Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

(DOC) Fotoliul directorului Agenției Rezerve Materiale se clatină. Un deputat a cerut demisia acestuia

18 Mai 2021, 12:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
18 Mai 2021, 12:07 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să-l demită pe directorul Agenției Rezerve Materiale, instituție subordonată MAI, Gheorghe Tretiacov, din cauza că eliberează autorizări de scoatere a grâului din rezervele statului.

Deputatul afirmă că, Gheorghe Tretiacov este o persoană „cu trecut dubios” și nu trebuie să dețină o funcție atât de importantă și strategică pentru Republica Moldova.

„Conform informațiilor pe care le-am primit, Gheorghe Tretiacov, șeful Agenției Rezerve Materiale a fost arestat în trecut pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Tretiacov a fost șef al Poliției Criminale pe timpul lui Voronin și ar fi fost reținut atunci pentru o serie de fărădelegi. În aceste condiții, am trimis o solicitare către Ministerul Afacerilor Interne ca Gheorghe Tretiacov să fie demis. Este inadmisibil ca o asemenea funcție strategică și importantă în stat să fie deținută de o persoană cu reputație îndoielnică. Aflarea lui într-o poziție atât de importantă reprezintă un pericol real la adresa bunei-desfășurări a activității Agenției Rezerve Materiale și prin urmare un pericol la adresa securității statului”, a scris Marian.

Precizăm că, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a emis certificatul de calitate în privința grâului staționat în Portul Internațional Giurgiulești, care urmează să fie exportat, deși Consiliul Suprem de Securitate a cerut ca să fie pus moratoriu, lucru ignorat de Guvern.

Mai nou, unii agenți economici au început a scumpi pâinea, deși ministrul Agriculturii, Ion Perju, susținea anterior că acest lucru nu se va întâmpla, chiar dacă grâul va fi scos din rezerva de stat spre export și nu va fi dat în folosință companiilor de panificație din țară.

După unele scumpiri la pâine, Perju „strânge din umeri” și zice că nu înțelege de ce agenții economici au scumpit pâinea, dacă făina e mai ieftină acum, față de câteva luni în urmă, fără a interveni în rezolvarea acestei probleme, ca instituție de resort.

 

Realitatea Live

Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
13 Iun. 2021, 16:23
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Iun. 2021, 16:23 // Alegeri //  Tatiana Rusnac

Alianța pentru Unirea Românilor rămâne în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în ciuda Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”. În urma ședinței de astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins demersul înaintat de partidul lui Tkaciuk și l-au declarat drept neîntemeiat.

Anunțul a fost făcut de către formațiunea AUR pe pagina de Facebook.

„Curtea de APEL menține în cursa electorală partidul AUR. Considerăm că o justiție corectă și nesubordonată politic reprezintă calea spre un trai mai bun. Electoratul trebuie să fie cel care decide dacă un partid să acceadă în parlament și nu interese ascunse. Felicitări acelor magistrați care se mențin liberi și drepți, iar ei sunt majoritatea. Puterea de a face bine este la voi”, se arată în postare.

Amintim că, liderul „Congresului Civic”, Mark Tkaciuk, a declarat anterior că AUR ar fi fost înregistrat în cursa electorală grație mai multor acțiuni ale socialiștilor, cu scopul de a împărți alegătorii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Membrii formațiunii s-au adresat și în instanța de judecată pentru ca magistrații să anuleze decizia CEC din 4 iunie, ziua cînd AUR a fost înregistrat în cursa electorală, întrucât membrii Comsiei, potrivit luui Tkaciuk, ar fi înregistrat ilegal un grup care încalcă legislația țării, folosește simbolurile altei țări și lansează apeluri publice întru lichidarea independenței moldovenești.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău