Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Director unei fabrici din Pakistan, acuzat de blasfemie! A fost torturat, ucis și incendiat în stradă de sute de oameni

04 Dec. 2021, 14:48
 // Categoria: În Lume // Autor:  Maria Timofti
04 Dec. 2021, 14:48 // În Lume //  Maria Timofti

Un bărbat din Sri Lanka, director al unei fabrici, acuzat de blasfemie după ce ar fi dat jos de pe pereții clădirii niște afișe cu citate din Coran, a fost torturat, ucis și mai apoi incendiat de sute de oameni, în mijlocul străzii, în Pakistan, scrie digi24.ro.

Priyantha Diyawadana, cetăţean din Sri Lanka, director general al unei fabrici din Punjab, a fost atacat vineri de o mulțime violentă. În videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, se vede cum bărbatul este aruncat la pământ, în timp ce sute de oameni îi rup hainele și îl lovesc cu putere.

Diyawadana a fost torturat până când a murit iar mai apoi corpul i-a fost ars în mijlocul străzii. În tot acest timp, zeci de persoane din mulțime își făceau selfie-uri cu cadavrul său.

Totul a pornit de la niște zvonuri potrivit cărora bărbatul, care era directorul respectivei fabrici de peste șapte ani, a dat jos un afiș ce conținea citate din Coran. Sute de oameni s-au adunat la porțile fabricii la primele ore ale dimineții, iar până la prânz au intrat în interiorul clădirii și l-au capturat pe Diyawadana.

„În urma renovării clădirii, niște afișe au fost scoase de pe perete. Este posibil să fi profanat afișe care poartă numele profetului Mohamed. Poate că managerul a fost linșat tocmai din această cauză”, a declarat asistentul comisarului de poliție, Mohammed Murtaza. „Din păcate, nu pot confirma sau infirma nimic în acest moment. Alibiul folosit pentru crimă este blasfemie, dar cauza crimei pare a fi una personală. Investigăm problema”, a continuat acesta.

50 de persoane au fost reținute până acum și cel mai probabil arestările vor continua, pe măsură ce poliția analizează filmările de la fața locului, a precizat Murtaza.

Amnesty International a declarat că este „profund alarmată de linșarea și uciderea tulburătoare a unui director de fabrică din Sri Lanka din Sialkot, din cauza unei acuzații de blasfemie”.

Pakistanul, un stat islamic, este cunoscut pentru legile draconice împotriva blasfemiei, care duc cel mai adesea la pedeapsa cu moartea. Acestea sunt folosite împotriva minorităților religioase, iar cei acuzați sunt uneori linșați înainte ca vinovăția să le fie dovedită în instanță.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 12:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Guștiuc
18 Ian. 2022, 12:53 // În Lume //  Mădălina Guștiuc

După ziua de muncă, șoferul unei autobasculante KAMAZ din oraşul Kazan a decis să se distreze prin a realiza câteva derapaje controlate pe un teritoriu de lângă portul fluvial, scrie autoblog.md

Pentru că a făcut-o în faţa unei camere video, iar imaginile au ajuns în spaţiul online, acolo unde au fost privite şi de poliţişti, bărbatul a fost rapid identificat şi amendat.

Potrivit plăcuțelor de înmatriculare care puteau fi citite, s-a stabilit că la volan fusese un tânăr de 27 de ani. Acesta a recunoscut că pe 14 ianuarie, a doua zi după ce a ieşit din tură, a decis să filmeze un videoclip.

Ca urmare, au fost întocmite procese verbale în temeiul mai multor articole din Codul Contravențional local pentru: conducere periculoasă, instalarea de obiecte pe parbriz care restricționează vizibilitatea și încălcarea regulilor de utilizare a semnalelor sonore.

Ulterior, după inspectarea autocamionului, în lista pedepselor s-au adăugat şi alte amenzi pentru lipsa apărătoarelor de noroi și a trusei medicale de prim ajutor, pentru dispozitive de iluminat exterior defecte, modificări neînregistrate sub forma unei scări instalate și o direcție defectuoasă.

Autobasculanta a fost adusă într-o parcare specială şi se pregătesc acte pentru anularea înmatriculării acesteia!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală