Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Dezvăluiri, Dumitru Diacov: Am fost înlăturat și ținut la distanță în PDM

21 Mai 2021, 06:40
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
21 Mai 2021, 06:40 // Politica //  Cristina Vlah

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a făcut unele dezvăluiri cu privire la atitudinea autoritară a fostului lider, Vlad Pahotniuc, informează Realitatea.md. Potrivit lui Diacov, acesta fusese înlăturat și ținut la distanță față de tot ce însemna luarea deciziilor în partid.

„Eu am avut o înțelegere cu fostul lider: ca din când în când să spun și alte păreri decât cele ale majorității. Și undeva un an de zile chestia asta a fost suportată. Dar pe urmă când toți vin cu laude, și iar laude, și doar unul vine și spune că nu e corect sau nu e bine – până la urmă ăsta care strică nervii e dat la o parte.

A fost o situație dramatică, atunci când am discutat despre demisia lui Filat. Și patru deputați ne-am înțeles să nu votăm, dar doi au cedat și am rămas eu și dl Țulea. Am avut multe situații dramatice și am ajuns la ceea că practic, în ultimul timp am fost înlăturat, am fost ținut la distanță, ca să nu-și strice nervii”, a declarat Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul JurnalTV.

Democratul a mai recunoscut că pe timpul lui Vlad Plahotniuc, în partid era o monitorizare dură a acțiunilor și vorbelor spuse în public de către membrii PD și că toți erau supravegheați.

Referitor la liderul anterior, Marian Lupu, Diacov spune că l-a invitat personal, după ce Lupu părăsise Partidul Comuniștilor. „Eu pe dl Lupu l-am invitat din proprie inițiativă, când a plecat de la PCRM. Poate dl Plahotniuc și a intervenit cumva, dar eu am dus tratative cu Lupu tet-a-tet”, afirmă Dumitru Diacov.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 15:11
 // Categoria: Meteo // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 15:11 // Meteo //  Realitatea.md

Dacă până acum ni s-a părut că vara încă nu vrea să se despartă de noi, azi aflăm că meteorologii moldoveni au emis Cod Galben de înghețuri pentru săptămâna viitoare. Este vorba despre perioada dintre 21 și 24 septembrie curent.

Astfel, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de până la -1..-3°С.

Până atunci, în weekend, la mijlocul zilei, maximele termice vor fi de +20 și +25 de grade Celsius, pe când noaptea, minimele termice se vor încadra între +10 și +18 grade Celsius.

Cerul este variabil, predominant senin, doar pe alocuri fiind posibile ploi slabe.

Totuși, este de menționat că, spre începutul săptămânii viitoare, vremea se va răci treptat. Spre exemplu, marți și miercuri, termometrele vor înregistra maximum +15 grade Celsius pe timp de zi, nopțile devenind din ce în ce mai reci.

În funcție de evoluția fenomenelor, meteorologii vor actualiza informația prin avertizări meteorologice ulterioare. Accesați site-ul meteo direct responsabil pe acest link.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române