Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Dosarul Casa Modei: Avocatul lui Russu cere pronunțarea hotărârii: Se cheltuie banii publici din cauza unui test fals

19 Iul. 2021, 10:25
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
19 Iul. 2021, 10:25 // Actualitate //  Valentina Buză

Avocatul Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL – entitatea juridică căreia îi aparține Casa Modei, este de părerea că Judecătoria Ciocana ar trebui să se expună cât mai rapid în cazul celor două imobile la care pretinde Veaceslav Platon. În caz contrar, vom avea o examinare repetată realizată în temeiul unui test fals – proces care implică cheltuieli judiciare și utilizarea banilor plătiți de contribuabili la bugetul de stat, scrie portalul de știri economice Bani.md.

„Aceste ședințe de la Judecătoria Ciocana nici nu trebuiau să aibă loc, având în vedere că dosarul „Casa Modei și fostului sediu ASITO” a fost întors în instanța de fond în baza unui test anti-COVID fals. Dar dacă tot s-a ajuns aici, ar fi logic și firesc ca procesul să se încheie cât mai curând, în caz contrar ne apropiem de concluzia  că instanța cheltuie banii publici pe desfășurarea unor ședințe lipsite de temei și logică juridică”, a declarat avocatul Sergiu Istrati.

Sursa citată face referire și la un al doilea argument: „Clientul meu este martor într-un alt dosar penal în care Platon este parte vătămată și pretinde că-i aparțin aceste imobile. Iată de ce ședința de astăzi ar trebui să fie ultima. E lesne pentru toată lumea că cele două imobile la care pretinde în mod cinic și fraudulos Veaceslav Platon aparțin și trebuie să rămână în posesia proprietarului legal, domnul Vladimir Russu. Nu poți aplica măsuri de constrângere într-un dosar penal în privința unei persoane care are statut de martor. Admitere plângerii lui Platon ar însemna revenirea la situația dinaintea ordonanței Procurorului General din 06 mai”, a conchis Istrati.

Precizăm că astăzi, 19 iulie 2021, are loc o nouă ședință de judecată după ce dosarul „Casa Modei” și al fostului sediu „Asito” au fost întoarse la Judecătoria Ciocana. Ședința va începe la ora 15:00.

Avocații Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL îndeamnă comunitatea juridică, arcul guvernamental și societatea civilă să urmărească evoluțiile cauzei penale. La rândul lor, avocații lui Veaceslav Platon au afirmat în repetate rânduri că sediile  aparțin clientului lor și ele trebuie să revină în posesia acestuia.

Amintim că în luna iunie, curent, Curtea de Apel „a interpretat legea în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a admis recursul avocaților săi, cauza penală fiind întoarsă în instanța de fond, la un alt complet de judecată”. „Continental Business Invest” SRL consideră că hotărârea în cauză este una ilegală, având în vedere că deciziile judecătorilor de instrucție sunt de cele mai multe ori irevocabile. Un alt argument asupra căruia atrage atenția SC „Continental Business Invest”, este faptul că decizia Curții de Apel se sprijină, în fond, pe un test fals anti-Covid, prezentat instanței de către avocații lui Platon cu intenția de a-și argumenta absența la ședința de judecată.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:29
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 13:29 // Life //  Realitatea.md

Maestrul Nicolae Botgros a făcut primele declarații în presă din România, după înmormântarea artistei Lidiei Bejenaru, care i-a fost soție. A dezvăluit că se simte mai singur decât oricând. Totodată, recunoaște că a greșit și că a încercat să facă posibilul ca familia să fie „în regulă”. Aici a dat de bănuit că s-a referit la relația sa amoroasă în afara căsătoriei.

„Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum, pentru că așa am rămas singur și sărac, ea îmi lipsește în fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani de la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a spus Nicolae Botgros.

Maestrul a povestit despre problemele grave de sănătate cu care s-a confruntat artista, înainte să-și dea ultima suflare pe patul de spital. „Trei intervenții. Timp de două săptămâni aproape. Dacă vorbim așa, pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe dat de 11 iulie au operat-o. Peste patru zile a urmat a doua intervenție, după patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea, fiindcă era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea și care era foarte avansat, deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabetul ei de vreo 20 și ceva de ani”.

„Noi am trăit cu Lida toate evenimentele cele mai frumoase. Că a fost și sfadă în casă. Ne-am sfădit ca la orice om există treaba asta, că am greșit eu, tot se mai pune. S-au luat toate lucrurile în calcul, am făcut așa ca familia să fie în regulă, să nu fie afectată. Dar, mă rog, Dumnezeu a vrut să ne despartă. Foarte greu. Despărțirea a fost foarte tulburătoare, pentru mine, în viață nu a fost trăsnet mai mare ca acesta”, a mai adăugat acesta.

Lidia Bejenaru s-a stins din viață pe 26 iulie 2021, la 68 de ani. A suferit de cancer la colon.

FOTO ZBOR LIN, Lidia Bejenaru-Botgros. Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a fost petrecută pe ultimul drum

Amintim că familia a fost în gura unui scandal. Nicolae Botgros a fost implicat într-un triunghi amoros. În urmă cu trei ani, Anișoara Dabija, artistă de muzică populară și cea care îi era amantă, i-a născut o fetiță. El era căsătorit cu Lidia Bejenaru. Cei doi nu au divorțat, însă maestrul a recunoscut copilul.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate