Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

Doliu în familia „Friends”. A murit actorul James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul lui Gunther

25 Oct. 2021, 18:01
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Oct. 2021, 18:01 // Life //  Mădălina Sorokovsky

James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul Gunther în serialul „Friends”, a murit, a anunțat managerul său. Actorul american avea 59 de ani și fusese diagnosticat în anul 2018 cu cancer de prostată, relatează CNN

Tyler a murit în locuinţa sa din Los Angeles.  Actorul anunţase în luna iunie la o emisiune pe NBC că suferea din septembrie 2018 de o formă avansată de cancer de prostată, care s-a răspândit în sistemul osos.

„A fost cunoscut ca actor, muzician, un avocat al conştientizării cu privire la cancer şi un soţ iubitor. Michael a iubit muzica live împreună cu formaţia sa Clemson Tigers. Dacă îl întâlneai o dată, ţi-l făceai prieten pe viaţă”, a transmis managerul său.

Un mesaj a fost postat și pe contul de Twitter al serialului „Friends”.

„Warner Bros. Television deplânge pierderea lui James Michael Tyler, un actor iubit şi parte integrantă a familiei noastre Friends. Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa, colegi şi fani”.

James Michael Tyler a devenit cunoscut și a fost îndrăgit de public cu rolul Gunther, un angajat al cafenelei Central Perk, îndrăgostit de Rachel, personaj principal interpretat de actrița Jennifer Aniston. Personajul său din „Friends” a apărut în 150 de episoade pe parcursul celor 10 sezoane ale popularului sitcom din anii 1990.

Anul acesta, Tyler s-a alăturat prietenilor săi din serialul de comedie prin videoconferinţă în proiectul „Friends: Reuniunea”.

Tyler a jucat şi în seriale ca „Scrubs”, „Sabrina, the Teenage Witch” şi „Modern Music”.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 10:14
 // Categoria: În Lume // Autor:  Maria Timofti
30 Nov. 2021, 10:14 // În Lume //  Maria Timofti

Barbados, mica ţară din Marea Caraibelor, a devenit o nouă republică pe harta lumii, după ce a renunțat la regina Elisabeta a Marii Britanii ca șef de stat. Acum trei săptămâni, în Barbados a fost aleasă prima președintă, rupându-se astfel ultimele legături coloniale rămase după aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave englezești pe această insulă din Caraibe, scrie Reuters.

La miezul nopții, noua republică s-a născut în uralele a sute de oameni care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de arme a fost trasă în timp ce imnul național al Barbadosului a fost cântat în Piața Eroilor care a fost plină de oameni.

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a stat în picioare, în timp ce steagul regal al Marii Britanii a fost coborât, iar cel al noului Barbados a fost arborat. Acest pas, speră republicanii, va genera propuneri similare în alte foste colonii britanice care o au pe regină ca suverană.

„Noi, poporul, trebuie să dăm Republicii Barbados spiritul și substanța sa. Noi trebuie să-i modelăm viitorul. Noi suntem păstrătorii națiunii noastre. Noi, poporul, suntem Barbados”, a declarat Sandra Mason, primul președinte al insulei.

„Crearea acestei republici oferă un nou început. Din cele mai întunecate zile ale trecutului nostru și din atrocitatea îngrozitoare a sclaviei care ne pătează pentru totdeauna istoria, oamenii acestei insule și-au croit drumul cu o tărie extraordinară”, a declarat prințul Charles.

La rândul său, Regina Elisabeta a II-a a transmis noii republici „cele mai calde urări de bine pentru fericire, pace şi prosperitate în viitor”.

Fiind situată la 300 de kilometri de Venezuela, Barbados este de asemenea ţara natală a interpretei mondiale Rihanna. Cântăreaţa a fost numită  anterior oficial ambasadoare a statului insular, însărcinată cu promovarea turismului, educaţiei şi investiţiilor. La ceremonia de marți, 30 noiembrie, cântăreața Rihanna a fost declarată erou național de către prim-ministrul Mia Mottley, liderul mișcării republicane din Barbados.

Autoritățile din Barbados consideră că îndepărtarea Elisabetei a II-a, care este încă regină a altor 15 națiuni, printre care Regatul Unit, Australia, Canada și Jamaica, este o modalitate de a se rupe în sfârșit de negurile istoriei sale coloniale. Regina a fost şeful statului în Barbados de când a devenit independent în  anul 1966.

 

 

 

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală