Nu-l pot citi pe Samuel Beckett. Fiind din Moldova teatrul absurdului îți pare o parodie. Pe noi, moldovenii, chiar nimic nu ne mai poate miră.
Caricatură de ȚARĂ, DE LEGI, DE MORALĂ, DE ORICE.
Încerc des să privesc totul cu umor, detașat. Foarte des îmi iese. Dar știi, că e o autoamăgire. O fi, mai bine decât să-ți ieși din minți. Îmi tot promit să nu mai citesc presă din Moldova. De Luni.
În fine. Creditez cu bunăvoința nouă guvernare. Vedem după un timp.
Am doar așa, câteva întrebări aruncate în Cosmos…dacă tot mă deranjează.
O iau aleatoriu, ce-mi vine prima în cap.
- Aeroportul. De ce, că în multe țări din vest la care ne aliniem, AEROPORTUL alături de alte întreprinderi importante să nu fie declarat de Parlament, ÎNTREPRINDERE STRATEGICĂ. Chiar e.
Pe lângă importantă să, sunt probleme serioase vizavi de privatizarea lui.
De ce, când o banca manifestă probleme minore Banca Națională intervine și numește administrator extern.
Nu este banca un agent privat? Este. Este vreo bancă mai importantă că aeroportul? Nu știu, tot pe acolo.
DE CE pe perioada judecății cu proprietarii neclari ai Aeroportului, STATUL să nu numească un administrator extern la Aeroport?
O să dea în judecată aia care acum il dețin? Să dea. Mai mult decât câștigă acum nu o să le dea nicio judecată. Dar nu le va da nimeni.
- Banca Națională și politică monetară. DE CE SUA și UE pot tipări bani în veselie fără nicio acoperire (vedem asta după inflația globală) iar Moldova având atâtea rezerve excedentare de valută nu poate mari masă monetară?
Vă rog, fără argumente de specialiști școliți în vest cu 2-3 cărți a școlii monetariste de la Chicago. Ăștia mă fac să casc. Am văzut toate rețetele de succes ale „BM”. Toate țările care au făcut minuni în economie, de la Georgia lui Saacasvili la Botswana, Argentina și Brazilia… primul lucru ce au făcut au trimis la primblare BM cu toți experții lor papa lapte.
Și ce să facem cu banii. Cu banii ai mereu ce face, dar că să nu țipe istericii experții că aruncăm bani în economie fără produse acoperire: BINGO! Cumpărăm fructe și legume nevândute de producători. Și ce facem cu ele? Da băieți, greu cu fantezia. Mai, le donăm țărilor africane care mor de foame. Așa cum donează alte țări care își salvează fermierii cu diverse susțineri. Plus, primul an le donăm și țărilor nordice.
Da le donăm. Apreciere pentru tot ajutorul pentru noi.
Anul 2,punem toți ambasadorii sforăitori să organizeze târguri în acele țări și să plaseze în magazine produsele moldave.
ASTA ar fi UNICUL indicator de reușită a unui AMBASADOR.
Câte târguri ai organizat și în câte magazine ai băgat produse moldovenești.
Așa că hai băieți, la o cură de dezalcoolizare după zecile de recepții și mâinicele răsuflecate.
Sau construiți case în regiuni pentru profesori și medici, exclusiv cu materiale moldovenești. Nu știu, gândiți-vă, că nu-mi dați mie din salariul vostru.
- Se tot otrăvesc copii în școli și grădinițe cu alimente de zeci de ani.
E atât de greu să fie primită o lege prin care comitetul părintesc selectează furnizorii de produse? În baza bugetului aferent. O să ia ceva rău propriilor copii? O să cumpere cartofi polonezi și banane, ori mere,miere și nuci moldovenești?
RETORIC.
- AMBUTEIAJE Chișinău. Înțeleg problema fundamentală. Dar chiar nu încerci nimic/ de genul mișcare revers;
În orele dimineții dinspre Ciocana, Telecenttru, Botanica din 6 benzi faci 5 spre centru și seară la 17.00 până la 19,00, invers 5 benzi dinspe centru.
Ai nevoie de 2 politisiti pe tronson și o politelenă.
La primul tronson de pe viaduct în prima zi într-o parte a viadcutului să fie ministrul de interne în partea opusă Primarul. Că tot se consulta. Să se consulte pe teren este o glumă evidedent. Mețiunea e pentru ăștia 2 care par lipsiți și de simțul umorului nu doar de soluții.
Bun, m-am plictisit. Cam astea ar fi pe azi. Mă duc să încerc să fac sport.
Mai revin cu idei frustrate, dacă v-au plăcut astea.
Scrieți prin like-uri redacției.
Cu un fel de stimă,
Nelson Marin