Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

Dodon așa și nu s-a mai vaccinat. Afirmă că nu este Sputnik V în Moldova. Când erau disponibile dozele găsea scuze

23 Sept. 2021, 10:02
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 10:02 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul și liderul PSRM, Igor Dodon, încă nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, deși promitea că o va face imediat ce vor fi aduse primele doze de Sputnik V, vaccin, care nu a trecut certificările și aprobarea Organizației Mondială a Sănătății. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta în cadrul unei emisiuni televizate.

Dodon își justifică acțiunea că „nu ar fi vaccin Sputnik V n Moldova”, deși acesta a fost în spitalele din țară, iar orice cetățean avea posibilitatea să aleagă vaccinul pe care dorește să și-l administreze.

„Pentru unii va fi un șoc, însă eu încă nu m-am vaccinat. Dau analize odată la trei săptămâni, care arată că încă am anticorpi puternici. Totuși, nu din acest motiv nu mă vaccinez. Eu vreau să mă vaccinez cu Sputnik V, iar ultimul lot de acest tip de vaccin a fost adus până la alegerile parlamentare. Atunci a avut loc un maraton de vaccinare la Palatul Republicii și am mers să mă vaccinez, dar era un rând prea mare și nu am vrut să profit. O să mă vaccinez neapărat, dar doar cu Sputnik V”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni TV.

Astfel, liderul socialiștilor insistă ca Republica Moldova să procure 1 000 000 de doze de vaccin Sputnik V, întrucât, rușii ar fi predispuși să vândă un asemenea lot. Dodon afirmă că autoritățile noastre nu doresc să semneze un asemenea contract cu partea rusă.

Amintim că, în perioada încă când era președinte al țării, Igor Dodon declara că se va vaccina cu Sputnik V imediat ce va fi adus în țara noastră, însă așa și nu și-a onorat promisiunile făcute publice. Au fost aduse în Moldova câteva loturi de doze de Sputnik V, însă de fiecare dată liderul PSRM a găsit motive și scuze pentru a nu se imuniza.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 16:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 16:40 // În Lume //  Realitatea.md

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID-19 negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Statul elen a introdus restricțiile încă pe data de 18 noiembrie curent, persoanelor nevaccinate interzicându-li-se accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică, 28 noiembrie curent, a fost prima zi în care credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu. „Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a mai spus el.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi prea mare pentru cei cu familii.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală