Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Dodon, din culisele negocierilor cu Voronin, privind lista candidaților

19 Mai 2021, 21:04
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
19 Mai 2021, 21:04 // Politica //  Cristina Vlah

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a dezvăluit modul în care a discutat cu fostul său șef, Vladimir Voronin, privind pozițiile pe lista candidaților la funcția de deputat, informează Realitatea.md.

Dodon spune că a fost o decizie corectă și asumată în a-i oferi întâietatea pe listă lui Vladimir Voronin, iar pe locul doi să se poziționeze el. „Cred că a fost o decizie corectă. El (n.r. – Vladimir Voronin) are mai multă experiență și reieșind din această experiență – consider corectă această decizie. Dl Voronin va obține mandatul nr.1 după ce vom ajunge în Parlament. A fost ideea mea, e corect să fie așa și sper că cetățenii vor aprecia acest gest. Dl Smirnov, probabil va fi cel, care va prezida prima ședință a Legislativului, el a mai prezidat-o și anterior”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Главный Вопроc”, de la postul NTV.

Liderul PSRM a spus că pe lista socialiștilor și a comuniștilor se vor regăsi foști deputați, precum și persoane cu o vastă experiență în activitate. Anterior, liderul comuniștilor Vladimir Voronin spunea că s-a negociat cu PSRM astfel încât 30% din listă să fie reprezentată de candidații comuniști.

În context, șeful socialiștilor a spus că mâine urmează să aibă loc o ședință cu toți potențialii pretendenți ca să fie definitivată și publicată lista de candidați. Dodon a mai spus că speră ca blocul PSRM-PCRM să obțină nu mai puțin de 40 de mandate în Legislativ.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 11:46
 // Categoria: Economie // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 11:46 // Economie //  Valentina Buză

Vineri, 15 octombrie, a fost publicată în Montorul Oficial modificarea Codului de executare, prin care au fost aprobate măsurile ce au drept scop crearea unui mecanism de protecție în cadrul procesului de urmărire a bunurilor debitorului și membrii familie sale, scrie portalul de știri economice Bani.md.

Potrivit modificările, urmărirea bunurilor imobile ale debitorului nu va fi efectuată în cazul documentelor executorii privind creanțele a căror valoare nu depășește 15 salarii medii pe economie (13 0740 lei), în situația în care debitorul și familia sa au unica viză de domiciliu în acea locuință, precum și cu condiția ca soțul/soția, copilul minor sau persoana aflată la întreținere să nu dețină o altă locuință în proprietate sau în folosință.

Potrivit legii, va fi interzisă evacuarea silită din bunul imobil cu destinație locativă în care debitorul își are unicul domiciliu, în perioada 1 decembrie – 1 martie, dacă creditorul nu va face dovada că debitorul și membrii familiei au la dispoziție o altă locuință corespunzătoare în care s-ar putea muta. Prevederea se va aplica și în cazul declarării stării de urgență, de asediu /război și a stării de urgență în sănătate publică.

A fost extinsă și lista bunurilor debitorului care nu pot fi urmărite: obiectele necesare debitorului pentru a-și continua exercitarea profesiei, autovehiculul care valorează cel mult 5 salarii medii pe economie, obiectele de cult religios, inventarul agricol, dacă debitorul se ocupă cu agricultura. Nu vor putea fi urmărite nici bunurile de uz personal sau casnic, inclusiv mobilierul, dacă valoarea fiecăruia nu depășește suma de 5000 de lei.

Potrivit ultimelor date ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare, la sfârșitul lunii iunie în Republica Moldova erau 164 de organizații de microfinanțare. Activele totale constituiau 11,2 miliarde de lei. Valoarea totală a creditelor acordate a însumat 8,8 miliarde de lei.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie