Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Deputații transfugi vor fi izolați în Parlament, promite Grosu: ”Sunt trădători. Public trebuie să fie shame-uiți”

31 Mai 2023, 12:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
31 Mai 2023, 12:10 // Politica //  Realitatea.md

Deputații transfugi trebuie să fie izolați în Parlament. Mai mult, aceștia ar putea fi lipsiți și de salariu, susține speakerul Parlamentului, Igor Grosu. Declarația a fost făcută la o emisiune de la Tv8.

Grosu spune că la moment sunt doar câteva idei, însă deputații transfugi „public trebuie să fie shame-uiți”.

„Noi deja în Parlament discutăm despre Codul Parlamentului, avem niște idei așa cum trebuie să-i tratăm pe transfugi! Gen să nu poată face parte din nici o comisie, să nu poată reprezenta țara în nici o delegație, să nu poată, la urma urmei, eu spun asta, însă nu am decis, să avea luări de cuvânt. Noi o să discutăm lucrul acesta. Dacă Curtea Constituțională va spune că prea duri suntem… dar oamenii aceștia trebuie izolați, toată lumea să vadă că aceștia-s sunt trădători. Noi de fiecare data trebuie să le amintim că sunt trădători. Public trebuie să fie shame-uiți. Repet, ei trebuie izolați, să nu poată participa la procesul de luare a deciziilor, să nu poată folosi tribuna Parlamentului. Să fie un motiv: să nu le plătim salariile pentru că eu, în cazul unora, am reușit să obțin argumente juridice, și acum nu le plătesc salariul. Șor? Toată fracțiunea lor, un bănuț nu le dau. Am semnat un document prin care plățile care le primeau ei, salariu, diurne, transport, protocol, să nu le plătim nici un bănuț”, a spus Igor Grosu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că în data de 14 decembrie 2022, Partidul Socialiștilor (PSRM) a anunțat că Gaik Vartanean părăsește formațiunea și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu edilul capitalei, Ion Ceban. A doua zi, deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor (BCS) l-au exclus pe Vartanean din fracțiune.

Ulterior, în data de 15 martie 2023, deputatul Alexandr Nesterovschi, a anunțat că părăsește BCS și se alătură „Mișcării pentru Popor”. Același lucru l-a anunțat și deputata Irina Lozovan, în data de 25 martie curent.

În data de 19 mai curent, deputatul socialist Vasile Bolea, întâmpinat la Aeroportul Chișinău de jurnaliști, a declarat că a fost în Israel, împreună cu deputatul socialist Alexandr Suhodolskii și ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov, și s-au întâlnit cu liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor. Bolea a declarat că intenționează să părăsească Partidul Socialiștilor (PSRM), dar va rămâne deputat independent.

Câteva zile mai târziu, deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au fost excluși din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală