Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

(VIDEO) Slusari, din Portul Giurgiulești: O navă așteaptă să se încarce cu grâu pentru a fi exportat

11 Mai 2021, 13:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
11 Mai 2021, 13:00 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari susține că o navă a acostat în Portul Internațional din Giurgiulești și urmează să fie încărcată cu grâu pentru a fi exportat. Declarațiile au fost făcute de deputat în cadrul unui live pe Facebook chiar din Portul Internațional Giurgiulești.

Alexandr Slusari afirmă că nava care a acostat în Port este contractată de către o companie o companie din grupul Transoil. Astfel, deputatul a spus că, din cele aproape 17 tone de grâu, staționate în Portul din Giurgiulești, mare parte din rezerva de stat, urmează o anumită cantitate să fie exportată.

„Pe fundalul inacțiunilor guvernării și a acțiunilor dubioase ale lui Vaja Jhashi, s-a reușit efectuarea exportului. Există cererea companiei Agrofloris-Nord, parte a Transoil, care intenționează să exporte o parte din grâu. Deocamdată exportul nu se produce pentru că nu există actele permisive de la ANSA”, susține Slusari.

Amintim că, subiectul grâului din rezerva de stat este discutat pe larg în ultimele luni. Subiectul a fost abordat și la Consiliul Suprem de Securitate, după ce s-a decis reînnoirea grâului din rezerva de stat, roada anului 2016. Acest lucru a stârnit un val de critici și frică pentru că ar putea duce la scumpirea prețului la pâine. Totodată, s-a propus interzicerea exportului acestui grâu și dare în folosință companiilor de panificație și sectorului zootehnic.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală