Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

De la antirasism până la nuditatea masculină din filme: Pozitivitatea sexuală – expresie modernă sau o necesitate

23 Nov. 2021, 20:35
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
23 Nov. 2021, 20:35 // Life //  Realitatea.md

În ultimul timp, se pare că orice persoană care menționează cuvântul „sex” poate câștiga eticheta „pozitivitate sexuală”. Cu toate acestea, când este aplicată într-o asemenea varietate de contexte, ideea de pozitivitate sexuală pare să-și piardă aproape sensul – sau cel puțin, definiția sa devine tulbure, notează BBC

„Așa cum companiile și mărcile folosesc în mod liberal termeni precum „diversitate” și „echitate” pentru a atrage consumatorii conștiincioși din punct de vedere etic, același lucru se întâmplă cu indivizi, celebrități, organizații sau companii care spun că sunt mai pozitivi pentru sex”. spune Emily Prior, director executiv al ONG Centrul pentru pozitivitate sexuală din California.

În timp ce unii „cu siguranță sunt”, adaugă ea, alții „îl folosesc ca un cuvânt la modă pentru a atrage oamenii”.

Dar cum poți face diferența, când nu există o definiție unică, convenită asupra pozitivității sexuale? În timp ce educatorii sexuali, cadrele universitare, lucrătorii sexuali și directorii de pornografie tind să fie de acord că utilizarea liberală a termenului indică atât folosirea unui cuvânt la modă, cât și o adevărată îmbrățișare a etosului său, pe baza contextului, toți au interpretări ușor diferite a ceea ce înseamnă și de unde a venit.

De menționat că, a fi sexual pozitiv depășește cu mult cantitatea de sex pe care o face cineva. De fapt, actul sexului nu este chiar neapărat ceea ce se află în centrul mentalității. În schimb, se concentrează pe respectul față de alegerile personale, siguranța și consimțământul cuiva. Am învățat că poți alege să nu faci deloc sex și totuși să fii sexual pozitiv. Este vorba despre a avea opțiuni, de a vă respecta deciziile și de a vă simți în siguranță pentru a lua orice decizie alegeți.

În esență, pozitivitatea sexuală cuprinde totul, de la antirasism până la nuditatea masculină din filme.

În general, totuși, cei care vorbesc despre pozitivitatea sexuală notează că, în esență, termenul este despre deschiderea către o varietate de orientări sexuale, interese (sau lipsa acestora), identități și expresii. Ei constată că termenul a evoluat pentru a deveni atât mai popular, cât și mai nuanțat de-a lungul timpului și că influența sa se extinde cu mult dincolo de domeniul sexualității în societate în general.

Semnificații moderne

În timp ce expresia „pozitivitate sexuală” a însemnat ceva ușor diferit pentru fiecare grup sau mișcare în care este folosită, există elemente comune principale.

Ideile despre pozitivitatea sexuală au evoluat ca răspuns la negativitatea sexuală omniprezentă – cu alte cuvinte, atitudini care atașează rușinea și judecata experiențelor și sentimentelor variate ale oamenilor despre sexualitate. 

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Dec. 2021, 10:24 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața după ce a fost tamponat de un camion. Potrivit informațiilor, poliția din Căușeni a fost alertată să intervină luni, 7 decembrie, în jurul orei 17:45, precum că în extravilanul localității Zaim s-a produs un accident.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă.

„S-a stabilit că pe drumul de acces între localitatea Zaim și localitatea Opaci, un bărbat de 64 ani, conducând camionul de model „Mercedes”, a tamponat un bărbat de 39 ani, care din declarațiile conducătorului camionului, în momentul impactului, se afla la sol, în poziție orizontală”, spune poliția.

Urmare a impactului, bărbatul de 39 ani a decedat la fața locului până la sosirea ambulanței.

„Șoferul camionului fiind testat cu aparatul Drager, s-a stabilit rezultat negativ la prezența alcoolului în aerul expirat. Ulterior, el a fost reținut pe un termen de 72 de ore”.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală, iar circumstanțele urmează să fie stabilite.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală