Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Dorin Chirtoacă, după ce a pierdut în alegeri: Să nu desconsidere, marginalizeze și nici să nu atingă de românismul

12 Iul. 2021, 07:31
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iul. 2021, 07:31 // Politica //  Realitatea.md
Fostul primar la municipiului Chișinău, lider al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, se arată nemulțumit de rezultatele scrutinului electoral din 1 iulie. Mai mult decât atât, Chirtoacă afirma că ceea ce urmează se numește degradarea de democrații, iar victoria PAS nu este destul de meritată în raport cu prezenta pe care a avut-o partidul în campania electorală.
Polarizare mai mare decât la prezidențiale, nu era de așteptat. Faptul doar două partide intră în Parlament, poate duce la o degradare a democrației (PSRM, PCRM și PPȘOR reprezintă un singur partid – Partidul Mafiei). În mod cert, rezultatul nu corespunde cu felul în care a arătat campania, în care învingătorii au fost, mai mult, absenți. Campania pentru PAS a făcut-o Maia Sandu și UE (vizitele la Berlin, Bruxelles, Varșovia, oficialii din Vest prezenți la Chișinău etc), a scris Chirtoacă seara târziu pe pagina sa de Facebook.

Deși alegerile au trecut, Chirtoacă face trimitere din nou la chestiuni de geopolitică.

Maia Sandu și PAS au primit, prin cele două scrutine (prezidențial și parlamentar), un cec în alb, mai mult decât generos din partea cetățenilorDacă ei ratează, Rusia, dată viitoare, ne poate ighiti, la o nouă criză, fără drept de apel. După 20 de ani, Maia Sandu, primește exact ceea ce a primit Voronin în anul 2001. Partea bună este Ciumă Roșie pleacă la coșul de gunoi al istoriei, lucru pentru care am luptat și noi din răsputeri, a adăugat Chirtoacă.

În concluzie, liderul liberalilor se arată mulțumit de ceea ce a făcut în campanie și vine cu un îndemn către partide să nu să se lege de unionism.
Cerință noastră, a unionistilor, este nu desconsidere, nu marginalizeze și nici nu se atingă de românism. Tot ce-i românesc, nu piere! Sunt și suntem cu inima împăcată ne-am făcut datoria față de neamul românesc și idealul Unirii! Am lucrat cu inima deschisă și sufletul curat, în această campanie. Restul lucrurilor, treptat, se vor aranja, a conchis liderul PL, Dorin Chirtoacă. 

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:10 // În Lume //  Cristina Vlah

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit este în flăcări. Incendiul este atât de amplu încât este vizibil din satelit. Se estimează că acolo sunt depozitate șapte milioane de anvelope, scrie Digi24.ro cu referire la insiderpaper.com.

Potrivit sursei, incendiul din Kuweit poate deveni un dezastru global de mediu, dacă nu va fi lichidat în cel mai scurt timp.

Rețelele de socializare sunt pline de reacții vehemente după ce un videoclip în care apar milioane de pneuri care ard a fost distribuit online.

Videoclipul, în care se vede o coloană uriașă de fum care se ridică la o înălțime amețitoare, a fost vizionat de milioane de ori de când a fost distribuit, joi.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată