Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

Deputații Partidului „ȘOR” și ai PCRM au cerut demisia Guvernului, în cadrul unui flashmob

18 Mai 2022, 17:05
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
18 Mai 2022, 17:05 // Societate //  Realitatea.md

Vremuri bune cu prețuri nebune! Jos Guvernul și guvernarea PAS, care au dus poporul de nas! Acestea sunt câteva dintre lozincile scandate în cadrul unui flash-mob organizat miercuri, în fața executivului, de membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, la care au participat și reprezentanții Partidului „ȘOR”.

Oamenii de rând, care au participat la manifestație, s-au plâns că nu mai pot face față scumpirilor fără precedent și s-au arătat revoltați că guvernarea nu întreprinde nimic pentru a depăși situația dezastruoasă din țară.

„Actuala guvernare a făcut multe promisiuni. Ni s-a promis majorări de pensii și de salarii și că se va lupta împotriva corupției. Am sperat că la conducere vor veni tineri, cu studii la Harvard, cu o viziune sănătoasă. E adevărat, au venit tineri, dar care sunt tupeiști, înfumurați, diletanți în adevăratul sens al cuvântului. Nu vor sau nu pot să lucreze, dar nici nu le cer sfatul celor care se pricep la asta. Afară din țara noastră! Aceștia sunt dușmanii noștri”, a menționat o protestatară.

„Am așteptat vremurile bune, dar au venit cele mai grele și amărâte vremuri. 40 de deputați ai PAS au devenit milionari la aproximativ un an de guvernare. Să vă fie rușine! Sunteți niște nesimțiți! Treziți-vă, dragi moldoveni, aceasta este ultima șansă a noastră! Ei nu ascultă pe nimeni, nu se consultă pe nimeni, își fac propriile interese, pe ei nu-i interesează poporul”, a spus o altă participantă la flash-mob.

Deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Vadim Fotescu, au accentuat că Republica Moldova trăiește astăzi cele mai complicate vremuri de la independență încoace. Țara noastră trece printr-o criză a creșterii prețurilor fără precedent, în ultimii 20 de ani. Inflația atinge, în acest moment, 27 la sută, prețul gazului a înregistrat o creștere de șapte ori, timp de un an și jumătate, prețul energiei electrice a crescut cu 30%, iar furnizorii de energie electrică au cerut o nouă majorare a tarifelor. Totodată, prețul benzinei trece de pragul psihologic și va costa, joi, 30 de lei pentru un litru.

„Trebuie să mergem înainte împotriva guvernării. Le-am dat suficient timp pentru a-și demonstra capacitățile. Ce vedem în schimb? Prețuri mari, inflație de 27%. Nu vor să-i ajute pe oameni, resping inițiativele opoziției. Oamenii nu au nici bani și nici răbdare să mai facă față acestor „vremuri bune”. Jos Guvernarea! Jos Guvernul Maiei Sandu!”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

„De ce inflația în țara noastră este mai mare decât în celelalte țări din lume, inclusiv din cele care sunt supuse sancțiunilor sau sunt implicate în acțiuni militare? Guvernul trebuie să aibă un plan pentru a micșora această inflație, dar nu face nimic. Acțiunile executivului și ale celorlalte instituții ale statului nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în țară. Jos PAS!”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu.

Partidul „ȘOR” a decis să dea curs demersului Partidului Comuniștilor, care a îndemnat toate forțele politice de opoziție să se alieze pentru a protesta împreună față de regimul Maiei Sandu. Potrivit Partidului „ȘOR”, în aceste momente cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, există nevoia consolidării tuturor forțelor de opoziție parlamentare și extraparlamentare. Partidul „ȘOR” face apel, la rândul său, la toți oamenii de bună credință, care au obosit să fie bătaia de joc a guvernării PAS, să se alăture, pentru a face presiune pe autorități să scoată țara din criză și să rezolve problemele oamenilor.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 12:26
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 12:26 // Actualitate //  Realitatea.md

Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare pedagogilor în cadrul Galei laureaților concursului republican „Pedagogul Anului”. șefa statului le-a mulțumit cadrelor didactice pentru efortul îl depun pentru ca copiii să își descopere potențialul și să îl dezvolte.

„Sunt onorată să celebrăm azi împreună, atât de mulți, educația și ziua dumneavoastră, Ziua profesorului, în care vom onora munca enormă depusă zilnic, chiar oră de oră aș spune, de un dascăl. Am avut norocul de a fi printre profesori buni, care mi-au încurajat pasiunea pentru citit și dorința de a pune întrebări și de a descoperi. Le mulțumesc lor și tuturor profesorilor care, în capitalei țării sau într-un sat îndepărtat, îi ajută pe copii să capete curajul de a-și descoperi potențialul și de a-l dezvolta.

Voi creșteți oameni, nu doar discipoli, și vă mulțumesc când oamenii pe care-i creșteți sunt solidari, rezistenți la provocările vieții, responsabili și mereu curioși să descopere, să învețe, să creeze”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, președinta a dat asigurări profesorilor că au sprijinul conducerii statului.

„Asemenea profesori sunt mulți în Republica Moldova. Trebuie să-i facem cunoscuți, să-i promovăm și să învățăm de la ei. Împreună cu părinții, împreună cu copiii să ne manifestăm recunoștința nu doar de Ziua Profesorului, ci în fiecare zi, prin acordarea respectului cuvenit acestei meserii complicate, prin implicarea serioasă și disciplinată în procesul de studiu și prin crearea unui parteneriat între școală, părinte și elev.

Încă o dată vă felicit că aveți o misiune atât de onorabilă, vă îndemn să contribuiți în continuare la creșterea altor ființe. Misiunea este și foarte dificilă – să ai pe umerii tăi responsabilitatea unui copil, care așteaptă ghidare, repere și consecvență – este o sarcină plină de griji și neliniști.

Aveți sprijinul nostru în realizarea acestei misiuni și vă încurajez să continuați această dublă creștere despre care am vorbit mai devreme – a dumneavoastră ca profesor și a copilului ca viitor adult. La mulți ani, dragii noștri profesori”, a conchis Maia Sandu.

Menționăm că cele mai bune cadre didactice sunt premiate în finala concursului „Pedagogul anului” care se desfășoară în aceste clipe pe Arena Chișinău.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală