Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

(DOC) Maia Sandu și-a prezentat raportul de 100 de zile de la învestire. Trei priorități, 44 de acțiuni îndeplinite

02 Apr. 2021, 15:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
02 Apr. 2021, 15:20 // Actualitate //  Petru Beregoi

Președinta țării, Maia Sandu, a făcut astăzi public Raportul de activitate pentru primele 100 de zile de când se află în funcție. În raport sunt indicate acțiunile pe care le-a realizat șefa statului în decurs de 3 luni de la preluarea mandatului de la oponentul ei, Igor Dodon.

„Republica Moldova are nevoie urgentă de ieșirea din criza sanitară și economică, de acțiuni reale împotriva hoților și curățarea instituțiilor de clanuri corupte și de crearea unor relații strânse cu partenerii internaționali, cu țările vecine, cooperare care să ne ajute să ne dezvoltăm și modernizăm. Am spus că voi munci pe aceste trei direcții în campania electorală și din prima zi de la intrarea în exercițiul funcției de Președinte am depus eforturi pentru a scoate țara noastră din criză, din izolare și din corupție”, începe Raportul președintei.

Maia Sandu precizează că, deși atribuțiile președintelui țării sunt limitate, în doar 3 luni a reușit să redeschidă și să intensifice cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali și să obțină sprijin importan pentru Republica Moldova. De asemenea, Sandu spune că a adus ajutor financiar și umanitar semnificativ și a generat un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție.

În raportul ei, șefa statului amintește de vizitele pe care le-a realizat în primele săptămâni peste hotarele țării pentru a restabili relațiile bilaterale, despre donațiile de echipament și vaccin obținute de la partenerii de dezvoltare pentru a combate pandemia de coronavirus, despre ajutoarele pentru agricultori și economia țării etc.

Raportul integral privind activitatea Maiei Sandu în primele 100 de zile poate fi vizualizat aici. 

Amintim că, Maia Sandu a fost învestită în funcție la 24 decembrie 2020.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 15:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un accident rutier a avut loc astăzi, în localitatea Terebna, raionul Edineț. După ce a fost lovit de o mașină, un bărbat a decedat. Pasagera care se afla în automobil a fost internată în spital. Potrivit oamenilor legii, totul s-a produs din motiv că șoferul a pierdut controlul volanului. 

Mașina de marca Mercedes era condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din raionului Edineț. În automobil se mai afla și o tânără de 19 ani. Din motive necunoscute, tânărul a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe drum și a tamponat un bărbat de 61 de ani, din satul Terebna, care se afla pe scaun lângă gardul organizației unde activa în calitate de paznic.

În urma accidentului rutier, bărbatul a decedat până la sosirea ambulanței, iar pasagera a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Raional Edineț.

De asemenea, potrivit informațiilor, șoferul nu se afla în stare de ebrietate. Urmează ca băiatul să fie cercetat penal în libertate.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române