Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Demisii în lanț la Primăria Capitalei! „Am înregistrări în care Eugenia Ceban îmi spune să-mi iau catrafuțele”

15 Iun. 2021, 12:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
15 Iun. 2021, 12:19 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție. Dispoziția a fost semnată, ieri, 14 iunie de către primarul Ion Ceban.

Într-un live pe Facebook, Ceban a invocat faptul că au fost mai multe nereguli în activitatea șefei de la sănătate.

„Au fost și continuă să fie probleme interne în cadrul echipei din direcția menționată or pentru mine ca primar este foarte important ca oamenii să privească în aceeași direcție și să lucreze cot la cot pentru că mai ales în aceste domenii sunt foarte multe de făcut. Nu este un secret ceea ce se întâmpla la nivelul direcției respective. Au fost termeni intermediari pentru consolidarea echipei, nu s-a făcut nimic. Mai mult de atât, există partea constatatoare făcută de colegi mai multor evaluări de audite la nivel de direcție”, a declarat Ion Ceban.

Anterior, Tatiana Bucearschi a declarat pentru Ziarul Național că ar fi fost demisă de Ion Ceban pe motiv că ar fi obținut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale.

Șefa Direcției Sănătate susține că are înregistrări în care mama primarului îi spune să-și ia catrafuțele și să plece.

„Cel mai interesant este că e vorba de evaluarea pe anul 2020, an în care am fost premiată, inclusiv cu diplome, pentru că am ținut la control pandemia și sfera socială la nivel de municipiu. Au hotărât să se izbăvească de mine ca să-l pună în loc pe domnul Gîlcă, care este și astăzi ilegal în funcția de adjunct al Direcției. Am înregistrări în care Eugenia Ceban îmi spune să-mi iau catrafuțele și să plec”, a declarat Tatiana Bucearschi

Aceasta reclamă proceduri încălcare în ceea ce privește demiterea sa și anunță că va ataca dispoziția primarului Ceban în instanța de judecată.

„Mă scuzați, la revedere”. Eugenia Ceban, despre acuzațiile precum că ar fi implicată în demiterea Tatianei Bucearschi

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 14:28 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Un proiect de lege care vizează activitatea HoReCa în timpul stării de urgență în sănătate publică, votat astăzi de deputați în ambele lecturi, a stârnit replici haioase în Parlament.

În timp ce deputații socialiști au criticat Hotărârea Guvernului care relevă că accesul în localuri va fi posibil doar în baza prezentării testului PCR sau a dovezii vaccinării anti COVID, comunistul Vladimir Voronin a ținut de cuviință să-și expună și el opinia vizavi de acest subiect.

Tradițional, Voronin a făcut-o în stilul său.

„La mine nu e o întrebare, la mine e o replică. Aceasta trebuie să disciplineze cetățenii. Dacă vrei la restaurant, кто пил и хочет пить (n.r. cine a băut și vrea să bea) treci vaccinarea sau dute și fă testul și gata. Și будь здоров, Василий (n.r. fii sănătos Vasile)”, a spus Voronin.

Ulterior a intervenit și autorul proiectului, Dumitru Alaiba.

„Nu credeam că o să spun asta vreodată, dar eu sunt deacord cu cuvintele domnului Voronin”

 

Amintim că de la 1 octombrie curent, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va micșora de la 12% la 6%, pe perioada stării de urgență în sănătate publică pentru HoReCa. Un asemenea proiect de lege a fost votat astăzi de deputați în ambele lecturi.

Potrivit autorului inițiativei legislative, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, accelerarea lansării facilităților fiscale pentru industria HoReCa este importantă, deoarece companiile suportă pierderi considerabile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Documentul prevede și alte măsuri de susținere ce urmează a fi implementate în susținerea întreprinderilor din domeniul HoReCa.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române