Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  -1.1821%
 • USD
  17.7805
  0.3549%
 • RUB
  0.2449
  -0.49%
 • RON
  4.3076
  -1.1979%
 • UAH
  0.6548
  0.0764%

Diaspora din Spania și Portugalia și-a spus oful în cadrul unei discuții cu Maia Sandu. Cu ce i-a consolat președinta

06 Mai 2021, 10:27
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
06 Mai 2021, 10:27 // Actualitate //  Petru Beregoi

Protecția socială a cetățenilor moldoveni, recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, echivalarea studiilor și deschiderea unui număr suficient de secții de vot la alegerile parlamentare anticipate sunt subiectele discutate ieri seara de către președinta țării, Maia Sandu, într-un live cu moldovenii stabiliți în Spania și Portugalia.

Șefa statului afirmă că este complicat ca autoritățile moldovenești să convingă comunitatea internațională să ofere posibilitatea de a recunoaște permisele de conducere din Republica Moldova din cauza suspiciunilor de corupție.

„Atât timp cât există suspiciuni de corupție în procesul de eliberare a permiselor de conducere în Republica Moldova, atât timp este foarte greu să convingi alte țări că aceste premise merită să fie recunoscute”, a declarat Sandu.

În altă ordine de idei, Maia Sandu a spus că se lucrează la un Acord de recunoaștere a stagiului de muncă în Spania. Există probabilitatea ca acest Acord să fie semnat până la finele anului curent.

„Nu există riscul ca anii pe care i-ați muncit pe teritoriul Spaniei să nu fie incluși în stagiul de muncă folosit atunci când se calculează pensia”, a spus Sandu.

Cât privește echivalarea studiilor și recunoașterea diplomelor de studii în Portugalia, un Acord în acest sens este pe ultima sută de metri și va fi semnat în perioada următoare. În cazul Spaniei, lucrurile la acest subiect nu au avansat, susține președintele, respectiv se va cere de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării să reia discuțiile la acest subiect.

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că pașaportul biometric nu acordă dreptul de muncă cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul țărilor Uniunii Europene pentru că Moldova nu este membră a UE, fapt care impune limitări.

Maia Sandu le-a mai povestit concetățenilor noștri aflați în cele două țări din peninsula iberică despre programul său de combatere a corupției și reformare a justiției, despre eforturile echipei de combatere a pandemiei și i-a îndemnat să se înregistreze prealabil pe pagina Comisiei Electorale Centrale și să meargă la vot la alegerile parlamentare din 11 iulie.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.