Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

DOC S-a pus „cruce” pe moftul celor de la NOI prin care au vrut să cloneze PAS-ul. CSJ a respins recursul

05 Iul. 2021, 16:46
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
05 Iul. 2021, 16:46 // Alegeri //  Petru Beregoi

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct disputei dintre Partidul Noua Opțiune Istorică (NOI) și Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care formațiunea își dorea să fie înregistrată în cursa electorală cu simbolul similar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Astfel, CSJ a respins recursul depus de NOI.

„Instanța de recurs concluzionează că criticele expuse în cererea de recurs de către Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică” sunt lipsite de substanță, de suport factologic și legal, iar Curtea de Apel Chişinău, ca instanță de fond a examinat corect cauza, pronunțând o hotărâre legală şi întemeiată. Prin urmare, la caz, nu există circumstanțe care ar face instanţa de recurs să ajungă la o altă concluzie decât instanța inferioară. Se menține hotărârea din 28 iunie 2021 a Curţii de Apel Chişinău, în cauza de contencios administrativ electoral, la acțiunea depusă de Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică” împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” cu privire la anularea în tot a actului administrativ și obligarea emiterii actului administrativ favorabil”, se precizează în hotărârea CSJ.

Amintim că, la 22 iunie curent, Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze denumirea nouă a Partidului Noua Opțiune Istorică, care a fost schimbată în Partidul Politic Alternativă și Șanse, abreviat „PAȘ”, asemănătoare cu cea a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). NOI a depus o contestație la Curtea de Apel Chișinău, însă la 28 iunie curent, instanța a declarat-o ca inadmisibilă.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:48
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:48 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Vară de coșmar în stațiunile turcești, din cauza incendiilor de vegetație. Mii de turiști și-au compromis vacanțele și sunt gata să plece acasă. În Marmaris, mai multe hoteluri au fost evacuate. Cel puțin 4 oameni și-au pierdut viața, iar 350 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum. În ultimele trei zile, 85 de incendii au avut loc în 26 de provincii ale Turciei. 11 dintre ele ard și acum, transmite Digi24.

Oficialii turci susțin că marea majoritate a focarelor au fost provocate intenționat.

Vacanța pentru mii de turiști, în sudul și vestul Turciei, este departe de a le fi adus liniștea mult dorită. La Marmaris, Bodrum, Mugla, dar și la Side și Manavgat, lângă Antalya, flăcările par să fi scăpat total de sub control. Intervențiile sunt dificile, din cauza terenului accidentat din spatele hotelurilor, dar puternic împădurit, cu păduri de pini care ard ca niște torțe. Sunt de ajuns câteva scântei pentru apariția unui nou focar.

A fost o noapte de foc pentru locuitorii multor zone de pe coasta de est și de sud a Turciei. Incendiile de vegetație au afectat regiuni întregi, în ciuda eforturilor disperate ale autorităților și localnicilor de a aduce flăcările sub control.Imagini apocaliptice au fost surprinse în Mugla, în regiunea Bodrum de la Marea Egee, unde focul a înaintat toată noaptea de pe versanți spre mal, unde sunt și zonele locuite. Peste tot, focul se apropie periculos de clădiri, iar pe drumurile de pe creastă, echipele de intervenție pot fi prinse oricând în capcana de foc.

În unele zonele împădurite, copacii sunt carbonizați, fără pic de verde, dar în mod curios, în unele locuri, focul s-a oprit chiar lângă hoteluri și piscine, care nu au nici măcar cenușă pe ziduri și terase.

În alte locuri, din nefericire, focul a distrus totul – case, ferme, hambare, iar multe animale domestice au murit asfixiate sau arse de vii pentru că nu au fost evacuate la timp. Imagini dramatice, în care proprietarii plâng și-și strigă animalele rătăcite, impresionează până la lacrimi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate