubrifiant perfect încălzit, chiar în palma mâinii tale. Pentru aproximativ 145 de lire sterline*, The Pulse Warmer va realiza ceea ce poți face și tu cu ușurință, atunci când îți freci palmele una de cealaltă, de câteva ori.

Dacă acest dispozitiv nu este pentru tine, ce zici de o jucărie sexuală controlată de un smartphone, care folosește senzori pentru a-ți urmări căldura corpului și mișcările planșei pelvine în timp ce te masturbezi, urmărindu-ți intensitatea orgasmelor în timp real? Acesta costă, de asemenea, în jur de 145£. Sau ce zici de un vibrator pentru punctul G, placat cu aur de 24 de carate? Pentru 10.000£, este al tău. În mod clar, viața noastră sexuală a intrat pe un tărâm nou, de lux.

În calitate de jurnalist care scrie despre sex și relații, Paisley Gilmour adesea are impresia că le-a auzit pe toate. Pentru ca apoi ceva nou să apară, fie absolut genial, fie atât de ciudat, încât să o surprindă țipând de una singură în fața computerului.

„Nu mă înțelegeți greșit, îi susțin întru totul pe cei care fac ceea ce vor pentru a-și îmbunătăți viața sexuală, atâta timp cât sunt în siguranță – dar piața jucăriilor sexuale a fost evaluată la aproape 20 de miliarde de lire sterline în 2019 și este pe drumul cel bun care o va duce la o valoare de aproximativ 35 de miliarde de lire sterline, până în 2027 (iar asta, înainte ca izolarea de anul trecut să aducă vânzări uriașe pentru jucăriile sexuale). Cu cât viața noastră sexuală devine mai comodificată (devine o marfă), cu atât este mai probabil să ni se prezinte lucruri de care nu avem, de fapt, nevoie”.

Wellness-ul sexual nu mai este înghesuit într-un colț întunecat al internetului – site-uri precum Cult Beauty și Boots au acum propriile secțiunile legate de sex, astfel încât puteți naviga căutând butt plugs în timp ce cumpărați pastă de dinți.

Goop – furnizorul controversatului ou de jad pentru vagin – vinde acum orice: de la o „cutie pentru noaptea unei întâlniri” (195£, pentru un vibrator, gel pentru sex, ulei de masaj, ciocolată și lumânarea „This Smells Like My Vagina”), până la un set bondage collar-and-lead placat cu aur de 14 carate (aproximativ 400£). Există, de asemenea, aplicații de wellness sexual precum Emjoy, un „ghid audio pentru welnessul intim”, cu un abonament lunar de £10.99 și Ferly, care promite să „transforme radical relația ta cu sexul”, de la 12.99£ pe lună.

„Toate acestea, înainte chiar de a menționa gama de ateliere și tratamente pe care le poți încerca (sau cel puțin se putea, înainte de pandemie) pentru a-ți „îmbunătăți” viața sexuală. Îmi vin în minte retreats-urile tantrice pentru cupluri, începând de la aproximativ 650£ și un masaj de trei ore pentru „probleme de performanță și orgasm”, în valoare de 325£”.

Dar, pe lângă jucăriile sexuale scumpe, pe care majoritatea dintre noi nici nu am putea visa vreodată să ni le permitem, piața s-a extins și în direcția opusă. Poundland și-a lansat propria gamă de jucării sexuale – puteți comanda chiar un vibrator cu șapte trepte, vândut în lanțurile Sainsbury’s, acum, pentru doar 8£.

Având în vedere că această industrie va continua să înflorească, iar varietatea de produse disponibile acoperă o arie largă de prețuri, putem spune oare că a cheltui mai mult pentru wellness-ul tău sexual îți garantează cu adevărat succesul? Îți poți cumpăra drumul spre o viață sexuală mai bună?

Jurnalista aduce exemplul unei femei. Ness Cooper a cheltuit aproape 3.000 de lire sterline pentru viața sa sexuală în ultimul an: a început cu un Sybian (în jur de 900£) – un aparat sexual cu vibratoare ce pot fi personalizate și pe care le poți „călări” – și un vibrator Doxy Wand reîncărcabil (149,99£). De asemenea, a investit în lenjerie nouă („pentru recâștigarea încrederii în sine”) și un butt plug cu cristale în interior (pentru că „avea nevoie de sclipire în 2020”).

Ness participă în mod regulat la un curs de Pilates centrat în jurul perineului, pentru o mai bună plăcere sexual și este o serioasă abonată a platformei OnlyFans, plătind în fiecare lună alt model, pentru a sprijini lucrătorii sexuali în timpul pandemiei.

După ce s-a confruntat cu probleme de sănătate ce vizau perineul, și cu dificultatea de a ajunge la orgasm, Ness, în vârstă de 31 de ani, a decis să investească mai mult în bunăstarea sa sexuală.

„Cu ani în urmă, mi-am dat seama cât de importantă este o stare generală de bine”, spune ea. „Plăcerea și satisfacția sexuală sunt o parte integrantă a vieții pentru mulți dintre noi. Sunt dispusă să cheltuiesc bani pentru asta, dar a trebuit să mă gândesc inițial cu ce mă pot ajuta toate acestea cu adevărat în viața mea sexuală.”

Deci investiția ei a dat roade? Fiecare bănuț cheltuit aduce orgasmuri uimitoare? Nu este chiar atât de simplu.

„Am constatat că articolele care arată frumos nu sunt mereu grozave. Adesea, jucăriile sexuale realizate din materiale scumpe se pot sparge foarte ușor. Sunt doar decorative”, spune Ness. „A fost una pe care mi-am dorit-o datorită faptului că fusese catalogată ca fiind o marcă „de lux ”, menită să îți dea senzația sexului oral [când] atinge clitorisul. A fost însă atât de neplăcută, chiar mi-a rănit pielea. Din fericire, simulatoarele de sex oral s-au îmbunătățit de atunci. De asemenea, am cumpărat un vibrator de argint adevărat, care a fost groaznic. Dildo-urile placate cu aur au fost și ele o mare greșeală, deoarece lubrifiantul natural al vaginului a erodat stratul de aur în timp.”

Deși lui Ness îi plac pernele cu poziții sexuale pe care le-a cumpărat, între timp a găsit o alternativă mai accesibilă din punct de vedere al prețului: pernele de mobilitate, precum și cele concepute pentru a ajuta la durerile de spate, care pot fi găsite în supermarketuri.

„Una dintre perne nu este grozavă; a fost nevoie să învăț din greșeli pentru a obține forma potrivită pentru contururile și nevoile corpului meu. Dar, cel puțin, pisica mea o iubește… așa că acum perna a devenit un pat de pisici foarte scump”, îmi spune ea râzând. Cursurile și atelierele s-au dovedit întotdeauna utile pentru Ness, de asemenea. „Întotdeauna plec de acolo cu ceva care mă ajută”, spune ea.

Per ansamblu, Ness a văzut cea mai mare beneficitate a investiției sale atunci când a cumpărat obiecte pentru ea însăși – lucru pe care l-a făcut mult mai mult în ultimul an, de când nu mai are o relație poliamoroasă, ci explorează întâlnirile cu ea însăși. „Ceea ce cumpăr acum este mai puțin concentrat pe cupluri, și mai mult despre mine – lucru pe care probabil l-am neglijat de ani de zile”, spune ea.

Acesta nu este un articol publicitar, ci doar o ușă spre explorarea plăcerilor voastre. Reiterăm, e pentru cei care au atins majoratul!

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 09:29 // Actualitate //  Valentina Buză

Ești pasionat de domeniul financiar-bancar și vrei să cunoști experți internaționali, speakeri cu renume, fondatori de companii în industria tech? Vrei să le cunoști experiența și să afli cum am reușit să dezvolte sistemul financiar-bancar internațional poziționându-se în top? La data de 29 octombrie la Chișinău va avea loc cea de-a treia ediție a „Fintech Moldova Conference 2021” la care vei putea participa în format online.

Mai exact, invitații speciali vor vorbi despre tranziția spre un ecosistem bancar aliniat și ajustat la actualele tendințe, viitorul plăților online, experiența străină de dezvoltare a industriei fintech dar și beneficiile și amenințările din domeniu.

„Vor fi abordate subiecte ce țin de dezvoltarea strategică a sferei fintech, problemele stringente din domeniul financiar-bancar și cele mai bune soluții pentru dezvoltarea afacerilor prin tehnologii financiare. Prin intermediul invitaților speciali, vor fi aduse în prim plan inclusiv subiecte despre cadrul regulatoriu de reglementare a industriei fintech, măsurile de prevenție și spălare a banilor, monede digitale, dar și ultimele schimbări ale domeniului”.

Speakerii celei de-a treia ediții a „Fintech Moldova Conference 2021” sunt:

 • Iurie Țurcanu – deține funcția de Viceprim-ministru pentru Digitalizare și are peste 10 ani de experiență în guvernare digitală, inclusiv în gestiunea proceselor de implementare a principalelor platforme digitale guvernamentale, modernizarea serviciilor publice prin reinginerie și digitizare, precum și în elaborarea cadrului normativ și de politici pentru transformarea digitală a guvernării. Este expert în proiectarea și dezvoltarea soluțiilor IT la scară largă în sectorul public și privat și în ingineria software. În anul 2019 a fost inclus în topul celor 100 cei mai influenți oameni din lume în guvernarea digitală;
 • Giorgi Shagidze – președinte maib, cu o experiență de peste 25 de ani în sectorul financiar-bancar. Anterior a ocupat funcția de Director Financiar și Operațional la TBC Bank din Georgia. În timpul mandatului său de 10 ani, TBC Bank și-a majorat activele de peste opt ori, devenind cea mai mare bancă din Georgia. În 2014, TBC a lansat oferta publică inițială (IPO) la Bursa de Valori din Londra (LSE), atrăgând investitori străini instituționali și de retail;
 • Yuriy Batkhin – este Vice Președinte, Market și Business Dezvoltare Mastercard Ucraina și Republica Moldova. Anterior, a exercitat funcția de șef al Departamentului Carduri de Plați, unde a planificat și administrat direcțiile strategice de dezvoltare a afacerilor cu cardul, proiectarea portofoliului de produse dar și creșterea regională;
 • Natalia Țurcan-Munteanu – director adjunct al Departamentului Sisteme de Plăți al Băncii Naționale a Moldovei, cu experiență de 15 ani în sistemul financiar-bancar, a studiat Contabilitate și Audit la Academia de Studii Economice din Moldova. Deține o diplomă de master în Administrație Financiar-Bancară;
 • Ana Chirița – directoare Proiecte Strategice a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și director al proiectului TEKWILL, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul tehnologiilor informaționale. Din 2010 a dezvoltat și condus cu succes proiecte și programe în valoare de peste 2 mln USD/an;
 • Aliona Stratan – prim vicepreședinte maib, cu o experiență de aproape 20 de ani în domeniul financiar-bancar. Anterior, timp de 14 ani a deținut funcția de Director Executiv al Pro Credit Bank Georgia, cu experiență considerabilă în managementul riscului, analiza financiară, contabilitate și bugetare, cu o capacitate dovedită în planificarea, supravegherea și desfășurarea activităților de cercetare și dezvoltare;
 • Natalia Kangina – Director Dezvoltare a produselor de securitate digitală și cibernetică Mastercard Ucraina, Moldova și țările din Europa Centrală și de Est. În zona de securitate cibernetică, este axată pe îmbunătățirea produselor prin biometrie, autentificate bazată pe riscuri, inteligență artificială și analize comportmentale. Are peste 20 de ani de experiență în serviciile financiare.
 • Dionisie Comerzan – manager de proiecte maib, a contribuit la implementarea mai multor proiecte inovative în cadrul maib, printre care FX ATM, Cashback, P2P Pulling, PIN by SMS, Cash-in by code, SmartPos, T2C, MAIBChatbot și MAIBusinessbot. În prezent, gestionează proiectul-pilot de implementare a plăților fără numerar în transportul public din capitală. Are cu o experiență de 13 ani în domeniul financiar, dintre care nouă în sistemul bancar;
 • Dumitru Postu – manager de proiecte în cadrul Agenției de Guvernare Electronică. Este responsabil pentru serviciile publice electronice aliniate segmentului de interacțiune financiar-fiscală. Și-a început cariera în unitatea IT a administrației fiscale unde a făcut parte din echipa de dezvoltare a proiectelor IT, orientate spre consolidarea guvernanței electronice. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea de Studii Europene din Moldova și a urmat diverse cursuri și formări profesionale în străinătate;
 • Vitalie Tătaru – fondatorul companiei „AC Tech”, a fost director de proiecte digitale și expert principal la „Alfa-Bank” din Federația Rusă. La fel, a ocupat funcția de Director Tehnologic la „Binbank Digital” din Federația Rusă, dar și Director Tehnologic la Digital Finance International, funcție în care a supravegheat cadrul IT intern în cadrul a 15 filiale din 12 țări;
 • David Loov – economist la Banca Centrală din Suedia, cu experiență de peste 10 ani în sistemul financiar-bancar suedez;
 • Miroslav Kolar – este CEO la „Adasta Business Consulting” din Cehia, companie de consultanță axată pe proiectarea și optimizarea proceselor, produselor pentru domeniile finanțe, retail, energie și asigurări;
 • Andrei Bivol – este fondatorul și partenerul societății de avocatură Bivol Soțchi & Partners, care este specializată în dreptul afacerilor și litigii comerciale naționale și internaționale, cu experiență în avocatură de peste 10 ani. În cadrul programului „Fintech Moldova”, lunar, realizează o serie de webinarii despre cadrul legal pentru companiile fintech din Moldova;
 • Dumitru Ciorici – Director Dezvoltare „Fagura”, companie care conectează investitorii interesați de profituri cu împrumutații. Are peste 15 ani de experiență în domeniul mass-media, a condus un ONG media timp de 2 ani, iar în prezent realizează și un podcast despre tehnologiile informaționale;
 • Hrish Lotlikar – cofondatorul companiei „SuperWorld”, o lume virtuală în realitate, care pemite utilizatorilor să creeze, să descopere, să genereze conținut și să-l monetizeze. A lucrat mai mulți ani la Wall Street, Silicon Valley și Hollywood;
 • Rostyslav Dyuk – președinte al consiliului de administrație al Asociației Ucrainene a Companiilor Inovatoare și FinTech, deține mai mult de 15 ani de experiență în sectorul financiar. În prezent, dezvoltă o platformă de comunicare pe piață între startup-uri fintech, bănci și telecomunicații.Autor al „Ukrainian Fintech Ecosysystem Map” și „FinTech Catalog”;
 • Vladimir Pintea – Head of Open Banking Gateway la Salt Edge, companie care oferă soluții fintech pentru bănci, creditori și finapps, prin servicii inovatoare și sigure.

Urmărește „Fintech Moldova Conference 2021” pe 29 octombrie, începând cu ora 10:00 pe pagina web a evenimentului, dar și pe facebook.

„Fintech Moldova Conference 2021” este implementat de Fintech Moldova și Startup Moldova, susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Suedia, în cadrul Proiectului TEKWILL.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău