Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  -1.1821%
 • USD
  17.7805
  0.3549%
 • RUB
  0.2449
  -0.49%
 • RON
  4.3076
  -1.1979%
 • UAH
  0.6548
  0.0764%

Pâinea noastră cea de toate zilele a început să se scumpească. PAS îi acuză pe socialiști: Dodon ar coordona procesul

14 Mai 2021, 11:53
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
14 Mai 2021, 11:53 // Politica //  Petru Beregoi

De câteva zile tot mai mulți agenți economici au început să mărească prețul la pâine, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză de această scumpire actuala coaliție de guvernare PSRM-Șor, deoarece ar coordona aceste acțiuni în folosul unor factori din mediul de afaceri.

Potrivit președintelui interimar PAS, Igor Grosu, de mai multe zile primește mesaje de la cetățenii moldoveni din diferite regiuni ale țării, care se plâng că pâinea s-a scumpit cu peste un leu, incluși pâinea socială, care era cea mai ieftină și putea fi procurată de orice categorie de persoane.

Grosu susține că, una din cauzele scumpirii pâinii este faptul că PSRM-Șor au favorizat exportul de grâu din rezerva de stat peste hotarele Republicii Moldova, în loc să-l ofere brutăriilor, pentru a nu admite această situație pe piața internă, așa cum a solicitat președinta țării, Maia Sandu, după decizia luată de Consiliul Suprem de Securitate.

Igor Grosu a declară că ar fi vorba despre o schemă pusă bine la cale, în spatele căreia ar sta liderul PSRM, Igor Dodon și un om de afaceri. Acesta i-a cerut premierului interimar Aureliu Ciocoi să convoace de urgență ședința Guvernului și să interzică exportul grâului din rezervele de stat.

Amintim că la 14 aprilie Guvernul a autorizat Agenția Rezerve Materiale să elibereze din rezervele de stat aproximativ 20.800 de tone de grâu alimentar, pentru a fi înnoit, deoarece este în rezerve din 2016. Acesta urma să fie acordat agenților economici, în bază de contract, prin care se vor angaja să-l restituie până la 1 octombrie.

Ministrul Agriculturii Ion Perju declara atunci că Republica Moldova este asigurată cu grâu alimentar și furajer până la următoarea recoltă, iar prețul la grâu ar putea scădea. De asemenea, Perju dădea asigurări că prețul la pâine nu va crește anul acesta.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.