Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Discuție pe Facebook! Alaiba a scos „schelete” din activitatea lui Chicu. Acesta comentează: Alaiba, tu știi că eu știu

30 Nov. 2021, 09:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Nov. 2021, 09:49 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, se pare că nu-și găsește astâmpăr nici după ce proiectul de lege promovat intens de către el privind interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost votat în lectură finală. De această dată, Alaiba a făcut public o secvență video, unde fostul ministru al Finanțelor din 2019, Ion Chicu, a prezentat proiectul de lege în fața Cabinetului de miniștri, iar acesta a fost aprobat fără nici o întrebare sau reproș din partea cuiva. Chicu nu s-a „pierdut cu firea” și a îndrăznit să comenteze postarea deputatului de pe Facebook.

În postarea sa, Alaiba scrie că, la 7 martie 2019, când Ion Chicu era ministru al Finanțelor, anume el a fost cel care a promovat proiectul de lege peste care recent Parlamentul a „pus cruce”.

„Cum Guvernul lui Plahotniuc, în persoana Ministrului Finanțelor, Ion Chicu, a promovat intens jocurile de noroc. Exemplu: 7 martie 2019. Guvernul Filip, la câteva zile înainte de constituirea noului Parlament, își asumă răspunderea pe câteva proiecte de legi, inclusiv un proiect care promovează deschis interesele industriei jocurilor de noroc. Prezintă ministrul Finanțelor Ion Chicu. Prezentarea proiectului a durat 51 de secunde. Nimeni nu a adresat nici o întrebare. Așa s-au efectuat mai multe modificări bolnave”, scrie Alaiba pe Facebook.

Mai multe detalii găsiți aici.

După postarea deputatului, Ion Chicu, nu s-a lăsat învins și a decis să-i scrie un comentariu la postarea lui Alaiba.

„Alaiba, urmare a acestor modificări bugetul statului a câștigat în 10 luni ale anului 2021 de 10 ori mai mult ca în 2019. A câștigat bugetul, Alaiba. Iar în urma legii promovate de tine, va câștiga altcineva, Alaiba. Tu știi că eu știu…”, a scris Ion Chicu.

Amintim că, la 25 noiembrie, deputații au aprobat în lectură finală proiectul de lege promovat intens de către Dumitru Alaiba prin care se interzice publicitatea la jocurile de noroc.

 

Realitatea Live

16 Ian. 2022, 19:18
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Ian. 2022, 19:18 // Life //  Petru Beregoi

Maestrul Emerit al Artei, pictorul și artistul plastic Andrei Mudrea, născut pe 29 aprilie 1954, în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei, a decedat. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie de către Ministerul Culturii.

„E prematur să vorbim despre Andrei Mudrea la timpul trecut, de aceea o să menționăm aici că opera acestui discipol al lui Mihai Grecu, îi poartă amprenta, este și va rămâne pentru veșnicie una de referință sau chiar de avangardă artistică românească. Autor al mai multor lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă-obiect, fondator și membru al „Grupului Zece”, creația plasticianului Andrei Mudrea consemnează o evoluție ce marchează mai multe etape de ascensiune. Ea poarta un mesaj individual, cu caracter profund filosofic, corespunzătot aspirațiilor artistice,  raportate la schimbările ce intervin în ambianța culturală națională. Andrei Mudrea va rămâne în amintirile noastre  ca fiind unul dintre cei mai talentați pictori basarabeni. Lucrările sale, de la prima expoziție personală din 1983 la Chișinău, au fost expuse apoi la Moscova, Paris, Saint-Malo, Strasbourg. În expoziții comune, lucrările lui Andrei Mudrea au ajuns a bucura inimile prețuitorilor de artă din Varșovia, Lisabona, precum și în mai multe saloane expoziționale din Italia, Franța, Rusia și România”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea se află în numeroase colecții publice, cum ar fi cele ale Ministerului Culturii, Chișinău (R. Moldova); precum și la Ministerul Culturii, Moscova (Rusia); Fondul Uniunii Artiștilor Plastici, Chișinău (R. Moldova); Fondul Artiștilor Plastici, Moscova (Rusia); Muzeul Național de Artă, Chișinău (R. Moldova); Muzeul Literaturii Române „Mihail Cogălniceanu”, Chișinău (R. Moldova); Muzeul „Alexei Mateevici”, Chișinău (R. Moldova), dar și în colecții particulare în  Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, SUA și Ucraina.

Artistul s-a bucurat, în cei 67 de ani hărăziți pe pământ, de mai multe premii și distincții, iar publicul îl va putea revedea pe marele artist în fiecare din picturile sale, dar și în filmele documentare despre viața și creația sa, ori în cele artistice, cu participare în roluri episodice.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală