Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

O fracțiune parlamentară cere audierea lui Ciocoi, Perju și Răducan. Motivul: coronaVac, grâul și carburanții

12 Apr. 2021, 12:04
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
12 Apr. 2021, 12:04 // Politica //  Valentina Buză

Fracțiunea parlamentară Platforma DA cere audierea în plenul Legislativului a prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi privind intenția procurării vaccinului chinez de către autoritățile noastre, care a stârnit multe reacții în societate.

„Sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, mai ales în contextul că vor fi cheltuiți banii contribuabililor pe acest vaccin. Chiar nu erau alte variante?”, se întreabă deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, care a expediat Biroului permanent al Parlamentului o solicitare în acest sens.

Amintim că, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat vineri, 9 aprilie curent că, membrii Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 din țara noastră au decis să achiziționeze 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs în China, după ce producătorul acestui ser a fost unicul care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate.

Totodată, deputatul cere raportul ministrului Agriculturii pe activitatea ilicită a carierei Micăuți, precum și informația despre stocurile reale de grâu în țară, care ar fi la limita.

De asemenea, Platforma DA solicită audierea șefului Consiliului Concurenței privind rezultatele investigării acordului de cartel pe piața produselor petroliere și explicații de ce petroliștii coordonat nu micșorează timp de o lună prețuri la carburanțe, chiar dacă, cotațiile bursiere a petrolului au scăzut cu 15 %.

                                                              Doc: Alexandr Slusari

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române