Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Platforma DA pledează pentru un guvern al său și alegeri anticipate în 2021. Varianta propusă Maiei Sandu

16 Mart. 2021, 15:24
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
16 Mart. 2021, 15:24 // Politica //  Maxim Pulber

Platforma Demnitate și Adevăr vede doar trei variante posibile de evoluție a situației din Moldova fiind vorba despre instalarea unui guvern „Șor-Dodon”, continuarea blocajului actual cu Guvernul interimar Ciocoi sau instalarea unui Guvern asumat de Platforma DA care să curățe sistemul pe interior și să ducă la declanșarea alegerilor anticipate în 2021. „Noi am expus poziția noastră. Haideți să așteptăm decizia președintelui, dar suntem conștienți și convinși că cea mai plauzibilă, logică poziție este cea a Platformei DA”, a menționat președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, după consultările de la Președinție.

Potrivit lui Slusari, varianta Guvernului „Șor-Dodon” este „extrem de periculoasă pentru Republica Moldova”, iar guvernul nu va fi recunoscut de nimeni. A doua variantă, cea din prezent, înseamnă că Guvernul interimar condus de Aureliu Ciocoi rămâne la conducere pentru o perioadă nedeterminată, fiind „răsuflat” și „fără competențe”, iar Parlamentul nu va fi dizolvat.

„A treia variantă, pe care noi am prezentat-o detaliat, este Guvernul condus de Platforma DA, în care pot să intre reprezentanții mai multor forțe politice pro-europene, nu neapărat parlamentare, mai mulți reprezentanți ai societății civile și acest guvern cu un mandat scurt, în perioadă scurtă să rezolve niște probleme stringente pentru țară. În primul rând, ce ține de gestionarea crizei pandemice, deblocarea finanțării externe, acordarea ajutorului financiar unor sectoare ale economiei care sunt la limita supraviețuirii și riscă să dispară. Să curățe sistemul pe interior la mai multe agenții de oamenii lui Nichiforciuc și Andronachi și să aibă foaia de parcurs astfel încât după asta să declanșăm alegerile anticipate în 2021”, a menționat Slusari.

Președintele fracțiunii Platforma DA a confirmat faptul că, în ultimele zile, la Parlament au loc discuții între patru fracțiuni parlamentare (Platforma DA, PAS, PDM și PSRM), iar matematica arată că „doar atunci când avem coagularea acestor patru fracțiuni în jurul ideii foii de parcurs a unui guvern anticriză și alegerilor anticipate pentru care pledează Platforma DA, doar atunci putem să realizăm această idee”.

„De altă parte, în cazul în care socialiștii nu se țin de cuvânt și nu votează, este a doua tentativă eșuată și mergem regulamentar la alegeri anticipate. Înțelegem că nu există încredere în Partidul Socialiștilor, dar noi nu alegem între varianta bună și cea rea, noi alegem între varianta rea și foarte rea”, a conchis Alexandr Slusari.

Vedeți și: (VIDEO) Partidul „Șor” după întrevederea cu Maia Sandu: Suntem pregătiți în orice moment de alegeri anticipate

Candu, după consultările la Președinție: Să mergi la anticipate în pandemie înseamnă genocid. Trebuie găsite soluții

(VIDEO) Filip, după consultările de la Președinție: Toate problemele pot fi rezolvate atunci când ai un guvern funcțional

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso