Curs valutar
 • EUR
  20.5404
  -0.1339%
 • USD
  18.0378
  0.1081%
 • RUB
  0.2356
  0.1273%
 • RON
  4.1543
  -0.142%
 • UAH
  0.6339
  -0.8361%

Diplome, flori și premii pentru cadrele didactice din orașul și raionul Orhei, oferite la inițiativa lui Ilan Șor

05 Oct. 2021, 15:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Oct. 2021, 15:05 // Politica //  Petru Beregoi

Cadrele didactice din raionul și municipiul Orhei au fost răsplătiți cu diplome, flori și premii cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, la inițiativa primarului de onoare al orașului Orhei, deputatul Ilan Șor. Un eveniment festiv, dedicat angajaților din învățământ, a fost organizat în Parcul „Ivanos” din Orhei, cu respectarea tuturor normelor privind limitarea răspândirii îmbolnăvirii de COVID-19.

Șeful Direcției Generale Educație din Orhei, Silvia Mustovici, i-a felicitat pe angajații din domeniul educațional și le-a exprimat mulțumiri pentru eforturile pe care le depun pentru a face față tuturor provocărilor, inclusiv cele impuse de pandemia de coronavirus.

„Vă mulțumesc că nu ați cedat, ați perseverat, în pofida faptului că pentru mulți dintre dvs. predarea în regim online a fost o provocare. Nu a fost simplu nici faptul că în fiecare zi trebuie să depășiți frica de a ne infecta cu acest virus cumplit. Profesorii sunt niște eroi, așa cum sunt medicii. Meritați toată aprecierea și respectul pentru tot ceea ce faceți zi de zi”, a afirmat Silvia Mustovici, șef Direcția Generală Educație din Orhei.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a vorbit despre investițiile în domeniul educațional din raionul și municipiul Orhei. Potrivit lui Țurcanu, doar în acest an, din bugetele locale au fost alocați peste 22 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură. Datorită implicării, la nivel legislativ, precum și amendamentelor elaborate de către deputații Partidului „ȘOR”, au fost obținuți 16 milioane de lei pentru modernizarea grădinițelor.

De asemenea, Dinu Țurcanu a reamintit despre un alt proiect de suflet al administrației raionale din Orhei – intenția de a deschide o extensie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în acest centru raional, ca urmare a acordului de parteneriat între cele două părți, semnat la începutul anului 2021.

„Când vom ieși din această pandemie cu capul sus, veți vedea că municipiul Orhei va deveni un oraș universitar. Vom da un nou impuls dezvoltării educației nu doar în raionul Orhei, ci și în întreaga țară. Alegerea locului nu a fost întâmplătoare. Rectorul și toți ceilalți oficiali, care au vizitat orașul nostru, au rămas profund impresionați de schimbările din oraș, de curățenia și de implicarea autorităților față de acest municipiu, care presupune educație. Acest proiect este în plină desfășurare”, a declarat Țurcanu.

Mesaje de felicitare pentru cadrele didactice au adresat și vicepreședintele raionului Orhei responsabilă de domeniul educație, Irina Bogaciuc, dar și primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

„Cei care suntem la conducerea raionului și orașului Orhei avem tendința de a schimba lucrurile în bine. Această tendință am preluat-o de la profesorii noștri care ne-a insuflat credința în viitorul țării”, a menționat Pavel Verejanu.

La evenimentul dedicat Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care le-a urat cadrelor didactice, din numele echipei Partidului „ȘOR”, sănătate, răbdare, puteri și cât mai multe clipe de bucurie.

„Evenimentul organizat astăzi, la inițiativa lui Ilan Șor și a echipei Partidului „ȘOR” din Orhei, este un gest prin care manifestăm respectul și iubirea față de cadrele didactice și prin intermediul căruia vrem să vă exprimăm mulțumiri pentru tot ceea ce faceți pentru noile generații. Am fost și vom fi alături de dvs., pentru că înțelegem cât de important este lucrul dumneavoastră. Vă vom îmbunătăți condițiile de muncă și de studii. Vă promit, din numele lui Ilan Șor  că, de acum încolo, vom fi și mai atenți la necesitățile dvs. și ale copiilor”, a accentuat deputatul Marina Tauber.

Totodată, deputatul Ilan Șor, care este și primar de onoare al municipiului Orhei, le-a transmis angajaților din sistemul de învățământ urări de bine și a dat asigurări că echipa sa va continua să investească în proiectele de infrastructură pentru a îmbunătăți situația din domeniul educației.

„Un stat care nu investește în educație nu are nicio șansă să reziste. De aceea, trebuie să vă păstrăm ca ochii din cap. Copiii noștri, viitorul lor, sunt în mâinile voastre și meritați mult mai mult decât aveți astăzi. Știu că nu lucrați în cele mai bune condiții și că nu sunteți răsplătiți după merite, dar, credeți-mă, eu și echipa mea vom face tot ce ne stă în puteri pentru a schimba lucrurile. Am început să le schimbăm la Orhei și ne-a reușit. Am pornit renovarea și modernizarea școlilor și nu ne vom opri până când veți fi asigurați cu tot ce aveți nevoie”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ este marcată anual, în data de 5 octombrie.

Realitatea Live

19 Ian. 2022, 20:03
 // Categoria: Slider // Autor:  Maria Timofti
19 Ian. 2022, 20:03 // Slider //  Maria Timofti

Alte 3255 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 327 de cazuri în regiunea transnistreană.

Din numărul total de cazuri, 52 sunt asociate cu contact în afara țării: 23-India, 7-România, 6-Ucraina, 3-Rusia, 2-Spania, 2-Italia, 1-Belgia, 1-Bulgaria, 1-Germania, 1-Irlanda, 1-Israel, 1-Marea Britanie, 1-Pakistan, 1-Turcia, 1-Ungaria.

Numărul total de teste efectuate – 14636.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 396678. Din numărul total de cazuri, 222 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (46-medici, 112-asistenți medicali, 64-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1720 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 174 în stare extrem de gravă și 21 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 645 persoane au fost vindecate. În total, 368373 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8349 persoane, iar 14366 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, au fost raportate alte opt decese provocate de COVID-19, dintre care unul în regiunea transnistreană.

Deces 10.463 din 18.01.2022: Bărbat de 73 de ani din r. Soroca, internat în IMSP SR. Soroca. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 10.464 din 17.01.2022: Bărbat de 61 de ani din r. Ungheni, internat în IMSP SR. Ungheni. Comorbidități: accident vascular cerebral, boală cerebral – vasculară.

Deces 10.465 din 18.01.2022: Femeie de 75 de ani din r. Nisporeni, internată în IMSP SR. Ungheni. Comorbidități: cardiopatie, fibrilație.

Deces 10.466 din 18.01.2022: Femeie de 68 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: sindromul MODS, cardiopatie, hipertensiune arterială, pancreatită, encefalopatie, boală cerebral-vasculară.

Deces 10.467 din 18.01.2022: Bărbat de 66 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie, encefalopatie.

Deces 10.468 din 19.01.2022: Bărbat de 68 de ani din r. Șoldănești, internat în IMSP SR. Florești. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, boală cerebral-vasculară, accident vascular cerebral.

Deces 10.469 din 17.01.2022: Bărbat de 60 de ani din or. Florești, internat în IMSP SR. Florești. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat, fibrilație.

Deces 10.470 din 16.01.2022: Femeie de 68 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat, encefalopatie.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală