Curs valutar
  • EUR
    20.0947
    0.0383%
  • USD
    18.6105
    -0.129%
  • RUB
    0.2418
    -0.0414%
  • RON
    4.0819
    0.0392%
  • UAH
    0.5039
    -0.1389%

Diplome, flori și premii pentru cadrele didactice din orașul și raionul Orhei, oferite la inițiativa lui Ilan Șor

05 Oct. 2021, 15:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Oct. 2021, 15:05 // Politica //  Petru Beregoi

Cadrele didactice din raionul și municipiul Orhei au fost răsplătiți cu diplome, flori și premii cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, la inițiativa primarului de onoare al orașului Orhei, deputatul Ilan Șor. Un eveniment festiv, dedicat angajaților din învățământ, a fost organizat în Parcul „Ivanos” din Orhei, cu respectarea tuturor normelor privind limitarea răspândirii îmbolnăvirii de COVID-19.

Șeful Direcției Generale Educație din Orhei, Silvia Mustovici, i-a felicitat pe angajații din domeniul educațional și le-a exprimat mulțumiri pentru eforturile pe care le depun pentru a face față tuturor provocărilor, inclusiv cele impuse de pandemia de coronavirus.

„Vă mulțumesc că nu ați cedat, ați perseverat, în pofida faptului că pentru mulți dintre dvs. predarea în regim online a fost o provocare. Nu a fost simplu nici faptul că în fiecare zi trebuie să depășiți frica de a ne infecta cu acest virus cumplit. Profesorii sunt niște eroi, așa cum sunt medicii. Meritați toată aprecierea și respectul pentru tot ceea ce faceți zi de zi”, a afirmat Silvia Mustovici, șef Direcția Generală Educație din Orhei.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a vorbit despre investițiile în domeniul educațional din raionul și municipiul Orhei. Potrivit lui Țurcanu, doar în acest an, din bugetele locale au fost alocați peste 22 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură. Datorită implicării, la nivel legislativ, precum și amendamentelor elaborate de către deputații Partidului „ȘOR”, au fost obținuți 16 milioane de lei pentru modernizarea grădinițelor.

De asemenea, Dinu Țurcanu a reamintit despre un alt proiect de suflet al administrației raionale din Orhei – intenția de a deschide o extensie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în acest centru raional, ca urmare a acordului de parteneriat între cele două părți, semnat la începutul anului 2021.

„Când vom ieși din această pandemie cu capul sus, veți vedea că municipiul Orhei va deveni un oraș universitar. Vom da un nou impuls dezvoltării educației nu doar în raionul Orhei, ci și în întreaga țară. Alegerea locului nu a fost întâmplătoare. Rectorul și toți ceilalți oficiali, care au vizitat orașul nostru, au rămas profund impresionați de schimbările din oraș, de curățenia și de implicarea autorităților față de acest municipiu, care presupune educație. Acest proiect este în plină desfășurare”, a declarat Țurcanu.

Mesaje de felicitare pentru cadrele didactice au adresat și vicepreședintele raionului Orhei responsabilă de domeniul educație, Irina Bogaciuc, dar și primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

„Cei care suntem la conducerea raionului și orașului Orhei avem tendința de a schimba lucrurile în bine. Această tendință am preluat-o de la profesorii noștri care ne-a insuflat credința în viitorul țării”, a menționat Pavel Verejanu.

La evenimentul dedicat Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care le-a urat cadrelor didactice, din numele echipei Partidului „ȘOR”, sănătate, răbdare, puteri și cât mai multe clipe de bucurie.

„Evenimentul organizat astăzi, la inițiativa lui Ilan Șor și a echipei Partidului „ȘOR” din Orhei, este un gest prin care manifestăm respectul și iubirea față de cadrele didactice și prin intermediul căruia vrem să vă exprimăm mulțumiri pentru tot ceea ce faceți pentru noile generații. Am fost și vom fi alături de dvs., pentru că înțelegem cât de important este lucrul dumneavoastră. Vă vom îmbunătăți condițiile de muncă și de studii. Vă promit, din numele lui Ilan Șor  că, de acum încolo, vom fi și mai atenți la necesitățile dvs. și ale copiilor”, a accentuat deputatul Marina Tauber.

Totodată, deputatul Ilan Șor, care este și primar de onoare al municipiului Orhei, le-a transmis angajaților din sistemul de învățământ urări de bine și a dat asigurări că echipa sa va continua să investească în proiectele de infrastructură pentru a îmbunătăți situația din domeniul educației.

„Un stat care nu investește în educație nu are nicio șansă să reziste. De aceea, trebuie să vă păstrăm ca ochii din cap. Copiii noștri, viitorul lor, sunt în mâinile voastre și meritați mult mai mult decât aveți astăzi. Știu că nu lucrați în cele mai bune condiții și că nu sunteți răsplătiți după merite, dar, credeți-mă, eu și echipa mea vom face tot ce ne stă în puteri pentru a schimba lucrurile. Am început să le schimbăm la Orhei și ne-a reușit. Am pornit renovarea și modernizarea școlilor și nu ne vom opri până când veți fi asigurați cu tot ce aveți nevoie”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ este marcată anual, în data de 5 octombrie.

Realitatea Live

Tipuri de anvelope agricole și cum să le alegi
Tipuri de anvelope agricole și cum să le alegi
Moldindconbank a oferit echipament sportiv pentru clasa de fotbal de la Liceul „Gogol” din Chișinău
Moldindconbank a oferit echipament sportiv pentru clasa de fotbal de la Liceul „Gogol” din Chișinău
Interviu cu Oana Lungu: Ce furnizori autohtoni au intrat pe piețele occidentale în 2022, datorită Kaufland
Interviu cu Oana Lungu: Ce furnizori autohtoni au intrat pe piețele occidentale în 2022, datorită Kaufland
O cină la lumina lumânărilor! Castel Mimi organizează un eveniment exclusiv, cu ocazia Orei Pământului
O cină la lumina lumânărilor! Castel Mimi organizează un eveniment exclusiv, cu ocazia Orei Pământului
Președintele Consiliului Moldindconbank, desemnat Omul Anului 2022 în Moldova
Președintele Consiliului Moldindconbank, desemnat Omul Anului 2022 în Moldova
FOTO Moldcell contribuie la diversificarea și digitalizarea modalităților de plată în transportul public din Chișinău
FOTO Moldcell contribuie la diversificarea și digitalizarea modalităților de plată în transportul public din Chișinău
FOTO Un nou acord de parteneriat pentru dezvoltarea e-commerce
FOTO Un nou acord de parteneriat pentru dezvoltarea e-commerce
Vicepreședintele Energbank: Indiferent dacă ești om de afaceri sau vedetă pe Tik-Tok, ai nevoie de educație financiară
Vicepreședintele Energbank: Indiferent dacă ești om de afaceri sau vedetă pe Tik-Tok, ai nevoie de educație financiară
Accor își consolidează prezența în Europa de Est prin semnarea unui nou hotel Mercure în Chișinău
Accor își consolidează prezența în Europa de Est prin semnarea unui nou hotel Mercure în Chișinău
23 Mart. 2023, 16:59
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
23 Mart. 2023, 16:59 // Societate //  Elena Putregai

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, a fost premiată cu 2023 Robert Tucker Prize pentru Excelență în Procuratură. Despre asta aflăm joi, 23 martie curent, dintr-o postare pe Facebook a mamei procurorei-șefe, Elena Dragalin, cunoscută și ea publicului ca președinta Asociației „Moldova AID” din SUA.

„Momente de mândrie. Premiul Robert S. Tucker 2023 pentru excelență în Procuratură este acordat Veronicăi Drăgălin, șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. „Urmărirea penală nu înseamnă sentințe și trimiterea oamenilor la închisoare, urmărirea penală înseamnă să se facă dreptate” – dintr-unul dintre discursuri”, a scris Elena Dragalin, atașând o serie de fotografii.

Ceremonia de decernare a Premiului Robert S. Tucker pentru Excelență Procuratorie a avut loc miercuri, 22 martie curent, la ora 18:00, la Universitatea Pace din Manhattan, New York.

Premiul Robert S. Tucker pentru Excelență în Procuratură este acordat anual unei persoane sau unui grup de persoane care au adus contribuții remarcabile în domeniul urmăririi penale și care demonstrează excelență în practica procurorilor. Laureații sunt selectați în fiecare an de un juriu format din foști procurori și membri ai facultății de la Elisabeth Haub School of Law. Ceremonia de premiere reunește procurori adjuncți din întreaga regiune și stat, lideri civici, membri ai sistemului judiciar, guvernul orașului New York și comunitatea Haub Law pentru a recunoaște aceste persoane distinse pentru munca lor. Premiul este posibil prin sprijinul generos al absolventului Haub Law și membru al Consiliului de Administrație al Universității Pace, Robert S. Tucker.

„Veronica a condus o carieră impresionantă, demonstrând angajamentul său față de urmărirea justiției, atât ca procuror adjunct desăvârșit al Statelor Unite, cât și acum într-un rol provocator și istoric, ca șef al departamentului Anticorupție pentru Moldova”, a declarat Dean Horace E. Anderson Jr. “Ea a preluat acest rol într-un moment deosebit de volatil în regiune și a făcut istorie ca prima femeie în această poziție. Tenacitatea ei de a părăsi o poziție de succes în SUA pentru a conduce lupta împotriva corupției în țara ei natală este cu adevărat admirabilă.”

Beneficiarii anteriori ai premiului includ procurorul districtual din Bronx Darcel D. Clark și Biroul procurorului districtual din Bronx, procurorul districtual din Brooklyn Eric Gonzalez, fostul procuror general din New York Barbara Underwood și Richard A. Brown, regretatul procuror districtual din Queens.

„Veronica are deja un impact în noul ei rol în scurt timp. Conform indicelui de percepție a corupției (IPC) 2022 al Transparency International, publicat în ianuarie 2023, scorul Moldovei a crescut cu trei puncte, una dintre cele mai semnificative îmbunătățiri înregistrate, plasându-l la 91 din 180 de țări în IPC. IPC clasifică anual țările „după nivelurile percepute de corupție în sectorul public, așa cum sunt determinate de evaluările experților și sondajele de opinie”. Cariera remarcabilă a Veronicăi este o reflectare a valorilor și angajamentului în urmărirea penală pe care ne propunem să le recunoaștem prin acest premiu”, a declarat Robert S. Tucker, Președinte și CEO al T&M.

Amintim că Veronica Dragalin s-a născut în Republica Moldova şi a primit educație în Statele Unite. Ea a obținut o diplomă de licență de la Universitatea Duke și o diplomă de doctorat de la Facultatea de Drept de la Universitatea din Virginia. Și-a petrecut primii ani ai carierei ca asociat la firma internațională de avocatură, Jones Day. După ce a lucrat ca avocat în litigii civile și investigații penale internaționale, în 2016, a devenit procuror federal în Los Angeles, unde a lucrat în Secția de corupție publică și drepturi civile și a fost coordonatorul biroului pentru infracțiuni de ură. A judecat zece procese cu juriu în calitate de procuror și a acuzat peste 50 de cazuri, inclusiv împotriva ofițerilor federali și locali de aplicare a legii pentru încălcarea drepturilor civile, precum și a funcționarilor publici pentru luare de mită și alte infracțiuni de corupție, inclusiv un caz de conspirație RICO care acuza consilierii orașului Los Angeles, un viceprimar și alți funcționari publici și persoane implicate într-o schemă pay-to-play.

La 1 august 2022, și-a început actualul mandat de șef al Procuraturii Anticorupție în Republica Moldova. Biroul ei, format din aproximativ 130 de angajați, se ocupă în prezent de anchete penale de corupție și de urmăriri penale împotriva oficialilor la nivel înalt, inclusiv fostul președinte, procurorul general suspendat, membri ai parlamentului, judecători și procurori.

Tipuri de anvelope agricole și cum să le alegi
Tipuri de anvelope agricole și cum să le alegi
Moldindconbank a oferit echipament sportiv pentru clasa de fotbal de la Liceul „Gogol” din Chișinău
Moldindconbank a oferit echipament sportiv pentru clasa de fotbal de la Liceul „Gogol” din Chișinău
Interviu cu Oana Lungu: Ce furnizori autohtoni au intrat pe piețele occidentale în 2022, datorită Kaufland
Interviu cu Oana Lungu: Ce furnizori autohtoni au intrat pe piețele occidentale în 2022, datorită Kaufland
O cină la lumina lumânărilor! Castel Mimi organizează un eveniment exclusiv, cu ocazia Orei Pământului
O cină la lumina lumânărilor! Castel Mimi organizează un eveniment exclusiv, cu ocazia Orei Pământului
Președintele Consiliului Moldindconbank, desemnat Omul Anului 2022 în Moldova
Președintele Consiliului Moldindconbank, desemnat Omul Anului 2022 în Moldova
FOTO Moldcell contribuie la diversificarea și digitalizarea modalităților de plată în transportul public din Chișinău
FOTO Moldcell contribuie la diversificarea și digitalizarea modalităților de plată în transportul public din Chișinău
FOTO Un nou acord de parteneriat pentru dezvoltarea e-commerce
FOTO Un nou acord de parteneriat pentru dezvoltarea e-commerce
Vicepreședintele Energbank: Indiferent dacă ești om de afaceri sau vedetă pe Tik-Tok, ai nevoie de educație financiară
Vicepreședintele Energbank: Indiferent dacă ești om de afaceri sau vedetă pe Tik-Tok, ai nevoie de educație financiară
Accor își consolidează prezența în Europa de Est prin semnarea unui nou hotel Mercure în Chișinău
Accor își consolidează prezența în Europa de Est prin semnarea unui nou hotel Mercure în Chișinău
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală