Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

DOC „Cârdășie între autorități”. Un deputat învinuiește CNA, FISC și ANSA în preluarea afacerii unui fermier

16 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
16 Iun. 2021, 16:49 // Politica //  Realitatea.md

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA), Serviciului Fiscal de Stat (FISC) și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ar fi implicați în fabricarea unor dosare la comandă, având drept scop preluarea afacerilor, ruinarea unor companii concurente, sechestrarea conturilor și hărțuirea agenților economici. Cu asemenea acuzații a venit astăzi deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, făcând trimitere la o petiție pe care a primit-o de la cetățeni.

Astfel, în baza acestei scrisori, Igor Munteanu a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo și Procuraturii Anticorupție să verifice circumstanțele de drept și de fapt expuse într-o petiție pe un caz grav, pe bănuiala unui exces de putere, prevăzută de Codul de procedură penală. Dacă faptele și bănuieli rezonabile se vor confirma, spune deputatul, va insista ca executanții acestor abuzuri să fie trași la răspundere și să restituie prejudiciul suferit de autorul petiției.

Petiția la care se referă Igor Munteanu aduce dovezi despre o anumită complicitate dintre CNA, FISC și ANSA, care se manifestă prin deschiderea unor dosare la comandă, având drept scop preluarea afacerilor, ruinarea unor companii concurente, sechestrarea conturilor și hărțuirea „până la infarct al celor care nimeresc sub șenilele puterii acestor funcționari”.

„Sunt indignat de ce am aflat. Petiția e semnată de un om cu 4 copii mici, proprietarul unei companii agricole moderne în exportul de cereale. În petiție se vorbește despre șocul oamenilor din Sudul Republicii Moldova de a se trezi imediat după pandemie cu un atac și mai înverșunat din partea organelor de control. Brutal, abuziv, cu mascați. Aparent, motivul abuzului și al hărțuirilor ar fi, în opinia petiționarului, interesul CNA de a ține parte unuia dintre împricinuiții unui litigiu civil, deschis în 2020, având drept scop sechestrarea de conturi, blocarea afacerilor și solicitarea unei mite de 50% din suma sechestrată de SPCSB pentru „încetarea dosarului”, cu multe, foarte multe detalii extrem de picante și grave. Petiția vorbește și despre un posibil caz de „sindicat” între o companie străină și CNA și SPCSB”, scrie Munteanu.

Deputatul menționează că este vorba de material factologic scris pe 9 pagini, iar cele relatate demonstrează despre prejudicii economice majore și familii speriate de funcționari.

 

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată